Punk Portál - 2024. március 29.





 

2003. IX. - Short Reviews For Short People


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. szept. 21. vasárnap - 15:15

Kedves gyerekek! Most a héten lezajlott azon bulikról lesz szó, amikről eddig nem írtam semmit idő hiányában, meg a gépem is rendetlenkedett. Mivelhogy már nem emlékszem mindenre tisztán, csak pár mondatban foglalom össze az eseményeket, nehogy lemaradjatok valamiről! :)

Szóval kezdjük hétfővel!

2003. IX. 15. Kultiplex - Integrity (USA)

Nos, ez már nagyon régen volt, szóval tényleg csak röviden. A hely már ismert, a közönség is nagyjából, megérkeztek a hardcore arcok, plusz a Kulti törzsközönsége is jelen volt.

A lengyel Sunrise helyett a New Fight ugrott be, többször meg is köszönték a lehetőséget. Ez az a zenekar, amiben két énekes van, és nagyon kemény metalcore zenét nyomnak. Megint szólt minden, mint állat, ez a Kultiplex egyik előnye. Jó volt, de azért annyira nem tetszett, többre nem emlékszem.

A Leave No Man Behind hasonló stílust képviselt, de ez valamiért nagyon idegesített, szóval ott is hagytam gyorsan.

Az est fénypontja az amerikai Integrity zenekar volt a Victory Recordstól. Nem igazán ismertem őket, egy számot töltöttem le a kiadó honlapjáról. Az az igazság, hogy nem is nagyon győztek meg az est folyamán. A fanatikusok most biztos kiröhögnek, de a végén már nagyon vártam, hogy befejezzék. Az is közbejátszott, hogy már álmos voltam, de persze ha nagyon élveztem volna, ez nem izgatott volna. Az első sorokban egy kisebb rajongótábor üvöltötte végig a számokat, amúgy emlékeim szerint nem volt túl nagy mozgás. Egy srác viszont iszonyatosan nagyot taknyolt, a vállával és a fejével landolt a kövön. Nézni is rossz volt. Igazából a koncerttel kapcsolatban az volt az egyetlen pozitív érzésem, hogy a két metál után végre igazi punkrockot hallgathattam.

Húzás haza, mert másnap megint koncert:

2003. IX. 16. A38 - Bankrupt, The Buttholes

Iskola után a koleszban csesztem az időmet, majd elindultunk az A38 állóhajóra, siettünk, mint állat, mert az volt mondva (szépen magyarul), hogy pontban 8-kor kezdés. /Állítólag 9-re volt hírdetve, csak én néztem félre.../ A hídon a veszprémi suttyók vártak, közölték, hogy a Buttholes még sehol. :) A töküres hajó gyomrában Rocco 9-fél10-es kezdést emlegetett. Összegyűlt egy nagyobb társaság, elmentünk sörért közértbe, aztán vissza. Még volt sok idő, szóval baromkodtunk, adtam egy interjút a Buttholes riporterének is. :)

BankruptA hely egyébként nagyon szuper (és nagyon drága), partykat szoktak itt tartani, meg hasonlókat, de Rocconak sikerült két punk zenekart is becsempészni a programba. Szóval elég szép nagy terem, profi hangtechnika. A Bankrupt kezdett, és szólt is, mint állat. Közben előkerült pár punker, meg sok egyéb jellegű néző. Bankrupt főleg az újabb számokat nyomatta, magyar nyelven a legtöbbet. Azért a régi slágerekből is maradt, pl. Listen, stb. Kár, hogy olyan számok, mint a Bridges of Novi Sad már nincs a programban. Rocco szokás szerint beharangozta párszor a zenekar honlapját, kell a promóció. :) 2-3 punker táncikált is. Szerintem jól nyomják, de továbbra sem a kedvenceim. Azért mindenki hallgassa meg az új albumot, hamarosan megjelenik. Feldolgozások is ismertek, Ramones, NOFX, stb.

The ButtholesAztán a Buttholes megmutatta a pesti suttyóknak, milyen az igazi Veszprém Punk-Rock. A kis rajongótábor is igyekezett kitenni magáért, ment a baromkodás, bodysurf, kamu kicsi-a-rakás, circle pit, minden. Persze kb. 10 résztvevővel. :) Elhangzott néhány szám a következő lemezről is, ami lesz, és bónuszként rárakják a demó számait is újra felvéve. A Goa című nótában a refrént én is "énekeltem" a mikrofonba, nagyon büszke vagyok magamra. Kár, hogy ez a számuk tetszik talán a legkevésbé. A közönségben volt két vicces popper csaj is, akik boldogan ropták a Plasztik cica című slágerre is, ami persze épp róluk szólt. :) Feldolgozásokból küldtek nekem Mad Caddiest, kurva jó volt, egy pillanatra újra az Arena-ban éreztem magam, egy H2O-t pedig vendégelőadóval játszottak.

A Rend nevű ex-Publo Hunny (nemtom, hogy kell írni) tagokat is magában tudó formációt a késői időpontra való tekintettel már nem vártuk meg. (Micsoda körmondat!)

Szerdán pihi, csütörtökön Antimaniax, erről készült külön beszámoló, szóval ide most nem írom bele. A pénteki Czolgosz sajnos kimaradt, tegnap viszont ellátogattam a Vörös Yukba.

További fotók Keksznél



2003. IX. 20. Vörös Yuk - Skankabilly Jamboree

Erre a bulira még emlékszem, nem ezért kerül a rövid beszámolók közé. Sokkal inkább azért, mert nem sokat láttam a zenekarokból.

A nem túl nagyszámú közönség elsőként a Moon Dogs nevű formációt nézhette meg. Csak a végére értem be, rockabillyt játszottak. Főleg feldolgozások jutottak a koncert végére, pl. Villa Negra, meg ilyenek. Jó volt, de én inkább maradok a psychobillynél.

Whizz-Bang teljesen kimaradt sajna. Nem baj, amúgy sem vagyok fan. Azért ígérem, legközelebb megnézem.

A Kabinet Rt. másodszor látogatott el a Vörös Yukba, az előző fellépésük jobban sikerült szerintem. Több dolog is akadályozta, hogy túlságosan élvezzem a bulit. Első: egy szál sört nem ihattam az este. Második: a zenekar tagjai viszont annál többet. :) Enyhén részeg volt a társaság. Sokat hibáztak állítólag, mondjuk nekem nem nagyon tűnt fel, mivel nem igazán ismerem a számokat. Sokkal kevesebben is voltunk, mint a múltkor, igaz így is nagyon meleg lett a tánctéren. Azért a nagy slágereket, mint a Nininananunu, meg a Lipót bácsi, meghallgattam. Utóbbit nagyon elnyújtották, már vagy huszadszor énekeltük együtt, hogy "gyere, gyere", mire abbahagyták. :) Aztán bejelentették, hogy utolsó szám, a melegre való tekintettel távoztam. Aztán még fél óra múlva is ment a koncert, szóval a ráadás viszonylag hosszúra sikerült.

Az est további részében a MoonDogs egyik tagja nyomta a R'N'R slágereket, ami persze a közönséget egyáltalán nem hatotta meg. Hajnal 3 környékén Schleki végre átvette a terepet, egyből megtelt az előtér boldogan táncoló fiatalokkal. :)

Ennyi volt a héten, szerintem érdemes volt minden bulira elmenni.