Punk Portál - 2024. március 29.





 

2003. IX. 29. Vörös Yuk - Let It Burn


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. szept. 30. kedd - 21:25

Most egy rövidke beszámoló következik a tegnapi Let It Burn koncertről. Mint utólag megtudtam, a zenekar 9 előtt valamivel érkezett csak meg, emiatt többen nem jöttek le. Mások a Catheter zenekar ELMARAD feliratát az egész bulira értelmezték. Ez is lehetett az oka, meg persze a hétköznap + eső kombináció, hogy szokás szerint nagyon kevesen voltunk.

A hangulatot emelendő a kisterembe rakták a koncerteket, így legalább nem tűnt annyira kevésnek a megjelent kb. 30 ember. A kilences kezdést nagyjából sikerült is betartani, fél10 után lépett színpadra a megújult Reach Out. Már régebben is tetszett a zenekar, most láttam először az új énekessel, Detoxikkal. Elég meglepő volt, amint a húrok közé csaptak. Kb. Biafra feeling. :) Teljes beleélés, idióta pofák, összevissza mozgás. Ja, ha valaki nem ismerné a zenekart, kb. félperces számokat nyomnak, szóval elég pörgős zene. Detoxik teli torokból üvölt hozzá. A szövegeket külön szórólapon mellékelték, szereztem is egyet, de Podravka lenyúlta az enyémet, elmehet a francba. :) A mondanivalót így nem igazán tudom elemezni, leginkább harcos politikai témák. A számokban az a jó, hogy nem brutál grindcore, sokkal inkább hardcore-punk, egyes részeknél a régi Kennedys számok is eszembe jutottak, ami azért elég nagy piros pont. Elnyomtak vagy 20-at egymás után.

A Mádörnek ez volt a második fellépése, Sun Workshop, meg talán Annabarbi tagokból áll, valami indie/rock'n'roll jellegű, vagy nemtom, milyen zenét játszottak. Az tény, hogy profi, de nekem 2 szám elég volt belőle.

Túl voltam már egy zsíroskenyéren, és már vagy kétszer fél liter szódán, mire kezdett a Let It Burn. Nem is tudom, mit írjak róla. Meghallgattam előre 2 albumukat, tetszett. Aztán a koncerten még jobban. Nem mondom, hogy életem koncertje volt, de kellemes volt hallgatni a rock and roll-punk-hardcore keveredéséből létrejött számokat. Meg a gitáros csajt is kellemes volt nézni. :) A zenekar többi tagján nem volt semmi érdekes, néhány emos frizura, meg ilyesmi. Mozgás persze semmi nem volt, bólogattak az emberek, és kész. A végén játszottak egy nagyobb slágert, sőt, Victim is énekelt benne egy kicsit. Aztán vége is lett. Nagyon rövidnek tűnt a koncert, 40 percet játszottak. Nagy nehezen elnyomtak egy ráadást, aztán kivonultak a teremből. Vettem egy 7''-et 1000 Ft-ért, aztán elindultunk haza.

Hétköznapi bulinak nagyon jó volt, kár, hogy ennyire nem járnak le ilyenkor az emberek. Pedig most tényleg időben vége volt, talán még éjfél előtt, mindenki kialudhatta volna magát.