Punk Portál - 2024. április 25.





 

2004. III. 6. Kultiplex - BPRNR buli


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. már. 8. hétfõ - 10:41

Egyéb elfoglaltságaim miatt már este 7 körül megérkeztem. Ekkor néhány zenekartagon és lézengő emberen kívül nem volt senki. Nem vittem magammal olvasnivalót, de szerencsére a Kultiban mindig lehet találni egy rakás újságot. Egy DVD Extra magazin mellett döntöttem, és így értesültem a legújabb megjelenésekről. Még jó, hogy ilyesmire nem költök. Benéztem a terembe a Superbutt hangolására. A színpad elé két magas asztalt helyeztek, ez különösen hasznos volt a zenekartagok pózolásához.

8-kor kiterelték az embereket a mínuszba az utcára, majd vehettünk jegyet. Beszélgetőtársak híján megnéztem az első zenekar koncertjét. Ők voltak a The One Headed Man. Új zenekar, de persze a hangszeres tudás nem azon a szinten áll, mint egy kezdő punk zenekarnál. Valamiféle metált játszottak, engem totálisan hidegen hagyott ez a zene. Az énekes srác mintha kicsit lámpalázas lett volna a számok közötti átvezető szövegeknél. A gitáros gyerek pengetés közbeni arckifejezései meg szerintem nagyon viccesek voltak. Annyira azért nem volt ez kemény, hogy ilyen szigorúan kelljen nézni, meg vicsorogni. Persze mindenki azt csinál a saját zenekarában, amit akar.

A Bridge To Solace következett volna, az egyik zenekar, ami érdekelt is. Könnyed egy órás csúszás következett, mert hiányzott valamelyik gitár, vagy mi. Azt hittem, be fogják tartani a pontos kezdéseket, és semmi nem marad a koncertből, de végül megérkezett a gitár, és lenyomtak egy 6 számos bulit. Nem sok. A várakozás közben (és szinte minden további koncert előtt és után) a Run Lola Run c. film zenéjét hallgathattuk meg, ami valamiféle német techno cucc. Király zene, mert a filmre emlékeztet, de akkor is! Nem igaz, hogy mást nem találtak... Na, szóval BTS. Jó volt minden szerencsére, szóltak a cuccok, mint állat, Zoli szépen énekelt, néha még Krisztuspózban is kiállt az emelvényre. De tényleg király volt. Úgy tűnt, nem sokan ismerik a számokat. A közönség nagy része amúgy fiatal srácokból állt, nem a megszokott HC scene jött le. Eleinte semmi mozgás, aztán pár számra valamiféle lökdösődős pogót hoztak össze a fiatalok. Na mindegy, BTS jó volt. (Ja, és most kivételesen tudtam a szöveget, amikor Zoli felém nyújtotta a mikrofont!)

A francia S-Core volt a külföldi vendég. Meghallgattam itthon egy albumukat, és nem igazán tetszett. Egyfajta metál cucc, de semmi érdekes számomra. Akik értenek az ilyesmihez, azt mondták, nagyon hasonlít valamelyik híres külföldi metál zenekar zenéjere, de arra már nem emlékszem, melyikére. Nem baj, azért csak meg kell nézni... A dobos szemére hosszú függőleges fekete csíkot festettek, nagyon rémisztően nézett ki! Huh, meg is ilyedtem kicsit, amikor először megláttam. Aztán jöttek a gitárosok, ők aztán iszonyat durva arcok voltak, csak úgy tolták a kemény riffeket! Ezek a riffek annyira súlyosak voltak, hogy állandóan vicsorogtak, és közben fújtattak. Csak tudnám, miért. Olyanok voltak, mint ezek a békák, amik valami hólyagot fújnak fel magukon. Aztán jött az énekes, egy nagydarab állat, aki üvöltözött valamit a mikrofonba angolul. Igazából a zene sem tetszett, de ami iszonyatosan zavaró volt, az a fénytechnika. Hoztak két vackot, nem tudom, hogy hívják, ami nagyon dizálynos fényeket csinált, ezek jól is néztek ki, és csak ritkán világítottak a szemembe. Ezen kívül viszont a színpadra pont szemmagasságba szereltek valami spéci stroboszkópot, aminek iszonyatos ereje volt. Nagyon durván vakított. Ezt nyomatták állandóan az arcunkba, különböző frekvenciákkal. Kb. 2 számot néztem meg, a felét a színpadnak háttal állva a fos strobi miatt, ez után távoztam. Nem elég, hogy midnen koncerten süketülök, még vakuljak is meg? Kösz, nem.

Így az S-core, és a Superbutt koncertjét a kertben élveztük. Csevegéssel, röhögcséléssel telt az idő, vedeltük a szódát. (Volt, aki mást.)

Meglepően üres volt már egy idő után a kert, ezért megnéztük, mi is a helyzet. A teremben a Superbutt hatalmas bulit csinált, csak úgy tomboltak a teremben, dugig is volt rendesen. Kár, hogy ez a zene is hidegen hagy engem. :) Ja, meg persze ment a stroboszkóp is.

A csúszás miatt fél2 fele érkezett az Idoru. Fellegi helyett új dobos érkezett, állítólag 2 óra alatt tanulta meg a 6 számot, amit elnyomtak. Ebből a hatból 3 az EP-ről szólt, 3 új. Csak elismerően tudok szólni róluk, szuper koncertet nyomtak! A körülmények viszont elég szarok voltak. Elég sok volt a "zenekar haverja vagyok, és be vagyo baszva" gyerek, akik sörrel dobálták a zenekart, poénkodtak, stb. Persze, nyugodtan, csak a koncert élvezhetőségét nem kéne rontani ezzel. A másik meg a fény. A faszért kellett a szemembe villogni, nem tudom... Mindegy, csukott szemmel is kellemes volt a koncert.

Az Idoru után néhány hányást kikerülve indultunk hazafele. Tehát 12 értékelhető számot hallottunk 1200-ért, ez számonként egy százas. :)

Képek a buliról.