Punk Portál - 2024. március 29.





 

2003. XI. 20. Rocktogon - Meskalin búcsúkoncert


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. nov. 21. péntek - 19:19

Szomorú dolgok ezek. Sorra oszlik mindenki. :( Soha nem voltam rajongó, de egy ilyen rendezvény kötelező. Sokan mások is így gondolták, száz körüli volt a nézősereg, ami egy hétköznap nem kevés. Persze főleg barátok, ismerősök nézték meg a három fellépő zenekart.

A GAP kezdett. Nem tudom, továbbra sem tetszik annyira a dolog. Ami nagyon idegesítő, az a totál egy hangon előadott ének. Zeneileg amúgy nem rossz, de még lenne mit gyakorolni. Matthew basszgitártémái a legjobbak, a szövegeket nem értettem. Amúgy is elég kevés volt most a saját szám, feldolgozás viszont annál több. A Sham69-nak az If the kids are united az egyetlen slágere? Mindenki ezt játssza. Szándék - Dönteni kell-t csak a kedvemért végig oi-ozták, kicsit meg is sértődtem, a Red Line Offside feldolgozás alatt végig azon gondolkoztam, melyik szám is lehet... Szerintem olyat érdemes feldolgozni, ami megy is, a Red Line kicsit komolyabb téma, főleg énekben, mert vannak benne dallamok! Az Operation Ivy például nem volt rossz. Amúgy lelkes a zenekar, meg tök jó lesz, csak még kicsit gyakorolni kéne, és az énekkel csinálni valamit. Vagy legyen hörgés/üvöltés, vagy dallamos ének! (Huu, remélem, nem bántottam meg senkit, nem állt szándékomban.)

Meskalin. A terem dugig, sok-sok ismerős, még Dá is lenézett a Boogie Mamma-ból. Nagyon sokat fejlődött a zenekar a három éves fennállása alatt (ez a buli volt egyben a 3. szülinap is). Arra a megállapításra jutottam, hogy igazából az egészet a fúvósok dobják fel. Nagy volt a tömeg, szóval nem láttam jól, de azt hiszem, 4-en voltak most, plusz Sandy, aki egészségügyi okokból csak egy rövid énekes számmal tudott beszállni a koncertbe. Kutya hangja még mindig szar! :) Remélem, az új zenekarába már beszereznek egy énekest. Mert persze mindenki folytatja tovább. A repertoárban sok szám szerepelt, néhány régi, amit már nem szoktak játszani, néhány feldolgozás, amit mindig játszottak. Megható volt az egész, és nagyon jó hangulatú. Elől táncoltak is az emberek, néhány kezdő bodysörfös is kipróbálta, mit tud. A hangzásról inkább ne beszéljünk, soha nem volt a hely erőssége, de azért elment, nem ez volt a lényeg. Kutya többeknek megköszönte a támogatást, Schleki énekelt a zenekarral Kézigránátot, engem pedig megtapsoltatott a közönséggel. Hát, elég furcsa érzés volt. A befejezés: Message to you..., mindenki beszállt, őrület, aztán vége. Szomorúság. Ezért nem akarok Hátsó szándék búcsúkoncertet. Ott milyen lenne már a hangulat? Azért gyorsan felvidított a torta, amit szereztem, elvileg VIP csak-zenekaroknak cucc volt, amilyet én kaptam. Sőt, egy Meskalin kitűzővel is gazdagodott a táskám. Kösz a zenekarnak a sok bulit, meg lelkesedést, és várjuk az újat!

A Flying Backwards-t már láttam egyszer-kétszer, most jobban oda tudtam figyelni a fellépésre. A véleményem egyértelműen pozitív! Már két fúvóssal nyomják, a zene kellemes, ötletes, a számok közti duma viszonylag tréfás, és a NOFX feldolgozás se volt rossz! Najó, azt azért még lehetne gyakorolni. Akit érdekel, letöltheti egy élő felvételüket, nekem is ez alapján volt már pár ismerős szám. Hétköznapra való tekintettel nem vártam meg a végét, hanem elhúztam haza.

Ja, a leggázabb jelenetet kihagytam. Az FBW koncert közben megjelent a tulaj fickó a színpadon, magához ragadta a mikrofont, és boldogan jelentette be, hogy húú, de szuper minden, mekkora buli, meghívja mind a 3 zenekart decemberre egy új bulira! Persze senkivel nem volt megbeszélve a dolog, arról se volt fogalma, hogy a Meskalin többet nem játszik, és az egész egyszerűen nevetséges volt. A hozzáállás ez a tipikus "leszarom kik ezek, de ma jó sokat kerestem, nem ártana még egyszer ezt megjátszani". Aztán a végén azzal búcsúzott, hogy "A rock élt, a rock él, a rock élni fog! Még van 1 számotok. Najó, kettő." Hahahahahahhaaaaaa!