Punk Portál - 2024. április 25.





 

2004. I. 3. Vörös Yuk - Metalcore est


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. jan. 4. vasárnap - 13:30

Most egy rövidke összefoglaló következik a mai estéről, mert már elég késő van, és holnap nem lesz időm erről a buliról regélni.

Fél 9 körül érkeztünk, már ekkor jó sokan voltak, aztán az este folyamán szinte megtelt a Vörös Yuk, ez leginkább az ingyenes belépésnek volt köszönhető, gondolom. Örömmel láttam, hogy az új biztonsági emberek közülünk, a színtérről kerültek ki. Ez egy nagyon nagy pozitívum!!

A Sage koncertjéből csak egy kis részt csíptünk el, a százhalombattai zenekarra leginkább a metal stílus-meghatározás illik, néhány lelkes rajongó ropta a táncot, az énekes a színpad előtt üvöltött a mikrofonba.

A szentendrei Buried By Time a múltkor nem tetszett annyira, de annyian dicsérték, hogy most jól odafigyeltem rájuk, és rájöttem, hogy elég jó a metalcore, amit nyomatnak, szerintem a Blood Is Fire-re hasonlít. Szóval tetszett. :) Egyébként gitárost keresnek, akinek mennek az igazán technikás témák is (merthogy van a zenében ilyen bőven), az jelentkezzen!

A New Fightból csak egy kisebb részt néztem meg, továbbra is két énekessel nyomják, nagyon energikus volt az egész, ugráltak, tomboltak a színpadon. Nem árt, ha az ember élvezi a saját koncertjét is. :) Már itt elkezdte két hülyegyerek aprítani a népet, kicsit túlléptek a mosh határain...

Leave No Man Behind közepe táján néztünk be, a félmeztelen énekes valami rikácsolás jellegű dolgot alakított a színpadra, a zene sem győzött meg annyira, szóval két szám után távoztunk.

A Blood Is Fire koncertje előtt Lobi az asztalunknál próbált helyet foglalni, de ez se nagyon sikerült neki... Ezek után felmászott a színpadra, és basszusgitárt ragadott. :) Már a hangolásra beindultak az emberek, és a rendes koncert alatt aztán sokan tomboltak, nem is csoda, a BIF kurva jó! Egy újabb metalcore zenekar, ami kezd a kedvenceim közé lépni. A hamarosan megjelenő 3 számos EP dalai mellett (érdemes lesz megvenni, nagyon királyul szól a lemez!) régebbi slágerek is elhangzottak. Szuperkirály lett volna a koncert, ha nem áll be megint ugyanaz a két vadállat a táncba, és nem kezd el brutális módon embert irtani, verekedni. Kb. fél szám után már senki nem mert táncolni, csak ez a két gyökér ugrándozott ott. Nem igaz, hogy minden jó bulit el kell basznia valami izomagyú idiótának. A zenekar is reklamált, hogy miért nincs tánc... Aztán persze a seggfejek folytatták, amit eddig, néhányan rájuk is támadtak, volt kis bunyó, majd a friss biztonságiak teljesen normálisan megoldották a problémát, a balhézó hülyegyerekekkel kimentek a klub elé, vonult velük megint a fél közönség... Kint megint kezdődött az egy-egy ellen bunyó (amiből aztán asszem nem lett semmi). Mivel a zenekar az egész balhé közben meg sem állt (nemtom, az szimpibb volt, amikor bunyó esetén azonnal leálltak a zenészek), én inkább visszamentem, és az eléggé kiürült nézőtéren élveztem a hátralevő számokat. A végén még konfettit is kaptunk a képünkbe. :)

Hátra volt még a Mana koncertje, de én rengeteg teendőm miatt indultam haza...