Punk Portál - 2024. március 28.





 

2004. VIII. 11. Marco Polo - D-Rail


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. aug. 13. péntek - 11:41

A tegnapi tehetségkutató fesztivál zsűrijének egyik tagjától szereztük az alábbi értékelőlapot:

Bevezető: A versenyt megelőző egy hetet szabadságon töltöttem az óbudai szigeten szervezett nagyszabású fesztiválon, így igen fáradtan érkeztem a helyszínre. A felkérésnek azonban mindenképp eleget akartam tenni, és mint a zsűri elnöke a zenekarokat értékelni. 4 nevező lépett fel a 19:30-22:30-as idősávban. Bevallom, a stílus nem a szakterületem, de mint kívülálló, egyszerű koncertlátogató teljes őszinteséggel töltöttem ki az értékelő táblázat rubrikáit.

Sage:
Százhalombattai versenyzők. Metalcore jellegű zenét játszottak, a lelkesedést mindenképp értékelni tudom, egy alig 20-25 perces koncertért látogattak székesfővárosunkba. A produkció hossza nagyban elősegítette az unalomfaktor magasan tartását. (A magas pontszám kevéssé unalmas produkciót jelöl.) A mozgással és a lendülettel azonban még gondok vannak. Szinte végig egy helyben álltak a zenészek, csak az énekes merészkedett le a színpadról. A dobos dobverőkből X-et formáló produkciója azonban javít az érdemjegyen. Zenéjük kissé erőtlennek bizonyult. A számok közti holtidőt egyáltalán nem töltötték ki.
Zene: 4
Mozgás: 2
Lendület: 3
Kommentárok: 1
Unalomfaktor: 4 (itt még ébren volt a zsűri elnöke)

New Fight:
Már többször volt szerencsém értékelni a zenekar előadását. Mindenképp fejlődő tendenciát mutatnak. Érdekes a két énekeses megoldás, ritkán lát ilyet a beat-zenéhez szokott zsűritag. A mikrofonos srácok mozgása volt leginkább értékelhető, de a számok között itt sem hallhattunk szinte semmi érdekeset. A koncert második felét már a büfében töltöttem, ezt érzékelteti a rossz Unalomfaktor jegy. A zenekar tagjai sajnos meg sem próbálkoztak a zsűri megvesztegetésével, pedig egy promo-pulcsi sokat javított volna a pontokon. :)
Zene: 4
Mozgás: 3
Lendület: 4
Kommentárok: 2
Unalomfaktor: 2

FallenIntoAshes:
Plusz pont jár a tehetségkutató fesztivál megszervezéséért a zenészeknek, ezt a végső értékelésnél figyelembe vettük. Zenéjük eredetisége, az énekes érdekes mozgása mindenképpen értékelendő. A nemrég külföldön kiadott lemez és a VIVA-n is bemutatott klippjük ugyancsak pozitívan hatott az értékelőkre. A számok mondanivalójáról nem sokat tudtunk meg, a szokásos "köszi"-n kívül csak számküldést hallhattunk. A közönség aktivitása itt már jelentősebb volt, az első sorokban baráti versenyzőket láthattunk, a D-Rail zenekar tagjai csápoltak. Mindenképpen sportszerű, hogy rivális csapatokat is megnéztek, tapsoltak nekik
Zene: 5
Mozgás: 4
Lendület: 4
Kommentárok: 3
Unalomfaktor: 2 (a zsűri elnökén totál eluralkodik a fáradtság)

D-Rail:
Nemzetközi versenyzők, turnén vannak az előttük fellépő FallenIntoAshes-zel. Metal-hardcore stílust írtak a nevezési lapra, ezt a meghatározást elfogadhatónak találtuk. Az igen lendületes, pörgős, néhol kaotikussá váló zenét nagy beleéléssel adták elő. Habár a számok mondanivalója nem derült ki, tréfás megjegyzésekkel, köszönetmondással, baráti hangokkal dobták fel a számok közti üresjáratot. Mindenképpen az est legígéretesebb zenekarát ismerhettük meg bennük. Már amíg bírta az elnök... Néhány szám után ugyanis a falnak dőlve alvásközeli állapotba került...
Zene: 5
Mozgás: 5
Lendület: 5
Kommentárok: 4
Unalomfaktor: 1 (a zsűri elnöke 3 szám után távozik, és az előtérben félálomba merül)