Punk Portál - 2024. április 19.





 

2003. XI. 4. Vörös Yuk - Tragic Vision


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. nov. 6. csütörtök - 23:23

Két nap távlatából próbálom összefoglalni, amire még emlékszem. A lényeg, ha valaki nem tudná: elvileg Vision koncert lett volna, de egészségügyi problémák miatt lemondták az egész európai turnét. Mondjuk azt hallottam, hogy itt-ott mégis játszanak... Ilyen a mi formánk! :/

Egyenesen suliból mentem a Vörös Yukba. Érkezésemkor néhány ismeretlen srác állt a zárt ajtó előtt. Gondoltam, lelkes vidékiek. Aztán a nyelvből rájöttem, ők a Tragic Vision. Mondtam nekik, semmi gáz, hamarosan jön valaki, és beengedi őket. A reakció kb. ez volt: "Hát igen, ez Magyarország." Tényleg nem tudom, mi értelme van az éjszaka közepén játszani hétvégén, simán el lehetne kezdeni délután 6-7 fele is.

Elmentem vacsorát venni, örömmel jelenthetem be, hogy a sarki közértben finom, friss volt a pogácsa, és a kakaós csiga is! :)

Visszaérkezésemkor persze még teljesen kihalt volt a klub, a koncert végére azért jó 50 ember gyűlt össze. Legtöbben a Buried by Time-ra voltak kíváncsiak, a többi koncerten inkább csak lézengett a nézősereg.

A merch részlegben 3 disztro is kipakolt, én a Tragic Vision pultot támadtam le, a múltkori árakra még emlékeztem, most sem csalódtam. 400 forintért sikerült beszereznem a zenekar '98-as piros 7''-ét, és 130 forintos áron vettem néhány igen szupi kitűzőt. Hehe, most már Kenny is vigyorogni fog a táskámról néhány south park-i tehén társaságában. A legszupibb kitűzőt xBencex-től kaptam, igazi egyedi, egyetlen példányban készült PunkPortál logós. Büszkén viselem mostantól minden bulin. :)

Ja, hogy a zenéről is kéne valamit írni? A Nabukodonozor-t egyszer láttam már a Voodoo klubban. Az a buli annyira szar volt, hogy még beszámolót sem írtam róla annakidején. Nem ért tehát meglepetésként a banda. A gitáros és a basszeros a Buried by Time-ból csöppent ide, hogy kiélhessék punkosabb énjüket is. A zenekar elvileg az AMD - Leukémia vonalat követi, több feldolgozást is játszottak tőlük. Zeneileg semmi probléma nem volt az egésszel, de az énekes srác egyszerűen kriminális szerintem. Nagyon nem illett ehhez az egészhez. Inkább Jackass-t néztem az előtérben. Mondjuk azért sem vagyok oda...

Aztán jött a Nesze, és végre minden nagyon jó lett! Elég spéci cuccokon játszottak (gondolom a Buried by Time erősítőin), szóval minden nagyon korrektül szólt. Azt mondták, hogy lassabban játszottak a szokottnál, nekem nem tűnt fel. Egyszerűen élveztem az egész koncertet az első hangtól az utolsóig. Nem sokat játszottak, kb. fele-fele arányban szerepeltek a régi és az új számok. Teljes mértékben meg vagyok elégedve az újakkal, igazi Nesze számok, egyre jobbak! Volt egy, amit most hallottam először, ebben Zsopának van egy üvöltős része, tökéletes! :) Komolyan, számomra a Nesze ott van a toppon minden szempontból. (Elfogult vagyok? Ha tudnátok, mit kapok ezekért a sorokért cserébe tőlük... :)

A Buried by Time metalcore-t nyom, nem tegnap kezdték. Az elődzenekar nevét nem tudom, pedig az este többször elhangzott. Többen nagyon pozitívan nyilatkoztak róluk, tényleg nem volt rossz. Igazából nem figyeltem eléggé oda a koncertre, de a végére én is belejöttem, tetszett. Majd legközelebb megpróbálok jobban koncentrálni, úgyis a metalcore most a divat. :)

Teljes színpadátszerelés után oldschool kinézetű Orange erősítőkkel lépett fel a Tragic Vision nevű német zenekar. A hangfalakat kifordították oldalra, így mi csak a hangfalakból jövő, erősített zenét hallottuk. Kicsit fura volt így, totál üresnek tűnt a színpad, az igazi emo-s kinézetű, árnyakat ábrázoló zászló előtt 3 zenekartag állt (na jó, a dobos ült). Aztán belekezdtek a tipikus Tragic Vision számokba. Nagyon durván szólt az egész, ha nem emo-core-t játszottak volna, azt mondanám, hogy "leszakadt a fejem tőle". Így csak egyszerűen nagyon állat volt az egész. A Lean Against Storms albumot az előző koncerten vettem, ezen számok nagyja elhangzott, és élőben is nagyon tetszett. Ezen kívül jópár egyéb számot eljátszottak. Nagyrészt a dobos énekelt, a gitáros srác vokálozott. A stílus, mint írtam, emo-core. Ez kb. azt jelenti, hogy emo, de nem a nyálas fajtából, sokkal élvezhetőbb. Aztán az egyik számnál egy igazi pörgős punk-rock ritmusba vágtak bele, szóval nem unatkoztunk. A dobos a számok között angol nyelven poénkodott (és nagyon idiótán röhögött! :), a gitáros srác, Gábor magyar származású, így ő többnyire magyarul tett néhány megjegyzést. Amin meglepődtem, hogy az előző buliról írt beszámolómat olvasta, és a mostani bulin még emlékezett rá, és rám is. :) Szóval most nem is merek mást írni, nagyon tetszett a koncert! Viszonylag kevesen nézték végig, de szerintem jól éreztük magunkat. Kicsit talán hosszúra sikerült a repertoár, a végén a ráadásként az általam is ismert albumról nyomtak egy slágert, aztán vége. Viszonylag még értelmes időben, 1 körül indulhattunk haza egy újabb koncerttel a hátunk mögött.