Punk Portál - 2024. április 26.





 

2002. 12. 06. Skanta Claus (Vörös Lyuk)


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2002. dec. 9. hétfõ - 18:12

Itt ülök Keksz gépe előtt, most keltünk fel. Remek party volt a tegnapi, írok róla beszámolót.

Szóval egész héten szenvedtem az iskolában, többek között emiatt kihagytam egy Bid D and the Kids Table koncertet is Bécsben. Pénteken 3-5-ig írtam egy adatbiztonság ZH-t, majd útra keltem a szokásos találkahelyre a Mr. Sörbe. Már voltak sokan, egyesek részegen. Képzeljétek újabb netszerelem is kezdődött itt.

Kocsma után irány a HÉV, ahogy szoktuk. Most is volt kíséretünk, két metrórendőr, vagyis HÉV rendőr is jött velünk, csitítgatta a társaságot. Jó sokan lettünk, mert a gyaloglósok is felszálltak. Úgy látszik, nem memorizálták az arcomat a körbeküldött fotó alapján, mert szinte senki nem ismert meg. Többen is azt hitték, hogy én vagyok Keksz. A szekusok azt mondták, hogy még egy üvöltés, és leszállítatnak minket. DaYna üvöltözött valamit, de szerencsére épp le kellett szállni. A felüljáró környékén szokásos pisálás, üvöltözés.

A rendőrség előtt két zsaru, de nem kötözködtek. Azok viszont, akik majdnem elütöttek, elég mérgesek voltak. Ki is szálltak az autóból, de mi gyorsan elmenekültünk. Odabenn a lányokat egy kellemetlen meglepetés fogadta a Mikulások mellett. Mégse volt ingyenes a beugró nekik sem. (Nem szép dolog, sokaknak elég nagy problémát okozott.) A ruhatárazás után irány befele. A Tigris már hangolt a színpadon.

Pár perccel később el is kezdték. Egy tigrises intró zene után kigyúltak a fények... Nyolcan voltak (7+1), és nagyon profin nyomták. Legjobb a ragga-t éneklő srác volt, már ha így hívják azt a mély hörgő hangot, amit nyomatott, nem ismerem a szakkifejezéseket. ő Keksz szerint vendégzenész volt. Főleg a régi számokat játszották felturbózva. Nagyon jól szólt az egész. Csomóan megnézték őket, sőt a gyorsabb számokra nagy tánc is volt. A Kocsonya kurva jó volt, az az egyik kedvencem. Végül játszottak egy új számot Varázsszőnyeg néven. Gyors ska volt, tombolt a közönség. Visszajöttek egy ráadás számra, aztán vége.

Elindultam venni egy sört. Nem számítottam túl sok jóra, már ismerem a helyet. 230 Ft-ért megkaptam a 3dl sör + 2dl hab konstrukciót. Épp a habot próbáltam terelgetni, amikor jött egy kb. 200 kilós srác, és kért egy kortyot. Szívesen adtam, nem mertem volna nemet mondani amúgy se. A sörömből az alábbi maradt: 1dl sör + 1,5dl hab. Király. Egyet elértem ezzel, nem ittam le magam a helyszínen. Akkor még nem láttam a jövőt. (Lásd később...)

Második volt a Kókler. Közben kibaszott nagy tömeg lett. A Tigris alatt azért nem volt olyan nagy zúzás, de már ott nagyon meleg volt. Betelt a ruhatár is, ilyen még nem volt szerintem. A Kóklerben történtek tagcserék, a múltkor is benne volt már a szintis. Sajnos szerintem ők mostanában egyre rosszabbak. ők a kedvenc magyar ska zenekarom, a régi számok kurvára tetszenek, ott tomboltam, meg üvöltöttem, de az újak nem annyira. Vannak közötte jók, de egy csomó valamiért egyáltalán nem tetszik. Voltak feldolgozások is, a szokásosak, többek között a Rancid - Time Bomb. Mivel kevés volt a zenekar, volt idő sokat játszani, ők is ismételtek néhányat. Vendégzenészként Lipi (a Csizmás dobosa, ezt se tudod??) is beszállt a Három lábú nőbe, csak a szöveget nem tudta.

A Kókler után találkoztam Mansizzal, aki mostanában nyomul a levlistán, meg a fórumon. Úgy érzem, ez a találkozás mindenképpen megérdemelt egy külön bekezdést.

Ja, azt még nem is írtam, hogy kurva jó volt a hangulat, szinte tök józanul is rohadt jól éreztem magam. Eleinte. Aztán a Csizmás alatt már kicsit leült a hangulat. Legalábbis az enyém. KRSA szivatott azzal, hogy a Big D után a Csizmás már nem olyan jó. Hát igen. Ami tetszett, az az új szám, a Skanking görcs, amit egy kókleres vendégzenésszel adtak elő. Ez a szám a skankelésről szól, és arról, hogy egy ska koncerten nem pogózni, meg verekedni kell. Ezt be is mondták. Ennek ellenére persze ment a zúzás (Keksz mondta, én a terem legvégében táncikáltam). Jó sokat játszottak, volt Ska suli, amit még szeretek, meg nagyjából a szokásosak. A Tequila szám sXe verzióját mi adtuk elő hátul, tequila helyett Bonaqua-t üvöltöttunk. Javaslom, mindenki próbálja ki, vicces. :) A hangzás nem volt a legjobb, de azért elment.

Csizmás után elég sokan elmentek, de még így is egy rakás ember előtt lépett fel a Fekete hetes. Egy szalagavató miatt csúsztak a buli végére egyébként. Olyan kibaszott hangos volt, hogy mar fájt. A színpad előtt közvetlenül még elviselhető volt, szóval oda álltam be. Sick Boy írta valamikor, hogy ez a zenekar egy Hellcat válogatásalbumra emlékezteti. Van benne valami. Ami nekem még csomószor beugrott, az az Antimaniax, tökre hasonlítottak a metal-ska váltások. Összességében elég profin nyomták. A legjobb a NOFX-Rancid Tenderloin volt, arra tomboltam ezerrel. Nem teljesen sikerült eljátszani, de így is király volt.

Amikor vége volt, persze épp elment a busz, szóval még volt egy óránk. Én összevissza mászkáltam, és semmit tettem. A tánctéren előkerültek a diszkófények, és a frissebb emberek még táncoltak a ska-discóra. Mi is beálltunk néhány számra.

Aztán hazafele a buszon felvetődött az ötlet, hogy be kéne rúgni. Végül én voltam a vállalkozó szellemű, és Keksz meghívására ellátogattam hozzá az albérletébe. A sarki éjjelnappaliban vásároltunk literes Borsodit (!), néhány üveg Ászokot, majd indulás inni. Sajnos a friss péksüteményt 1 perccel késtük le. Szóval hajnal 3-kor nekiálltunk sörözni, zenét hallgatni, és ez reggel 6-ig ment. Jó volt, csak alig bírtam inni, a literes Borsodival nagyon nehezen küzdöttem meg.

Reggel (délután 1h) ébredés, majd nekiálltam ennek a koncertbeszámolónak. Közben hazajöttem, itthon fejeztem be. Most abbahagyom, mert menni kell a mai ska buliba, de előtte még beugrom Kekszhez meginni a maradék söröket. :)