Punk Portál - 2024. március 29.





 

2004. VI. 16. Süss fel nap! - Throwdown


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. jún. 18. péntek - 00:09

Az előző napi Against Me! és a kevés alvás miatt már elég kómásan érkeztem a buliba. A hangulat a szokásos, eleinte nagyon kevés ember, de a végére azért szerintem elegen összegyűltünk. Az előtér összes asztalát disztrók foglalták el, ennyi kitűzőt egyben még nem láttam, volt vagy 2-300 fajta. :) A Throwdown és a Curl Up And Die két kisebb pultot foglalt, CD-k, pólók, pulcsik, elég korrekt áron. Én egy Curl Up 7''-et vettem 750-ért. Kaptam hozzá matricát meg plakátot is.

A Velvet Stab kezdett, emlékeim szerint most láttam őket először másodgitárossal. Jó, hogy végre megtalálták az "igazit", királyul szóltak a régi számok is, de főleg újakat játszottak, ezek is eléggé tetszettek. Egyszerre szakadt basszus és gitárhúr is, ilyet még nem láttam. :)

A turnéról visszaérkező Blood Is Fire tagok enyhén fáradtnak tűntek a buli előtt, de a színpadon ennek pont az ellenkezője látszott rajtuk. Mintha külföldön megtanulták volna, hogy kell a színpadon viselkedni. :) Nagyon nagy mozgás volt! A nézőtéren már kevésbé... Szuperkirály volt a koncert, kezdek fanatikus lenni.

Nagyon fiatalnak tűntek a Curl Up And Die tagjai. Mint kiderült, a dobosnak aznap volt a 22. születésnapja. Metalcore-t nyomtak, szerintem elég kellemes zenét, bár túl sok extra nem volt benne. Mivel elég nagy kör volt a színpad előtt, a zenekar levonult közénk, és onnan nyomták. Az énekes gyerek néha taszajtott egyet rajtam, meg az elől állókon, mozgás amúgy nem sok volt. 1-2 gyerek tartott néha karatebemutatót, aztán kész. Ennek hatására persze csak még nagyobb lett a kör.

Most sokan utálni fognak, de nekem a Throwdown kicsit sem tetszett. Paraszt-hardcore a javából! Rengeteg rajongó végig üvöltötte a fucking-ban gazdag szövegeket, nagyon kemény mosh-t láthattam a tánctéren, emberek a színpadon, nagy őszinteség, family, unity. Ráadás, majd hosszas taps után még egy, hangszercserével és vendégénekessel. Ennyi. Aki esetleg az első sorban tombolt, és átérezte az egész hangulatát, írhatna ide pár sort a buliról...