Punk Portál - 2024. április 19.





 

Hold X True - Invincible EP


Írta: robit
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. feb. 17. kedd - 17:41

Januárban jelent meg a Hold X True zenekar Invincible című EP-je. A CD elég rövid lett, mindössze 15 perces. Ebben a negyedórában 7 saját számot és egy feldolgozást hallgathatunk meg. A zenekar követte azt a hagyományt, hogy egy régebbi szám is van az új CD-ken, itt a Than and Now című tétel lett újra felvéve, a feldolgozás szám pedig a bostoni Ten Yard Fight zenekar First and Ten című száma.

A borító nem lett túl csicsázva. Az elején egy fekete-fehér koncertkép látható ("X on the hand, finger in the air") XbenceX-től, a belső borítót zenekari koncertképek díszítik, kétoldalt a szövegeket közrefogva.

A számok átlag másfél percesek, de ennyi idő éppen elég, hogy a zenekar elmondja véleményét. Páran már ismerhetik a kezdő No Human Values című számot, mert a zenekar weboldaláról le lehetett tölteni még a megjelenés előtt. Ez egy rendkívül fogós dal, és általában ez jellemző a többi számra is, de az én kedvenceim közé inkább a Break Out! és a Disgrace Shouldn't Remain tartozik (na meg a feldolgozás!!!)

A szövegek a középszerűség, szerencsejáték, sXe, a hétköznapok-szürkeségéből-való-kitörés témaköröket boncolgatják. Nagyon jól vannak megírva, kíváncsian várom a magyar fordításokat is (szerintem jó lenne az előző albumnál elkövetett splitkazettás megoldás!!!).

A hangzás hasonló az előző albumhoz, mivel ezt is Szolnokon vették fel a Denevér Stúdióban. A zene maradt a heavy metalos összhangzatokkal kooperáló oldschool hardcore. Úgy gondolom, hogy erre az EP-re írta a zenekar az eddigi legjobb dallamokat, összhangzatokat, szólókat. Az énekhang jellegzetes, egyből tudja a hallgató, hogy HxT van a lejátszóban, viszont hosszútávon egysíkú ez az üvöltözés. Mondjuk, csak akkor feltűnő, ha egymás után többször hallgatjuk meg a cd-t. A háttérvokálok nagyon tetszenek, mikor hozzáolvastam a szövegeket a hideg futkározott a hátamon.

Az EP méltó folytatása az előző anyagoknak, és nem fog csalódni az, aki megveszi ezt a rendkívül kedvező árú CD-t vagy a Nemartban, vagy a koncerteken.