Punk Portál - 2024. április 18.





 

2003. X. 20. Vörös Yuk, Kultiplex - Skaliners, Darkest Hour


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. okt. 22. szerda - 20:32

Igazából nem is tudom, mit írjak. Teljesen idegbajos voltam már napokkal a koncert előtt. Mekkora szopás már, hogy egy napra került két külföldi banda, amit meg akartam nézni?

A Vörös Yukban kezdtem, itt már őrült módjára rohangáltam fel-alá, nem tudtam, mit csináljak. A Flying Backwards-ból csak pár hangot láttam, úgy tűnt, egy új fúvóssal egészültek ki. Fiatal kiscsajok magukból kikelve rángatták magukat a színpad előtt. Állítólag emlegetett a zenekar koncerten, miszerint rosszul határoztam meg a stílusukat. Akkor most legyen ska-punk, hátha ez jobban tetszik nekik.

A Pannonia Allstars Ska Orchestra előtt csomót kellett várni, mivel az egyik tag még nem érkezett meg, aztán még szerelni kellett a cuccot, és már elég késő volt, mire kezdtek. Ha itt elhúzok, simán látok mindet a Kultiban, ami érdekel. Inkább maradtam, és egy nagyon jó hangulatú koncerten vettem részt, végigtáncoltuk az egészet. Sok újat nem hallottam mondjuk. A terem nagyjából dugig, a sok idióta végig pogózott. Mindegy, jó volt.

PASO után indultunk át a Kultiba. Mikor megtudtam, hogy már megy a Darkest Hour, rohantam be a terembe. Kb. az a kép fogadott, amire számítottam (most láttam őket először). Totál őrült zenészek zúznak a színpadon, pár merész ember moshol teljes beindulással középen, körben a kevésbé bátrak élvezik a zenét. Kicsit keményebb hangzásra számítottam, de így is nagyon ütött az egész. A következő szám az új albumról szólt, sokkal többen indultak a pit-be. Én is bátor voltam, fél perc múlva már xBencex nyakából a tömeg tetején találtam magam. Még a levegőben voltam(!), amikor jól orrbabasztak, már megint. :) Aztán tombolás tovább, inkább csak a szélről. Minden ismerős teljesen magából kikelve tombolt, alig lehetett őket megismerni. :) Nagyon állat volt az egész. Az első sorokban kisebb csoport próbált énekelni is a mikrofonba, persze állandóan repültek rájuk az emberek. A végén még egy circle pit is kialakult, persze nem olyan volt, mint egy punk bulin, mindenki irtotta a másikat. Kíváncsi lennék, mennyi vér folyt ki az este, nem lehetett kevés. Csont se tudom, mennyi tört. Nagyon szomorú lettem, amikor megtudtam, hogy már csak 2 szám van hátra, így összesen 3-at sikerült elcsípnem. A végén az énekes elrabolta a dob tam részét (remélem, jól írom), és azt kezdte el verni teljes beleéléssel. Pár másodperccel később persze már a tömeg tetején folytatta. Semmi ráadás, egyszerűen vége.

A többi fellépőről is érdemes megnézni a véleményeket a fórumon, csak jót olvastam az egész buliról.

A Darkest Hour után egyből húztunk vissza a Vörös Yukba. A Skaliners alig pár számot nyomott még csak le, szóval megnéztem őket. Valahogy a kultis buli után már nem tudtak feldobni. Voltak jó számok, amiket élveztem, táncoltunk, de már nem volt az igazi. Lassabb ska-t játszottak, de voltak azért pörgősebb számok is. Nagyon hosszú buli volt. Nem mértem, állítólag 2 órát játszottak. Közben volt egy rövidebb szünet is. Míg az elején mozdulni is alig lehetett, a koncert végére már alig páran maradtunk. Hiába, hétköznap volt. Egyébként a tagok egyesével hagyták el a színpadot (a szaxis és a szintis lány volt), végül csak a dobos és a basszusgitáros maradt. Látszott, hogy élvezték a koncertet, jó volt végig a hangulat.