Punk Portál - 2024. április 17.





 

2003. 11. 15. Piliscsaba - dAMN, Compact Pleasure, Aljas Kúszóbab


Írta: [patkany]
Feltöltötte: Gontar
Ekkor: 2003. nov. 17. hétfõ - 16:29

Höjj!

Ma reggel felébredtem és megakadt a szemem egy kék táskán a sarokban... Jujj mondom ki kéne rakni belőle a szétizzadt, retkes pólóimat, gatyámat; meg kéne írni egy beszámolót erről a csudálatos hangversenyről!
Kezdem az elején:

A Miskolc-Budapest utazás gyönyöreit had ne részletezzem, mert szerintem mindenkinek van fogalma milyen gyönyörű volt... A napom többi része (9-17) is eltelt valahogy, mert ugye a dAMN 3/4 ével csak 18:15 kor találkoztam valahol Újpesten. Én már bunkó vidéki lévén jóval előtte odaállítottam és meg kellett állapítanom hogy az a rész nem egy életbiztosítás sötétben, de azért túléltem...
Olyan 18:10-kor három gyanús, gitárokkal és egyebekkel felszerelt egyén közeledett felém... Vélhetően a dAMN -gondoltam- és megközelítettem őket. Nem is csalódtam! Titan, Terjack és barátnője voltak azok, akik gyorsan ismeretséget kötöttek velem és a házipálinkámmal (mentségükre legyen mondva igen mértékkel). Később befutott Ócsi is, akit már volt szerencsém régebbről ismerni. Elindultunk hát a vonathoz, amit el is értünk és robogtunk PILISCSABA felé. A vonaton megtaláltuk a 2/3 EX COSTA-t is Kalóz és Saci személyében. Ekkor indult be a pálinkafogyasztás/fogyás és a hangulat fokozódott.
Rövid zötykölődés után befutottunk Piliscsabára. Ekkor jött a kérdés, hogy vajh hol van a Kazamata? Ezt a kérdést egy helyi -elég illuminált állapotban lévő - papó hathatós segítségével megoldottuk és befutottunk.
Már messziről feltűnt Az ALJAS KÚSZÓBAB jellegzetes autója, és megérkezett a Trabant is, amiből Zoli (dAMN bass) is sikeresen kihajtogatta a maga kis 2m 4 centijét:). Behatoltunk a helyiségbe.
Az első, ami a szemembe ötlött az a 2 számítógép volt (kocsmában számítógép?) és a hamisítatlan Caffe Fíling. Igazán hangulatos kis hely volt: nádbútorok, hangulatvilágítás, profi csocsó asztal (ILYEN HELYEN PUNKKONCERT?!). Úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom. A zenekar lepakolta a cuccot és belekezdtek a hangolásba/miegymásba, közben befutott a harmadik fellépő a Compact Pleasure is. Hogy mi történt a megérkezésünk és a 21 órai kezdet között? Hát ez elég vegyes... Leginkább a Kalóz és a Compact Pleasure énekesének közös RAP zenélése kiemelendő, de mivel a közönség egy része azt hitte hogy ez már egy zenekar, gyorsan szóltak, hogy hagyják abba mert a jónép egy része megindult kifelé:) Ezenkívül még amatőr kontárok (én) megpróbálták utánozni a dAMN basszusgitárosát több, de inkább kevesebb sikerrel. Jah és Kalózzal kibővítettük a basszusgitár Unityt 2 új taggal! Aznapi célkitűzésként az AKB basszergitárjának a megszerzése volt. És el is kezdődött a hangverseny!

A sort a dAMN nyitotta. Nekem, mint ős dAMN rajongónak igen sok újdonság volt... Aki a dAMN-t csak a demójuk alapján ismerte eddig (én), készüljön fel, hogy az új CD-jük is elég ütős és hamarosan kapható:). Szóval nekem nagyon sok új dal volt, de azért a sok nyígásra, amit előadtam eljátszottak egy pár olyan dalt is amit a demóról ismerek (Nem kell, Esmeralda). Nem is nagyon bocsátkoznék bele az új CD ízlelgetésébe mert az nem az én dolgom... Frankó kis pogózás/ugrálás kerekedett amiből szinte az egész (elég vegyes) közönség kivette a részét...kivételt képez talán az a 2 halálvárós-metálzenés pólóban üldögélő síkrészeg alak, akik gonosz halálvárós-metálzenés pillantásokat vetettek ránk. Persze ők dőltek ki leghamarabb...
Szóval elég rendesen húzták a talpalávalót. Kár hogy olyan gyorsan abbahagyták! Köszönetképpen a zenéért nekik ajándékoztam a maradék házipálinkámat.

Kis szünet után a COMPACT PLEASURE következett. Sokat hallottam már erről a feltörekvő Dunaújvárosi csodáról aki a semmiből elég jelentőssé nőtte ki magát. Leginkább a zene interaktivitása hatott meg, az énekes-gitáros lejött a színpadról a pórnép közé... Bár szerintem a tekintélyét már rendesen leépítette a rappeléssel. Ettől függetlenül a közönségnek tetszett (nekem nem annyira). Játszottak még feldolgozásokat (PICSA, Alvin) ami szintén tetszett a közönségnek (nekem meg nem). Arra mindenesetre jó volt, hogy ezekután le fogom tölteni a számaikat és meghallgatom mit hallgattam meg (értitek?). :)

Ettől függetlenül is a tagok jófejek, van köztük egy földim is, akivel jól elcimboráltam.

Ekkor hosszabb szünet következett, én meg elmentem ismerkedni jó szokásomhoz híven elég szalonspiccesen. Mindenki kínálgatott minden jóval (ezúton is köszönet vkinek a herpeszért ami ma jött ki rajtam), sikerült elég rendesen bekábulnom. De az ALJAS KÚSZÓBAB-ra sikerült kijózanodni annyira, hogy legyenek róla emlékeim.
Tomboló közönség, izzadtság és fűszag... MI KELL MÉG? Szerintem semmi. A Kúszóbab különben is a kedvenceim közé tartozik.
Minden nagyobb "sláger" felcsendült. Kezdve a Hiszti Fojtogattal, aztán szépen sorban a Lemezlovag, Jeti, Bringakirály. Kaktusz hozta a formáját a nép mozgatásával (pl. utánozzátok a Jetit) meg hasonlók:). Aki volt már kúszóbabon az tudja milyen is ez, amikor 20 matarészeg ember utánozza a Jetit:)
Elég hosszú koncertet adtak (szerintem volt vagy 1,5 óra), de amikor már az ismétléseket ismételték akkor kimentem sört keresni, és leheveredni a kocsma elé... Nos, erről had ne számoljak be... Pihiztem vagy félórát és hallgattam a zenét.. Közben egy részeg helyi srác majdnem lehányt amikor kilépett a kocsmaajtón:). Ennyire azért nem vagyok undorító...:)

De a koncertnek vége lett... Mi pedig segítettünk kicipelni az egész cuccott a Kúszóbab kocsijáig, ekkor már a halálmetálosok halálrészegek voltak... Az egyik belém is kötött... asszem. Sikerült megszereznünk a basszusgitárt, de erősítőt nem kaptunk hozzá, szóval elég gyengén ment a zenélgetés... Kicsit még leültem csetelni meg quakezőket nézegetni (melyik kocsmában lehet ilyet?), aztán csak néztem tompán magam elé. Ekkorra már tényleg csak a törzsgárda maradt ott... ami ezután következett az tényleg filmvászonra való:
Kalóz, Ócsi, Titan(2/4 dAMN), és én alvást rendeztünk különböző pozitúrákban a tök üres fa szinpadon, mert az első vonat ugye csak 4 órakor ment BP felé. Szép volt:). Valamiért mindenki tiszta téglapor meg szutyok lett...
De végül elértünk a vasútállomásra, aztán pedig Budapest Nyugatira. Hazautamat nem részletezném, ismét nem volt semmi különös.

Nah asszem leviszem a mosógépbe a cuccaimat mert nagyon büdösek ám!

szesz!
[patkany]

Képek a buliról:
Aljas Kúszóbab honlap