Punk Portál - 2024. március 28.





 

Fürgerókalábak villáminterjú


Írta: gandalf
Feltöltötte: gandalf
Ekkor: 2001. aug. 30. csütörtök - 20:34

Acelos BaliNagy örömünkre villáminterjúra vállalkozott a Fürgerőkalábak. A teljességhez hozzátartozik, hogy én terveztem villámra az interjút, mivel egyrészt iszonyúan egyszerű ötperces kérdések (Az összes kérdés kitalálása, csatlakozás egy túlterhelt szerverhez, elküldés. Így volt 5 perc), amire szerintem könnyű rövid válaszokat adni. Aztán rövid, mivel emailen keresztül, gyorsan ment, vagyis legalábbis úgy akartam. Ehhez képest tök eredeti Frl válaszokat kaptam, és persze a szervernek és a mindkét oldalon jelenlévő ,,pihent'' lelkiállapotnak köszönhetően végülis hosszabb ideig tartott a vártnál. De ennyi hülye és unalmas duma után, inkább olvassuk el az együttes nevében nyilatkozó Acélos Balázs véleményét az Frl múltjáról, jövőjéről, közben a jelenéről. Mondanivalójában ötvözte korunk legsúlyosabb problémáit, többek között a pszichiáterek jótékony hatását, illetve a világhír és gerincbe ültetett platina összefüggéseit.

A MÚLT
Punk Portál: Mikor ,,jöttetek rá'', hogy Ti tulajdonképpen együttes vagytok? Mi inspirálta a zenekaralapítást? Mi a célotok a zenekarral (világhír, bulizás, hobbizenélés, vagy valami egészen más)?

A.B. (Frl): Azt az elején le kell szögeznem, hogy ez a zenekar nem a tagok muzsika iránti elkötelezettsége, vagy a köztük lévő barátság miatt jött létre, sőt nem is azért, hogy pénzt keressünk Fürgerókalábak a BemRockpartonvele. Tulajdonképpen ez egy terápia, egy gyógykezelés. Robinnak a súlyos játékszenvedélyével voltak gondjai. Minden pénzét játéktermekben szórta el, hatalmas adósságokat halmozott fel és emiatt az alvilággal is meggyűlt a baja. Andrist ródlizás közben érte egy komolyabb baleset. Egy gyorsforgalmi út közelében szánkázott és egy szerencsétlen lecsúszás következtében egy arra száguldó tehergépkocsi alá került. Három hónapig kómában volt, viszont mikor visszanyerte az eszméletét, újra meg kellett tanulnia járni, beszélni és maszturbálni is. Az én problémám abban nyilvánult meg, hogy...

A JELEN
Punk Portál: Punk Portál - Mit csináltok mostanában, mikor lesz őszi turné, hol léptek föl, adtok-e ki valami újat?

A.B. (Frl): A legfontosabb dolog, hogy be szeretnénk venni a zenekarba egy trombitást, mert ha mindnekinek van már, akkor nekünk is kell. Mert trombitás nélküli sikeres zenekar manapság nincs. Szerinted Dzsézön miért hagyta ott a Metallikát?

Punk Portál: Valami trombitásprobléma lehetett biztos!

A.B. (Frl): Igen, eltaláltad. Mert nem volt trombitásuk.Acélos Bali De a legnagyobb gáz, hogy Robin is emiatt akar kilépni tőlünk. Valahogy meg kell tartanunk a srácot!
Turné nem lesz, ahogy eddig se volt. Játszunk amikor tudunk. Például szeptember nyolcadikán Székesfehérváron a Zenei Napokon, ahol lesz még Septic Pain, Wackor, K.O., Head On Heels, Küklopszcsigák, Grindman, Eleven Hold, Tankcsapda meg Kispál is. Aztán megyünk huszonnyolcadikán Egerbe, másnap Miskolcra (valószínűleg a Bankrupt-tal), aztán október tizenharmadikán Pesten plébekkelünk a Bem Rockparton. Ott persze rajtunk kívül más zenekarok is fel fognak lépni, pédául az ausztriai (osztráknak ismondják) (hűha! - Gandalf)
hardkóros Lesson Life, a szlovák The Chancers névre hallgató szka zenekar, meg persze a Bankrupt, akiket ezúton is puszilunk. Ők olyan rendes fiúk, hogy csak na! Meg aztán Szekszárdon (ott lakunk) se lenne rossz játszani...
(A Bankrupt valóban nagyon rendes fiúk, én is puszilom őket! - a főszerk.)

RobiÚj kazettát is szeretnénk csinálni, de nem nagyon van miből. Elsősorban zenére és szövegekre gondolok. Bár mostanában mint ha belehúztunk volna, van három számunk (régebben négy volt, de az egyik feledésbe merült). Végül is két éve adtuk ki az előző kazinkat, szóval nem kell annyira sietni!
Szeptemberben viszont a Shock! rockmagazin harmadik válogatás cédéjén megjelenik a Fika címet viselő új kvinthalmazunk. Egyáltalán nem kell tudni róla, de azért elmondom, hogy egy igen illusztris személy működik közre a dalban, mégpedig az Osszián eksz-gitárosa, Töfi. Megkértük, hogy szólózzon egyet, és ő meg is tette (igaz, hogy először nem nagyon akarta). Ha valaki nincs tisztában azzal, hogy nem én gitározom, még azt hiheti, hogy ekkora virtuóz vagyok, pedig nem. Én kurvára nem tudok gitározni, az az igazság.

JÖVŐ
Punk Portál: Mit terveztek a következő 20 év után, mi lesz Veletek, meddig folytatjátok a zenélést? Mikor lesztek világhírüek?

Ő a dobosA.B. (Frl): Húsz év múlva fogalmam sincs, hogy mi lesz. Szeretnék egy étteremláncot nyitni, megnősülni, elválni, újra megnősülni, aztán megint elválni és elvenni azt a nőt, aki az első feleségem volt. Világhírűek viszont sose leszünk, mert Andrisnak a balesetét követő műtét során platinát ültettek a gerincébe és emiatt sajnos nem hagyhatja el az országot. Külföldi koncertek nélkül pedig a világhír kizárva.

Punk Portál: Itt most jön még egy hülye kérdés! Üzentek-e valamit a Punk Portál közösségének (ezt akartam írni, nem közönséget! :) ?

A.B. (Frl): Igazság szerint semmi nem jut eszembe. Inkább csak meg szeretném köszönni az interjút, és hogy elolvastátok. Köszönöm!

Punk Portál: Én is köszönöm, hogy vállalkoztál az interjúra, ebből okulhat mindenki. :-) Végül az együttes elérhetőségei:


Postacím: Fürgerókalábak, Acélos Balázs, 7100 Szekszárd, Bezerédj u. 32.
Telefon: 30 / 235-5278
E-mail: furgerokalabak@furgerokalabak.hu
Honlap: http://www.furgerokalabak.hu

Ezek állandóan pattognak   Love me tender   Ugri bugri



Most szól jozzá!