Punk Portál - 2024. március 28.





 

2003. IX. 10. Kultiplex - Venerea, Majority Rule


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. szept. 11. csütörtök - 21:06

Na, este 8-ra végre eljutottam odáig, hogy mesélhessek a tegnapi partyról. Szóval aszondták, hogy 8-kor kezdés, negyed tájékán érkeztem, a helyen alig lézengett még valaki. A sarki közértben befektettünk egy dobozosra, majd fogyasztás közben már kezdett is a Deadbeats, félkor. Szóval a kezdések teljesen korrektül be voltak tartva. Ennek köszönhetően kb. 10 embernek játszottak. Én se láttam túl sokat a produkcióból, olyan volt, mint mostanában mindig. Amit nagyon viccesnek találtam, az Burger arckifejezése a feldolgozás szám közben. Jól nyomja a srác. :)

Social Free Face tudom, hogy alap, de soha nem volt a kedvencem. Leginkább az énekstílusért nem vagyok oda, kicsit rappes, nem? Inkább a zenére figyeltem, meg a hangulatra, ezekre tényleg lehet ötöst adni. (A dobos új zenekara a Gimme5, majd írok róla. Tudom, tudom, az nem azt jelenti... De akkoris. :) Szóval az a pár ember, aki összegyűlt, nagyon jól érezte magát, ment a singalong, és kisebb tánc is.

A Hatóságilag Tilos! zenekart nem is olyan régen vagy 100 punker előtt, óriási pogóban tekintettem meg egy fele ekkora helyen. Most a pogózók száma 1 főre csökkent, az álldogálók se voltak túl sokan. Azt kell mondjam, a HT nagyon király, legszívesebben én is beálltam volna táncolni, dehát ketten, az gáz. Szóval inkább csak énekeltem a slágereket, és tökre jól éreztem magam. Nem tudom, minek játsszák még mindig az Anarchiát, főleg hogy Bazsó ott sem volt. Pluszban a koncert végén jól meg is sértődtünk, mert a Valahol helyett a koncerten meg sem jelent Semmi komoly tagoknak küldött egyéb számmal szúrták ki a szemünket. Ennyit a HT-ről...

Kis szünet, ezeket általában a kertben töltöttük, végül egy szódára is befektettem, másra sajnáltam a lét.

Aztán jöttek Venereáék (szép szó...). 2 gitár, egy basszgitár, utóbbi és az egyik gitáros énekelt, plusz a dobos. Tök szimpi gyerekek, kijöttek, aztán nyomták, poénkodtak, jókedvűek voltak. Először Ignite előtt láthattuk őket pár éve, most magukban turnéznak (ezt többször hangsúlyozták, hogy az első saját koncert), és örültek, hogy így is megnéztük őket. Nem voltunk túlságosan sokan, de azért elég szépen megtelt a terem eleje. Ez a turné az új album, az Out In The Red bemutatója, szóval egyből elnyomták az album első három számát szünet nélkül. Nekem ezek tetszettek a legjobban, az új album szerintem nagyon jól sikerült. Pörgős deszkás punk, lendületes, és elég kemény is. Tánc néha indult be, amúgy csak páran ropták. Aztán jöttek a további számok különböző régebbi albumokról (van egy pár...), mindig akadt 1-2 ember, aki ismerte is, ennek nagyon örültek. Volt egy szám, amiben kisebb kiállások közben valami dumát üvöltött be az énekes. Amikor látta, hogy az egyik srác tudja a szövegeket, utána már csak ő üvöltötte. :) Elég sokat játszottak, később visszatértek az új albumhoz is. Nekem nagyon tetszett a koncert, csak a közönség kezdett egy idő után idegesíteni. Volt egy seggrészeg idióta, aki alig állt már a lábán, ő rámborította a sörét. A többiek meg szünet nélkül egymást emelgették fel. Az OK, hogy bodysurföl valaki (mondjuk ennek nincs sok köze hozzá, amikor a gyerek Krisztus-pózban (ezt az Index-HC fórumon tanultam) fekszik, és várja, hogy leessen). De az szar, ha 2 ember tartja, mert tömeg nincs, amin lehetne szörfölni, és ugyanaz a 3 ember emelgeti egymást folyamatosan, a zenére nem is figyelve, csak arra, hogy mikor kit rúgnak fejbe. Szerintem ez zavaró, de biztos én vagyok a hülye. Azért összejött egy kisebb circle pit, az énekes megdicsért minket ezért. A végén volt persze ráadás, eljátszottak még néhány híresebb számot, aztán vége lett. Szerintem jól sikerült nagyon ez a buli.

Hosszabb szünet következett, sokan leléptek. Csak az igazi fanok (és néhány érdeklődő) várták meg a Majority Rule újabb fellépését. Három teljesen ártatlanul kinéző visszafogott srác állt a színpadon, tök visszafogottan, tréfálkozva hangolgattak. Aztán lekapcsolták a lámpákat, és beindult a pokol. :) Szólt az egész, mint az állat, és nagyon nagyon tetszett. Nem tudom miért, közöm nincs a metálhoz, de egyre több ilyen dolgot élvezek. A színpad bal oldalán állt az egész zenekar, gondolom túl nagy volt nekik ez a hely, a közönség is ide koncentrálódott. Kb. olyan volt az egész, mint előző nap, mindenki állt egyhelyben, és élvezte a zenét. Csukott szemmel a legjobb, tényleg! Tökre beleéltem magam az egészbe. Nagyjából ugyanazokat játszották, de lehet, hogy tévedek. Egy jelentős különbség azonban volt. A kb. 5-6 szám után (persze elég hosszúak) lelkes tapsvihar követelte a ráadást, amit meg is kaptunk. Megérte, nagyon király, gyors számot játszottak, a dobos megint megmutatta, mit tud.

És innentől jön a buli vicces része. Kb. fél2-kor végetértek a koncertek, nekünk reggel 6-ig volt időnk, mivel akkor nyomtuk a Tilos rádióban. Szóval volt idő megbeszélni az aktuális, és az elmúlt punk-rock történéseket. Szerintem tök jól elvoltunk. Az este legjobb beszólása egy In-Kal securitys sráctól érkezett. Merthogy a Kultiban már In-Kal is van, sokak örömére. (Egyébként még a rendesebb arcokból, nem szívóztak velünk, de azért végezték a dolgukat, pl. nem engedtek be sörrel) Szóval a szomszédos asztalnál elszunyókált egy páros, őket ébresztgette a biztonsági őr, majd ezt mondta: "Menjetek ki, szívjatok egy kis friss levegőt!". Mindezt a kerthelységben! :)) (Helység, vagy helyiség?) Vicces volt.

Aztán reggel 6-tól félrészegen egy nulla információtartalmú, ellenben nagyon szórakoztató műsort csináltunk, az archívumban jövő csütörtökig megtalálható (tilos.hu).