Punk Portál - 2024. március 28.





 

2003. X. 18-XI. 2. - FallenIntoAshes - UK/EU Tour 2003


Írta: xzoleex
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. feb. 11. szerda - 18:46

2003. Október 18-19., Szombat - H, Budapest + Vasárnap - D, München - DARKEST HOUR (USA) + SUPRESSION (USA)
Egy kis előzmény erre a napra...csütörtökön derült ki, hogy a második sofőr nem tud eljönni velünk. Elkezdődött a kutatás a telefonszámok, emberek után. Estére sikerült embert találnunk szerencsére, egy régi barátunk, Balu személyében (a legendás BURNING INSIDE zenekar dobosa volt egyébként), a másik sofőr Hábel, fedőnevén: Hábsi-Háb azaz Morzsi lett. Mindenki nagy örömére Gábor, a tour-manager is elkísért minket. Mihez is kezdtünk volna nélküle....
A találkozó szombatra lett megbeszélve, mindenki sikeresen megérkezett éjfél környékén a csepeli próbateremhez. Ezután bepakolás a buszba, és indulás fél 2 felé végre valahára. Kezdetben természetesen senki sem volt fáradt, jól elvoltunk jó néhány óráig. Délután 2 felé érkeztünk meg Münchenbe, ébredés a buszban, aztán - mivel korán értünk oda - irány a városnézés. Koraeste vissza a BACKSTAGE klubhoz, ahová megérkezett időközben a DARKEST HOUR is. Igazán barátságos arcok voltak, Zsoltit pedig nagy-nagy örömmel fogadták a régi idők emlékére. Vacsora, majd soundcheck. Az estét a SUPRESSION kezdte, a basszgitáros/énekes vonaglása nagyon mókás volt! 10 óra körül mi is elnyomtuk a koncertet, kb. 40 perces műsorral készültünk. Úgy 120-140 ember lehetett a klubban. A DARKEST HOUR szokás szerint fenomenális volt. Miután elbúcsúztunk Markotól és a washingtoni rockerektől, nekiindultunk megint csak az éjszakának, mert egy jó 700 kilométeres táv állt még előttünk. Irány a Calais-i kikötő...

2003. Október 20., Hétfő - UK, London - DAY OFF
Reggeli érkezés Calais-be, jegyváltás csillagászati pénzért. Kiderült, senkinek sincs tengeri betegsége. A határnál (Dover) vizsgálódás, kérdés zuhatag, némi magyarázkodás, hazudozás. Miután kiharcoltuk a pecsétet az okmányokra, elindultunk London felé, ahol már várt ránk egy régi ismeretlen-ismerős SKIPPY (SKIPWORTH RECORDS). Mindvégig napsütés övezte utunkat. Későn érkeztünk meg a városba, ezért már csak arra volt időnk, hogy SKIPPY elvigyen a szállásadóinkhoz. Három srác lakott egy házban a külvárosban, és náluk húztuk meg magunkat. Természetesen mindhárman nyomták a "JOJO"-t. Aznap rövid playstation party után mindenki hamar bealudt, mivel elég fárasztó út volt mögöttünk.

2003. Október 21., Kedd - UK, Portsmouth - D-RAIL + BEECHER + JETS VS. SHARK
Délelőtti városnézés Londonban SKIPPY-vel, majd irány Portsmouth. A szervezőt Tom-nak hívták, aki nagyon lelkes, barátságos srác volt. A JETS VS. SHARK nevű hardcore csapat kezdett. Néhol durva, néhol dallamos zenét játszottak, talán poppunkemometalnak lehetne őket nevezni. Azután jött a -mostmár- testvér zenekarunk, a D-RAIL. Fenomenális zenei kavalkád jellemzi őket, minden megtalálható zenéjükben (melodicscreamingnewschoolemometal). Erre már elég jó hangulat kerekedett. Ez volt a bemutatkozó koncertünk, és nagyon jól sikerült. Lelkes, kedves emberek, nincs semmi balhé koncerten. Ez jellemezte az egész estét. Végül a BEECHER volt soron. Ők egy THE DILLINGER ESCAPE PLAN/CONVERGE vonalat követő kaotikus zenekar, fenomenális előadásmóddal. Nagyon jó este volt! Utána húzás aludni szokás szerint a szervezősrácnál. Az otthonról kivitt 0,5 L-es, dobozos Coke nagy hatással volt Tomra és még sokakra, miszerint van valami, amit csak a balkánon lehet beszerezni.

2003. Október 22., Szerda - UK, Bristol - D-RAIL + BEECHER
Miután Tom-tól elbúcsúztunk, elindultunk Bristol felé a zuhogó esőben. Útközben kerestünk egy szervízt is, hogy az autómagnónkat végre valaki beszerelje. Hát nem találtunk, ilyennel senki se akart már foglalkozni. A bristoli klub egy elég igényes rock szórakozóhely volt, olyasmi, mint a budapesti Bahnhof. Nem volt sok ember a koncerten, de a hangulat itt is jó volt. Kezdtünk összeszokni a D-RAIL-el. Az énekesüket már el is neveztük Zsombornak, mert egy egri barátunkra hasonlított. Tetszett neki a név és a többi zenekartag is mindenképpen szeretett volna egy magyar nevet....így lett még Károly,Laci és Oszi is a bandában. Miközben ment egy helyi banda, jó páran felmentünk az emeletre, ahol egy pihenő rész volt a zenekaroknak. Itt találtunk rá egy doboznyi parókára, nyakkendőre és csillagnapszemüvegre. Na több se kellett nekünk egy jó kis mókázáshoz. Volt még fent egy koporsó is. Valószínű, hogy a halloween-re készültek már ezekkel a kellékekkel. Készült pár jó fotó is. A koncert is hangulatos volt mindhárom zenekarnak. Buli után a szervezősrác (John) stúdiójában szállásoltuk el magunkat.

2003. Október 23., Csütörtök - UK, Cardeef - D-RAIL + BEECHER + xTHE BREAK INx
Reggel 11 óra felé felkelt a csapat, és nekiiramodtunk Cardeef-nak. Aznap nagyon szép, napsütéses idő volt. Korán odaértünk, ezért itt is elmentünk városnézésre az újonnan beszerzett parókákban, napszemüvegekben. Nagyon jó volt a klub, nagy színpad, jó fej technikus, aki megint csak egy magyar barátunkra hasonlított, ezért lett a neve Géza. Kiderült, hogy a másik technikus srácnak vannak magyar rokonai, ezért még inkább szívén viselte a sorsunkat. A koncert este 8-9 óra környékén kezdődött el, teltházas koncertteremmel (kb. 120 ember). A xTHE BREAK INx igazi, ütős hardcore zenét nyomott, hasonlatos a TERROR stílusához, nekünk nagyjából tetszett. Mindenki jól érezte magát, zenekarok is kitettek magukért. Mi is nagyon jó koncertet adtunk. Itt előkerült a magyar pálinka is, a BEECHER tagjai is belekóstoltak, furcsa volt nekik az íze, de azért a gitáros behörpintett egy nagyobb adagot. Ez hallatszott és látszódott is az esti shown! Hábel és Gábor is szépen felöntöttek a garatra, ment is a kiabálás, sikítozás, sípolás koncerten. Itt nem volt idő az alvásra, mert nagy táv állt előttünk megint. Eredetileg Manchasterbe mentünk volna aludni, de a város előtt 8 km-rel elvesztettük a követett objektumot, így nem tudtuk meg, hova kéne mennünk. Idegeskedés, anyázás, majd nekivágtunk az éjszakának és elindultunk Skóciába.

2003. Október 24., Péntek - UK, Dundee - D-RAIL
Frankó kis buszban alvás után kissé leharcolt állapotban megérkeztünk Dundee-ba. Kellemes időjárás volt, eső sem esett szerencsére. Odafele útközben még történt egy kis apró malőr. Vettünk egy autós térképet, hogy néha azért tudjuk merrefele is járunk. Gábor ezt 5 perc alatt eljátszotta.....ki akarta szórni a morzsát a térképről, mivel azon evett, és hát a térkép az ablak 3cm-es kis résén kiröppent. Ettől kész lettünk teljesen. Megérkeztünk nagy nehezen tehát. Elmentünk szokásos városnéző utunkra most is, meglátogattuk a helyi postát is. Délután elmentünk a klubhoz (pub) és felvettük a kapcsolatot a szervező sráccal (ő is Tom). A koncert a kis helynek köszönhetően hihetetlenül hanguatos volt, a 30fős közönség végig mosholt. Sajnos a BEECHER már nem jött velünk tovább, viszont ED, az énekes jött soffőrködni a D-RAIL-nek kiegészülve "FUNKY" FARREL-lel és ANDY-vel. Koncert után történt egy kis atrocitás a helyi lányokkal. Igen lányok (2)!...akik nem is voltak kicsik...megtámadtak és meg akartak verni minket az utcán, nem hittem el, hogy van ilyen. Mindenkinek nekimentek, aki csak kapcsolatba került velük! Mondjuk enyhén illuminált állapotban voltak, az tény. Nagy nehezen sikerült elmenekülnünk. Felejthetetlen éjszaka volt!

2003. Október 25., Szombat - UK, Glasgow - D-RAIL
Kellemes alvás után elindultunk Glasgowba, aránylag az idő is jó volt. Az itteni koncert egy délutáni show volt. Nem is mentünk itt el a városba nagyon, csak a környéket jártuk be. Ennek a klubnak a neve STEREO, nevezhetjük pubnak. Nagyon kevés ember volt a koncerten, de végülis jól elszórakoztattuk egymást a D-RAIL-lel! Buli után nem is nagyon időztünk, hanem tovább indultunk Edinburgh városába.

2003. Október 26., Vasárnap - UK, Edinburgh - D-RAIL és sokan mások
Itt már előző nap is a szervező srácnál aludtunk. RODDY-nak volt egy zenekara is, a nevük ZILLAH. Este elmentünk páran vele egy igazi skóciai pubba, ami legjobban egy fantasy filmhez hasonlított. Mindenféle furcsa lények voltak ott, a hegylakóval sikerült még 1 sztárfotót is csinálni! Másnap megnéztük Edinburgh gyönyörű városát (a legszebb amit valaha láttunk). A BACKPACKER nevű helyen (diákszálló) volt a rendezvény (Big Day fest II.) rengeteg más zenekarral karöltve, szám szerint 18 bandával. Itt már jó páran betegek voltunk sajnos, bár ez nem szegte a show intenzitását. Jó hangulatú buli volt, de kezdtek jelentkezi a fáradtság első jelei. Az is megnehezítette a dolgokat, hogy a D-RAIL kisbuszának motortere lángra kapott. Szerencsére a skacok megoldották a helyzetet.

2003. Október 27., Hétfő - UK, Aberdeen - D-RAIL + VOICE OF AGRESSION
Délután érkeztünk meg. Rövid piknik a tengerparton, fotózgatás, majd elmentünk a helyet (Dr. Drakes) megkeresni. Ragyogó napsütéses idő volt (12 Celsius), mondták is, hogy nagy szerencsénk van az időjárással. A hely úgy nézett ki,mintha egy topless bárban járnánk, a szervező srác nagyon finom vegan főzelékkel készült. Aránylag sokan voltak a koncerten. Sajnos a D-RAIL nem maradhatott, mert Lee egyik gyereke megbetegedett, és ezért ők már este visszaindultak Leeds-be. Mi az egyik helyi punk arcnál aludtunk, aki próbát tanítgatni minket a skót nyelvre. Hábel és én kint aludtunk a kocsiban, amíg a többiek fent mókáztak, playstationöztek. Szerencsére nem volt hideg éjszaka.

2003. Október 28., Kedd - Liverpool - D-RAIL + UNSANCTUM
Reggel 6-kor fel kellett kelni, mert korán szerettünk volna Liverpoolba érkezni. Sajnos egész nap esett az eső, ez kicsit lehúzta a hangulatot. A hely megtalálása (ami hosszú-hosszú órákba telt egy eltűnt rider és egy eltűnt mobil miatt) után elmentünk szokás szerint várost nézni, már ami este látszott belőle. Én és Barnie benéztünk egy MC Donald`s étterembe. Itt egy vérző ember volt este 9 óra felé. Kissé megijedtünk, mintha felvágta volna az ereit. Azt hittem, hogy abban a pillanatban ott fog elvérezni, mert a mentők még akkor sem érkeztek meg, mikor eljöttünk... Az esti koncert (50-60ember) kellemesen telt, már-már szokás szerint. D-RAIL is nagyot alakított. Volt nyomulás ránk is rendesen, még a helyi lányok is mosholtak igencsak keményen. Az Unsanctum zenekar énekesénél, Tomnál aludtunk utána. Egy kis PSX-ezés után mindenki beájult.

2003. Október 29., Szerda - Leeds - D-RAIL + mások
Kb. délben tért mindenki magához. A következő város szerencsére nem volt már messze. Ez mellesleg a D-RAIL szülővárosa is. Szinte az egész zenekar egy házban lakik, kivétel az énekes, mivel neki már családja van. Korán odaértünk tehát, egy kis pihenés után elmentünk páran bevásárolni. Hábel nagyon finom kaját főzött a zenkaroknak, majd egy hosszabb szieszta után elmentünk a helyet meglesni. Ez egy olyan emeleti “szoba” volt, ami egy bárra emlékezteti az embert. Fantasztikus volt "hazai pályán" látni a leedsi rockereket! Mindenki mega-barátságos volt.

2003. Október 30., Csütörtök - Middlesborough - D-RAIL + BEECHER + SEND MORE PARAMEDICS
Szokásos dél körüli indulás. Rögtön egy kis szerencsétlenség, Hábel ujjára lett csapva a busz ajtó. Még egy kis csavargás Leeds-ben, helyi lemezboltok felkutatása, utána indulás a 150 kilométerre lévő Middlesboroughba. Most velünk jött Andy is, aki a D-RAIL és a BEECHER roadieja általában. Mókás arc. Hideg volt, de az esti érkezés után azért elmentünk körülnézni a városban. Már a koncert elején is sokan voltak. Egy unszimpatikus helyi banda után SMP következett. Ők egy ilyen jelmezes, zombi-core zenekar, nagyon hatásos előadásban (majdnem mindegyikünk be is szerzett magának 1-1 pólót!). Aztán jött a D-RAIL egy hihetetlenül súlyos koncerttel, majd mi, és végül a BEECHER. Ez volt az utolsó közös bulink velük, és ennél fantasztikusabban nem is sikerülhetett volna. Az első hangtól az utolsóig őrület volt, pedig a zenekarokon (D-RAIL,BEECHER) kívül túl sokan nem ismertek minket. A másik fantasztikus dolog, amit láttunk, egy tolókocsis mozgássérült lány volt, akinek teljes lénye sugárzott. A fantasztikus hangulatot jellemzően ő is abszolút részese volt a pit-actionnek, és a tömegben mosholt a mi dalainkra. Ez az az érzés, amit nem lehet leírni. Ezen az estén merch rekordot is döntöttünk. Koncert után vissza Leeds városába. Búcsúzkodás és fényképezkedés után elindultunk vissza Doverbe a komphoz. Bye-bye tesók!

2003. Október 31., Péntek - Heerenveen, NL - AMONG THE LIVING + LINE OF DEFENSE + VOICE OF DISTRESS
Aránylag olcsó jegyhez jutottunk visszafelé, majd az 1 órás kompút után egész nap utaztunk, hogy estére megérkezzünk a klubba. Esett az eső egész nap. Némi táplálékfelvétel után soundcheck, és nemsokára el is kezdődött a koncert.A DARWIN zenekarból 2-en is eljöttek a showra, akikkel igen jó storyzások voltak. A holland zenekarok a metalcorenak valamilyen fajtáját képviselték mindhárman. Nem lehetett több 60 főnél a koncerten (mivel a terem elég nagy volt ezért ez viszonylag kevésnek tűnt), de annak ellenére, hogy tisztes távolságból néztek minket, a koncert után dícsérgettek jópáran. Bár igazából a betegségek (8-ból 7-en eddig már mind átestünk valamiféle betegségen, vagy még benne voltunk) és a fáradtság miatt annyira nem lehettünk meggyőzőek azon az éjszakán. Koncert után megint csak pár óra alvás volt, mert oda kellett érni másnap Lichtensteinbe.

2003. November 1., Szombat - Lichtenstein, D - A TRAITOR LIKE JUDAS + JULITH KRISHUN + PARIS IN FLAMES + INSTIL
Reggel 6kor indulás, az út estig tartott, mivel sokszor eltévedtünk útközben. A JZ RIOT klub a város szélén volt. Kiadós adag nagyon fini vacsora, majd következett a különböző lemezárusok átböngészése. A sok zenekar miatt aránylag korán kezdődött a koncert. Mi utolsó előttiként játszottunk az INSTIL előtt. Az INSTIL-ben mindenki jó nagyra nőtt (2m körüliek), de velük sikerült összeismerkedni, dumcsizni a backstageben. Jó arcok voltak. A koncerten egyébként kb. 100-120 ember lehetett. Ekkor méginkább kezdett rajtunk eluralkodni a fáradtság, de azért a koncert okés volt. Itt sem aludhattunk, rögtön a show után indulnunk kellett Svájcba. Michaelnek (szervező) és az INSTIL-nek köszönhetően nem maradtunk éhesen, útravalónak kaptunk egy kartondoboznyi tofuburgert.

2003. November 2., Vasárnap - Zug, Swiss - WALLS OF JERICHO + UNDYING
Elérkezett az utolsó nap is a turnéból. Kora délután értünk Zugba a megbeszélt helyre, ahol Attilával (DDD gitáros-a szervező) találkoztunk. A klub olyasmi hely volt mint a Trafó, csak a beltér és a színpad nagyobb volt jóval. Jó volt újra találkozni Attilával és Montyval akikkel régebben együtt turnéztunk. Egészen "magyaros" volt a hangulat, miután megérkezett az Undying, ugyanis őket is egy ismerős -Vaki- fuvarozta. Este 8 órakor bele is csaptunk a húrokba. Koncert után nekem leginkább már csak a pihenés járt a fejemben. A 2 USA bandát nem is igazán néztem végig. Koncert végén búcsúzkodás, miegymás majd a kissé leharcolt csapat elindult kis hazájába….

Összességében egy nagyon emlékezetes, élményekben gazdag 2 hetet hagytunk magunk mögött. Rengeteg új barátot szereztünk, és nagyon sok új helyen jártunk. Köszönet illeti a koncertszervezőket, a 2 sofőrünket, Hábelt és Balut. Köszi Gabinak a segítségért és szervezésért. Nyáron vágunk bele a következő 2 hetes kiruccanásnak. Addig is minden jót mindenkinek! Találkozunk a koncerteken.


2003. FALLENINTOASHES ::: Barney, Zolee, Elliott, Csaba, Zsolt
http://www.fallenintoashes.com