Punk Portál - 2024. április 20.





 

2003. XII. 13. Vörös Yuk


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. dec. 14. vasárnap - 13:43

Asszem ez a beszámoló elég rövid lesz.

Fél nyolc, elvileg kezdés. Megérkezem, fagyos hangulat, néhány ember cselleng csak. Első zenekar a végére dobva, mert elkéstek. Zenehallgatás, várakozás. Sassal csevegek az előző napi eseményekről. Ez után részt vettem egy megbeszélésen, hasonló témában.

A "tárgyalás" miatt lemaradtam a szegedi Fast Forward feléről. Kár, mert kurva jók. Már írtam, Pennywise jellegű, tök profi zene, fiatal srácok a színpadon, az énekes a tánctérről nyomta a kb. 10 fős közönségnek. Nem voltam éppen nyugodt, szóval nem tudtam 100%-osan a zenére koncentrálni, de szerintem ebben a zenekarban nagyonis van jövő.

A Sovány vigasz sokat fejlődött, megtanultak zenélni, nagyon jól kezelik a hangszereket, jó zenét is csinálnak, de nem túl egyedi szerintem. Nem néztem végig a koncertet, de hallottam punkos, ska-s, néhol reggae-s részeket is. Majd egyszer jobban odafigyelek rájuk.

Utánuk játszott a Nem mind-1.

És végül következett, amire vártam, a Gimme5. Már a hangolásnál tátottam a számat, olyan királyul adták elő a Mad Caddies - Riot című számát. Mindenki azt hitte, kezdenek, erre elmentek még cigizni, meg ilyenek. Aztán jöttek vissza, és eldaráltak egy pár számot az albumukról. A stílus dallamos punk (de nem deszkás, mint megjegyezték). Már ismertem a zenéjüket, nagyon tetszett az egész. Mivel a zenészek nem tegnap kezdték (más bandákból álltak össze (vagyis innen is vannak tagok): Social Free Face, No Matters), profi módon adták elő a számokat. A terem tök üres volt, néhányan üldögéltek itt-ott, és kész. Kár, szerintem ők is megérdemelnének egy nagyobb rajongótábort. Talán csak idő kérdése, és ismertebbé válnak. A koncerten újra elnyomták a Mad Caddies számot, és egy H2O feldolgozással is kedveskedtek nekünk. :) Ja, és elhangzott a kedvenc számom, a Fast True Melodies is. Az albumok letölthető a punkftp-ről, mindenkinek ajánlom, aki szereti ezt a stílust.

A Nagyapunk állítólag ugyanaz a zenekar, akiket '97 környékén láttam párszor a Patkánylyukban. Hát, az arcok már nem voltak ismerősek. A zene sem fogott meg, amúgy sem voltam túl jó hangulatban, szóval elhúztam haza. (Utánuk játszott még a Left, ex-Basement.)