Punk Portál - 2024. március 29.





 

2003. XII. 20. Vörös Yuk - The Peacocks


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. dec. 21. vasárnap - 14:40

Psychobilly est volt a Vörös Yukban, és mivel eléggé kedvelem ezt a stílust, természetesen meglátogattam a rendezvényt.

A Yellow Spots koncertjét sikeresen lekéstem, pedig nagyon érdekelt volna Schleki új bandája. Állítólag egész jó volt, de csak 4 számot játszottak.

Psychorror-t viszont pont elcsíptem, ők jelenleg Magyarország egyetlen állítólagos psychobilly zenekara. Hát, nem tudom. Nem voltam elragadtatva tőlük. Hosszú, elég unalmas, és egy psycho zenekarhoz képest nagyon lassú számokat játszottak. A zenekar egyetlen igazi pozitívuma a koporsó alakú bőgő volt. Szerintem még jó sokat kellene gyakorolniuk, mert ehhez a stílushoz nagyon kell tudni.

A Whizz-Bang új énekest szerzett be, ennek ellenére nekem nem tetszik. Ahogy Szabi kollégám megjegyezte, nem valami jó ez a Showder-band. És tényleg olyan! :)

Az Elnök emberei-re viszont nagyon kíváncsi voltam, főleg, hogy 2/3 Gorilla a felállás. Kint üldögéltünk a bejárat melletti csövön, és persze a koncert több mint feléről le is maradtam így. :( Francba, pedig amit láttam, az nagyon jó volt! Rockabilly, de azért elég sok psycho hatás is volt a zenében, szerintem. Főleg feldolgozások voltak a koncert végén, a legjobban a Mad Sin - Naughty Little Devil-jének örültem.

Az előző esti reggelig tartó koncertáradat eléggé lefárasztott, és mire a Peacocks került a színpadra, már elég szarul voltam, fejfájás, ilyesmi. De még így is nagyon élveztem a koncertet. Három tök fiatal srác jelent meg a színpadon, hagyományos nagybőgő (semmi csicsa), gitár, dob. Megállás nélkül játszották számaikat, kb. egy órán keresztül. Néhány másodperces szünetet tartottak csak néha, a konferálás kb. a "thank you, danke" szavakból állt, a koncert végén a "köszönöm"-öt is megtanulták Schlekitől. Cigiszünetet se tartottak, inkább az egyik szám közepén egy hosszabb dob+bőgő elemet szúrtak be, ez alatt dohányozhatott a gitáros. A bőgős persze virtuóz módon játszott a hangszerén, mindig csak bámulok, hogy tudják ezt a baromi nagy hangszert így megszólaltatni. A közönségből elég sokan állva figyelték a koncertet, páran viszont vad pogóba kezdtek, de szerencsére gyorsan le lettek állítva. :) Igazi tánc sem sok volt viszont sajnos. Talán még nem tanultak meg a fiatalok rockyzni? Szóval én nagyon élveztem a koncertet, már csak egy Living End-re szeretnék egyszer eljutni...