Punk Portál - 2024. április 20.





 

2003. XII 23. - Vörös Yuk - Csakazértis, Zorall, Zero G


Írta: Gergő
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. dec. 28. vasárnap - 14:26

Elég korán érkeztünk, így volt időnk iszogatni és dumázgatni. Kész "sztárparádé" fogadott minket (Junkies fiúk, VV Oki, BB Zsófi, Delhusa Gjon... és még sorolhatnám!) Először nagyon kevesen voltak,végül félház lett a dologból.

A Csakazértis zenekar kezdett. Zenéjük nu metál. Érdekesség még, hogy magyarul nyomták. Húrszakadással kezdték a programot. Az énekes srác hangja szerintem az Actionből ismert Szaszáéra hasonlított. Elég rosszul szóltak, így a szövegekből sajnos semmit nem lehetett érteni. Aki szereti a nu metalt annak biztos tetszett volna...


ZorallUtánuk a Zorall jött. Nagyon kiváncsi voltam már rájuk, mert nagyon bejönnek a feldolgozás zenekarok. Nem is csalódtam bennük. A zenekar felállása:

Szasza-ének(Action)
Hangya-bass (ex-Sing-Sing, Zero G)
Bálint-dob (Junkies)
Barbaró A.-ének, gitár (Junkies, Ramones Mania)

ZorallLegalább egy órát játszottak. Nagyon tetszett, hogy minden szám vége egy másik ismert zenekar alapjára épült. Tág volt a repertoárjuk: Iskolatáska, Táncolj, Ölelj úgy, Jimmy számok.. stb. A számokat tipikus "Szaszás" szövegek kötötték össze (Fradi és nő éltetés). Nagyon jól szóltak. Észrevehető volt rajtuk, hogy "nagyszínpados" zenészekből áll a zenekar, ez előnyükre is vált. Sokan fikázzák őket de nekem nagyon tetszettek, de igazából mindenkinek ott kellett volna lennie, hogy tudja miről van szó.

Zero G: Róluk már sokat hallottam. Zenéjük alapján ők lehetetnének a magyar Guano Apes. Játszottak is tőlük egy számot (Open your eyes). Angolul nyomták. Rajtuk már elég sokan voltak. Róluk nem nagyon tudok többet írni, nem az én stílusom.