Punk Portál - 2024. március 29.





 

2004. VI. 26. Vörös Yuk


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. jún. 30. szerda - 20:24

Múlt szombaton volt a buli, mostanáig nem volt időm írni róla. Igazából alig történt valami, egy igazi punnyadt nyári szombat este volt. Az emberek nagyja gondolom az Új Hullám feszten részegedett, a Vörös Yukba csak néhány otthon unatkozó törzsvendég és az iskolai szünetben engedékenyebb szülőkkel megáldott tizenéves látogatott le. A bejárat előtt egy 40-es fickó támasztotta a kukát, megszólított. Mint elmondta, berúgott, és haza kéne kísérni, mert fél, hogy eltaknyol. A fiatal punkok nem vállalták a feladatot, én áterezve a részeg ember helyzetét igent mondtam. Erre átkarolt, és az iszogató gyerekek szeme láttára a közeli lakótelep felé vettük az irányt. Hátam mögött buzizó bekiabálások hallatszottak. :) Szerencsémre közel lakott a fickó, és a bejárati ajtóban elköszönt, és nem hívott fel...

Mint írtam, jó kevesen voltunk. Sas slágereit hallgatva telt az idő, majd kezdett a Maskabál nevű formáció. A leglelkesebb rajongó egy 45 körüli enyhén ittas bajuszos bácsi volt, aki egész este a színpadnak háttal nyomta a densz-t. A zenekarról: siralmas volt. 40-es alter arcok felfedezik a ska zenét. Vagyis csak azt hiszik. Az alternatív, lassú prüntyögést néha ska-ska-ska bekiabálásokkal fűszerezték, kb. ennyi köze volt a bandának az említett stílushoz. Asszem egy Süsü feldolgozást hallhattam, amikor sírva távoztam. Ilyenkor érzem azt, hogy gáz, hogy kezd menő lenni a ska.

Igazából a beszámolót azért kezdtem el írni, mert a Skambulance produkcióját nem akartam szó nélkül hagyni. A múltkor is tetszett, most még királyabb bulit csináltak. A zenekar új gitárossal és egy fiatal szintetizátorossal bővült. Nagyon jó hangulatú koncertet adtak, a szájharmonikás számok a legjobbak szerintem. Tréfásak voltak az összekötő szövegek is, szimpi volt az egész produkció. Zeneileg kellemes ska muzsikát játszanak, jól táncolható, ezt sokan meg is tették. A szövegvilág nem a legtartalmasabb de legalább vicces. Új számok is előkerültek, néhányhoz a szintiről bevezető effekteket is hallhattunk. Pl. Lépj a HÉV elé című darabot a HÉV zakatolása vezette fel. A Vengaboys feldolgozást többszöri kérésre sem adták elő. Javaslom mindenkinek, hogy figyeljenek oda rájuk! A koncert után ingyen osztották az új demo-jukat, most hallgatom, ezt is csak dicsérni tudom, szerezze be mindenki, aki tudja!

A Skalambó kutyája is fasza zenekar, de már láttam elégszer, és inkább kint üldögéltem a padon... Az igen kis érdeklődés miatt hajnal 2-kor kitereltek minket a klubból. Ilyen se volt még!