Punk Portál - 2024. április 24.





 

2004. V. 29. Marco Polo - Phoenix Bodies


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. máj. 30. vasárnap - 00:30

Pándi Bali azt írta, totális őrület lesz, ezért nem hagyhattam ki ezt a bulit sem. Jól tettem.

Kezdés fél 9-kor, addigra épp befutottam, kis csúszás azért volt. Egy ezrest perkáltam beugró gyanánt. A hátsó részben kipakolt a zenekar, hoztak 2 ládányi LP-t, volt pár 7'' meg néhány CD. A lemezek között volt néhány igen vonzó, sokat gondolkoztam az új dupla Thrice-on, de végül sikerült lebeszélnem magam róla.

A Taktika kezdett. Mivel a lemezekkel voltam elfoglalva, nem tudtam jól helyezkedni, csak a terem végében találtam helyet. Na azért nem voltunk túl sokan, max 40-50-en. Kb. olyan volt, mint a Deco, alig láttam a fellépőket. Szokásos hangulatú bulit nyomtak, most jól is szóltak a dolgok. A végére megint a Nirvana feldolgozás maradt, majd levonultak a kis színpadról.

A Phoenix Bodies előtt már jobban helyezkedtem, az első hangokra a terem elejébe nyomultam. Így én lehettem az első szerencsés, akinek a képére puszit nyomott az énekes. Jól jártam, a több puszi már szájra ment. Fiúk kapták mind. :) A felállás: dob, 2 gitár, ének. A dobos srác 1 szám után félmeztelenül, 2 szám után totál meztelenül nyomta. Kíváncsi lennék, milyen lehet lengő fasszal dobolni. :) Mindenesetre neki jó volt, látszott rajta. Az egész zenekar élvezte a totális káoszt, amit alkottak. A színpadot telepakolták erősítőkkel, az éneket kicsit el is nyomta az elég hangos zene, viszont minden szólt rendesen. Az énekes srác, mint már írtam, nem volt teljesen normális. Fel-alá ugrándozott, ölelgette, puszilgatta, néha lökdöste az embereket. Szóval volt kontaktus. Néha felmászott ide-oda, ugrándozott. Nagyon beleélte magát. A zenét már jellemeztem, káosz. A dobos profin nyomta a mindenféle totál összevissza témákat. Használt vagy 4-5 cint is. A két gitáros pengetett ezerrel, néha-néha dallamokat is fel lehetett fedezni a zenében. Az énekes srác pedig teli torokból üvöltött. Mondanivalójuk nem volt sok, mivel semmiféle számok közti kommentár nem hangzott el. Azt kell mondjam, nagy élmény volt a koncert. Az ilyeneket nem szabad kihagyni. A végén bejelentették, hogy még van 3 szám, ezeket eldarálták, majd a vastapsra játszottak még egy kb. félperces opuszt.

Ha már a Thrice lemezt ott hagytam, vettem egy dupla 7'' válogatást, amin 8 zenekar szerepel. Gondolom a Phoenix Bodies-hoz hasonló őrület lesz rajta...

10-kor vége volt a bulinak. Kicsit fura érzés volt éjfél előtt hazaérni.