Punk Portál - 2024. április 23.





 

2004. II. 7. - Kazincbarcika - Macskanadrág, Selejt


Írta: [patkany]
Feltöltötte: Titan
Ekkor: 2004. feb. 12. csütörtök - 13:13

Hajnali fél kilenckor arra ébredek, hogy anyám szólongat. "Van valami színes mosnivalód ficskám?" -ehh.. hagyj már aludni ! Bekapcsolom a tévét és két POKÉMON epizód között felmérem magamon a tegnap esti "buli disztroly" nyomait. Nem is olyan vészes, csak a szokásos 8-10 kékfolt, az izomláz, nomeg a torokfájásom. Lehetett volna rosszabb is. Jah, meg eltünt a kedvenc hajgumim..Nah lássuk csak milyen is volt a tegnapi buli!

Sok vívódás után, hogy elemenjek-e vagy ne menjek el, az előző mellett döntöttem és meglátogattam a találkozásra kiszemelt vendéglátóipari egységet. Nagy örömömre sok ismerős arc szeszelt már ott, de én csak 2 percig maradtam, hogy bedobjak egy négyegyest. :) Elindultunk hát a vonathoz. A váróban álldogáló kb. 20 ember határozottan jobb kedvre derített. A vonatozás nagyrészt a hozott szesz elfogyasztásával és a kaller szivatásával telt. Ugyanis kedves Iván barátom illedelmesnek és jólneveltnek akart látszani, ezért csípőből csókolommal köszönt a férfi kalauznak. :) Mellesleg én is azt hittem, hogy nő, de ez most mindegy (ezúton is bocs kallerbácsi, ha olvasod). Félórányi kimerítő zötykölődés után elértünk Kazincbarcikára, szóval már csak egy gyengéd félóra séta választott el minket a koncert helyszínétől. (Persze ha busszal mentünk volna, akkor csak 5 perc a séta, de ugye ahogy mondta egyik haverom: "ott nem lehet pisálni".) Ekkor felcsendültek az örökzöld 80as magyar punkslágerek (Pravda, Lenin Körút, CPg) és nyomtuk magunkba a sört (borra sör, forevör). Mire megérkeztünk, már szorgalmasan pakolászták össze a hangcuccot, és ekkor ért az első meglepetés. Ugyanis én addig teljesen abban a hitben éltem hogy itt csak egy szimpla Macskanadrág koncert lesz, de felvilágosítottak hogy lesz egy másik zenekar is, aminek nem bírtam megjegyezni a nevét, de találtam valami plakátot, amin az volt hogy Selejt. Szóval az volt a másik zenekar. :) Gondolván a mai cikkre úgy döntöttem, hogy beszélgetek a Macskanadrág basszeros-énekesével, de csak odáig jutottunk, hogy elmerültünk a szép feketére lakkozott körmeinek a csodálásában. Talán betudható ez az elfogyasztott alkoholmennyiségnek is. De egyszer csak elkezdődött a koncert, és a kedves biztonságiak elkezdték kifelé terelni a népet, hogy vegyenek belépőt. Mentem hát én is, és előrelátólag a homlokomra kértem a pecsétet, biztos, ami biztos. A kedves biztonságiak nem akarták annyira venni a humort, és nem akarták telepecsételni a kezem. :( A belépő elvileg 500 Ft lett volna, de kézről kézre járt a "tagsági", amivel 200-ért be lehetett menni. :)

Színpadra lépett a Selejt. Szerintem amatőr zenekarhoz képest elég igényesen játszottak. Be is indult -a különben igen vegyes- közönség, és elég korrekt kis pogózás kerekedett a színpad előtt. A hangulat az Előre kurvák, gengszterek c. feldolgozásnál hágott tetőfokára. Persze én is mentem pogózni. Azzal kezdtem, hogy a kedves kis emberkéket -akik azzal voltak elfoglalva hogy szélről lökdösték be az embereket- belökdöstem, had szokják. :) A koncert elvileg 8-kor kezdődött (gyakorlatilag később) és előzenekarhoz képest elég sokat játszottak (szerinem többet mint a főzenekar). Nem is nagyon akarta elengedni a közönség a zenekart (tényleg sajnálom, hogy nem tudom mi a neve, dehát az alkohol öl, butít, nyomorba dönt, viszont tanít, nevel, szórakoztat) és többször is visszakérték a számokat. Este 10-kor már elkezdtem gondolkodni, hogy nem lenne-e már itt az ideje a főzenekarnak is.

A szünetben ujjabb boroskólákat fogyasztottam, és elmentem ismerkedni. Kicsit furcsán hatott rám, mikor a WC előtt egy srác nagyon meg akart ölni, mert állítólag a barátnőjét le "divatlezbikusoztam", node van ilyen. Verekedés az nem volt, és szinte láttam kiülni a csalódottságot a kiscsaj arcára. :) A vécében rá kellett jönnöm, hogy ez a női vécé, dehát kicsire nem adunk. :) A női vécé különben is mindig szebb, meg tisztább, és nincs telefirkálva horogkeresztekkel, amik nekem még a veseteljesítményemet is visszavetik. :) Ismét csatlakoztam a haverokhoz, és vártuk a Macskanadrágot.

A Macskanadrág nekem valahogy mindig is kimaradt a zenei kultúrámból. Össze-vissza ismerek három számot (Így is yó, Nem növök fel, Alain Delon), meg egy klippet láttam, de sajna már kiábrándítottak, hogy ezek közül csak a Nem növök fel-t játszák, és azt is csak a végén, de azért nem törtem le nagyon. :) Gyanúsnak tünt hogy lesz itt SKA zene is (ami szintén elég távol áll tőlem), mert vagy 3 fúvós is helyet foglalt a színpadon. Nekem, aki nem ismeri a számokat, nagyon tetszett amit csináltak. A pogózás helyét sokaknál átvette a tánc (rokkendroll) amit mindenféle frí sztájl formában űztek. Volt itt fiú-lány pár, lány-lány, fiú-fiú, fiú-2lány. :) Én is próbálkoztam egy fajtával amiben egy hölggyel, Edittel a pogó rock and roll -t valósítottuk meg. :) Szinte egész koncert alatt tánc folyt, volt ugyan egy nagydarab srác, aki oldalba rúgta a táncpartneremet, de én hősiesen egy vállökéssel földre terítettem. :) Jöttek egymás után a jobbnál jobb ritmusos számok, kár hogy a szar hangosítás miatt alig értettem a szöveget. Az énekes minden szám előtt bekonferálta ugyan, hogy ez most mi, és melyik albumról szól, de ezt se nagyon értettem, mert elnyomta Iván üvöltözése hogy "játszatok már SKA-t b+!". Aztán egyszer csak felcsendült az ismerős Nem növök fel, én meg teljesen eksztázisba estem. :) Ezután ugye jöttek az ismétlések, majd a búcsúdal.

A pakolás megint egy érdekes dolog volt. Néhány kedves ember úgy gondolta, hogy a belépőben benne van az együttesek felszerelésének a használati díja is. Én komolyan nem tudom hogy, de legalább 6 embert láttam dobverőkkel szaladgálni, rejtély, hogy honnan volt az a sok dobverő. :) Ekkor rá kellett jönnöm, hogy már jóval elmúlt éjfél, és ugye 3:45-kor megy az első busz haza, de ez is megoldódott, mert szóltunk Tamás haverom faterjának, hogy vigyen minket vissza. Következett az érzékeny búcsú az ismerősöktől, és indulás a kocsihoz. Itt kellett rádöbbennünk, hogy heten vagyunk egy 5 személyes kocsira, ám ezeket a problémákat gyorsan áthidaltuk, és egy srác a csomagtartóban szunyált. :) Az autóút hazafelé elég eseménytelenül telt, én meg siettem haza, és ledöglöttem aludni.

Uhh már alig tudok nyelni.. muszáj bedobni egy forró teát, meg két gyógyszert. Ráadásul ez a POKÉMON is szar ma.. átkapcsolok inkább a pókemberre.:)
Nah szeeeeeeeeesz nektek !

[patkany]
pedofilpatkany@gmx.de