Punk Portál - 2024. március 29.





 

Simon's Pub - 2002.11.23.


Írta: Keksz
Feltöltötte: Marcell
Ekkor: 2002. nov. 30. szombat - 14:47

Ide már egyedül mentem, mivel Pitta haverom vissza ment Debrecenbe (úgy kellett neki). Előbuli IRC-es fenegyerekekkel Mr. Sörben (Batthány tértől 5 percre), iszogatás, előző napi élménybeszámoló, ökörködés, mint az jó szokás nálunk. Csoportosan indultunk Simon’s-ba, sikeresen meg is érkeztünk. Pár ember már sikeresen részeg volt, velük egész este vigyázni kellett, mert néhány ember ha iszik, akkor megváltozik :) A szórakozóhely majdnem hogy tök üres volt, de ott is sikerült extrém dolgokat véghez vinnünk. Majdnem felgyújtotta valaki az egész asztalt.

Csók és könnyMindenki a nagy és meglepetéssel ható új sztárcsapatot, a Csók És Könny aberrált-punk együttest várta. Ez azt hiszem a 3 hónapos jubileumi koncert volt (azaz az első nyilvános próba), a közönség kevés, mindenki ellőtte már a hétvégi koncertpénzét. Szerintem nagyon jók voltak, érdemes munkát fektetni bele, mert zeneileg nagyon nagy meglepetés volt, igaz lett egy ilyen közmondás, hogy amiben Tonyó basszusgitározik, Whave gitározik és Schleki dobol az nem lehet szar. Főleg ha Aberrált Atyánk „énekel”.
Hát kérem szépen volt ott minden, Aberrált hülyéskedett, táncolt a Schlekman Danimikrofonállvánnyal (szegény), jó módjában két sört pusztított egyszerre, beszólt a tömegnek. Zeneileg nekem tetszett, legjobb szám a Black Sabbath feldolgoás volt, ami a Metal Hammert olvasó fiatalokról szól, ha jól tudom. Nagy unszolásra eljátszották a várva-várt slágert, a Hajnalt, amit már szerintem az egész közönség ismert, főleg a nyálas eredeti verziója miatt is:

Következett a Kids Of Cracatau, akik már 5 éve vagy 9 játszanak mindenféle formációban együtt, had ne kelljen leírnom, ki milyen hangszeren játszott még ugyanabban az együttesben. Itt is volt, hogy régi tag beállt dobolni. Hát annyit az egészről, hogy kicsit primitív szövegek gyors zene, szóval táncolni csak gyorsan és durván. Az összkép, hogy meg lehet gyakorolni, vagy elmenni teljesen más szöveg és zenei világ felé.
Egyébként gratulálok, mert én is táncoltam vagy 2x. Szóval annyira szar mégsem lehetett :) Most lehet megkövezni… Fotók készültek itt is, lehet is látni pár fura fejet :) Ugye Béla?

Ex Costa téli szünet koncert. Sajnos szegény lányoknak iszonyat kevés ember előtt kellett lejátszanijuk az utolsó koncertjüket tavaszig. Nem téli álmot fonak aludni, hanem összehoznak valami jót, valami tökéleteset (reméljük). Megkaptam a számlistát, de természetesen otthon hagytam. Csináltam frankó képeket alulról :) és azért akik ismerték Őket, táncikáltak is. Remélem azért nem ez a koncertjük lesz a meghatározó a felkészülésbe, hanem pl. az október 18…

Az est utolsó fellépője a Katéter, itt jöttek be a terembe a legtöbben, talán ők csinálták a legjobb tánchangulatot. Megemlítem, hogy végig jól játszottak, számaikat meg nem nagyon hallottam, főleg nem élőben. Koncerten kiderült, hogy csak azért mert a gitáros arcon kívül mindenki részegre ihatja magát fellépéseken. Hát Ők is befejezték így lehetett hazamenni. Éjszakai buszra szokás szerint sokat kellett várni, és valami fura irányba mentünk haza. Köszi mindenkinek :)