Punk Portál - 2024. március 29.





 

2003. VIII. 15. - Hírd - Summerground 2003 fesztivál


Írta: kal0z
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. aug. 17. vasárnap - 18:27

Na itt az élmény/koncertbeszámoló a tegnapi Summerground fesztről, Dan hagyományait követve,közvetlenül a buley után megírva. :-) A felhozatal vizsgálata közben észre lehetett venni, hogy valószínűleg a tarajok és az Exploited-polók fognak dominálni, és ez be is vált. Szerencsére azonban nem szűklátókörű tarajos kollégákkal akadtunk össze, hanem totál rendes pankerekkel, akik amikor egy kis kaját kértünk tőle (egyébként nem szoktunk tarhanírozni), adott 3 nagy szelet kenyeret meg egy konzervnyi májkrémet.

Szóval már reggel a Déliben láttam egy Rókamóka pólós srácot, és két csajt amint szálltak fel a vonatunkra és gondoltam, hátha ők is a Fesztre mennek, mee akkor lóghatnánk együtt. Végül a srác ismert fel engem, úgyhogy innentől kezdve kb. velük lógtunk. A vonaton, ahogy kerestünk helyet, tele volt tarajos fiúkkal-lányokkal. Szerencsére nem csak mi mentünk ki aznap olyan korán :-). Az odautat nem részletezném, csak annyit, hogy a helyijáratú busz kurva későn ment volna, így beültünk sörözni a buszállomáson a restibe, de egy tarajos srác beszólt, hogy indul egy busz 10 perc múlva, így söröstül-boröstül rohantunk, hogy elérjük. A busz után jóóóó hosszú gyaloglás várt ránk, ekkor már kezdett kurva meleg lenni. A punkmatiné 2-kor kezdődött, és nem láttuk a Tres Trogeros nevű hírhedt bonyhádi zenekart, akiknek remek előadásmódja a Babkarácsonyon tetszett meg a még ébren levők egy kis részének.

Ehelyett kezdett Kaposvárról a Gereblye (?) nevű formáció. Jó lendületesen nyomták, és zenélni is tudtak, habár a basszeros csaj érdekesen pengetett az ujjaival, de a vokáljai nagyon bejöttek. Nem igazán tudták a hangmérnökök őket rendesen hangosítani pedig az átlagos 2 gitár-dob-bassz felállásban nyomták (érdekes, a Barackcától meg a Macskanacitól kezdve minden remekül szólt...)

Utánuk a 82-es körzet (nem biztos hogy ez a nevük, az tuti benne van, hogy 82). Belőlük nem sokat láttunk, mert elmentünk készíteni grépfú-vodkát (nem is volt rossz ;-)). /Az meg mi lehet? - Dan/

Utánuk az Aljas Kúszóbab lépett a színpadra, és az áram egy színpadias mozdulattal elment. Amíg szereltek, Mike-kal (gitár-ének) dumáltunk Aztán kurva sokára megszerelték az áramot, és kezdhetett a Kúszóbab. Érdekes, hogy láttam már őket, de csak most jöttem rá, hogy fasza zenét nyomnak. Játszottak az új lemezről (Térdelj le és szeress :-D) is számokat, többek között a címadó dalt is.

Eközben valaki odajött, hogy itt a Must! Na, nekem se kellett több, gondoltam megyek és boldogítom szerencsétleneket egy kicsit. Fogták a fejüket szegények. Itt közbe kell szúrnom, hogy megismerkedtünk az irces [patkanyal], aki a miskolci Pedofil Papokban basszerol. Amikor megtudta, hogy én vagyok a kal0z, örült, amikor megtudta hogy a csávóm az Ócsi, akkor eksztázisba esett, majdnem lesmárolta és megbaszta szegény gyereket :-D. Ugyanis Patkánynak a Plojted után a kedvenc zenekara a dAMN és oda volt meg odavissza, hogy ilyen sztárral, a dAMN dobosával szemtől szembe találkozhat. Megvan Patkány száma, úgyhogy számítsatok egy remek pesti Pedofil Papok koncertre valamikor a jövőben :-)))))). Egyébként ő látható a Papok négyegyes boroskóla-videójában amint egy hajtásra megissza az egészet. Most sem viselkedett sztrétedzsként :-))). Ja és megtudtuk, hogy a Pedofil Papoknak van papi ruhájuk is. Patkánnyal megalapítottuk a Basszusgitár Lyunájtidet, aminek fő célja a Mustos "Bunkó" Norbi basszerjának a megszerzése volt. Mivel ez nem sikerült, egy jó lehúzós kritikát ígértem nekik :-))). Időközben kiderült, hogy nem tudom melyik a basszer G húrja. Hiába, egy Paptól mindig tanul valamit az ember. :-) Tehát amíg ezek a történések folytak, az Aljas Kúszóbab befejezte a bulit. Mi valamerre lógicsáltunk, iszogattunk, és Patkány izgult, hogy ez volt élete első AKB koncertje.

Így a Lecsapunk zenekar koncertjéből nem sokat láttunk. Utána valaki, asszem az irces PaMaCs szólt, hogy a Must van a színpadon. És valóban. Na most megkapják :-))))))))). Tehát valami intróval kezdtek (ez is tiszta nagyképű már :-))), utána a Ki ölte meg benned című szám jött, ami időközben a kedvencemmé avanzsálódott (negatív értelemben véve természetesen :-)). Szóval vagy 6-7 ember között ment a denszelés a tűző napon (én természetesen a hagyományos mustkoncert-pozícióban figyeltem a koncertet, nagyjából végig: a földön fekve :-))). Patkány minden szám után bekiabálta, hogy küldjetek kalóznak egy számot, de nem küldtek. Még egy rosszpont. Najó, most komolyra fordítva a szót, a srácok jól zenéltek (a zavaró Basszusgitár Lyúnájtid "Küldjetek egy számot Kalóznak!" ill. "Bunkó!!!" bekiabálásai közepette is :-))), és az énekes-gityós Toti hangja még mindig nem tetszik (és még finoman fejeztem ki magam), de élőben nem olyan vészes, mint a lemezen. Szóval jó bulit nyomtak így összességében.

Utánuk jött a Barackca, akiket Patkánnyal és Ócsival hármasban fikáztunk és egyre részegebbek lettünk. Azt hiszem, mindenki tudja, hogy milyen egy Barackca koncert, így ezt nem fogom részletezni, röviden annyit, hogy számok között ment a "térítés" ezerrel, és még mindig nem tetszik. Ja az idők során találkoztunk pár irces emberrel, így Qltival, m0t69-cel (a Kruger, akinek egy kibaszott nagy Toi-Toi matrica van a táskájára ragasztva), meg egy haverjukkal, aki nem irces asszem. Illetve összefutottunk Kipu húgával, Izával is. Tehát nem sokan voltak ismerősök, de az ország minden részéből jöttek a punkok.

Barackca után Macskanadrág jött, ugyanazok a slágerek mentek, és közben a Must ritmusszekció köreiből ordibáltam, hogy a trombitás Simon Norbi (volt iskolatársam) egy buzi. Fogták a fejüket. Ekkor már sötét volt jócskán és elől hatalmas pogózás ment.

Utána a Rózsaszín Pittbull jött. (Ja, mielőtt elfelejtem, lesz Czene Bandi emlékfesztivál, részleteket ld. a koncertlistában.) Most láttam őket először az új basszerinával, akiről sokan nem tudták megállapítani, hogy csaj-e. Időközben belebonyolódtam néhány basszeros szakmai kérdésbe. Szerintem a Musték befosnak ha meglátnak...Szóval Pittbull. A szokásos "slágereket" elnyomták, mint pl a Gobbi Hilda, a Metál Mackó, a Süsü, a Pedofíling stb. Nem volt rossz de nem volt hangulatom előremenni pogózni.

Utánuk a Prosectura. Itt is már picit józanabbul fárasztottam a Must-tagokat, akiknek még nem volt szerencséjük úgy beszélgetni velem, hogy én ne lettem volna bebaszva :-)))). Az Eszter című számnál ismét ordibáltam, hogy baszódjatok meg mert ezen remek szerzeménnyel már volt szerencsém Eszter lévén találkozni :-/.

A Must aztán hazahúzott (kocsival a rohadékok :-))), mi pedig elhelyezkedtünk egy kisebb, de üres színpadon, hogy ott fogunk aludni.Az eső eközben elkezdett csöpögni, miután már eléggé közel villámlott. Amikor úgy éreztük, lemásztunk a színpad alá, és ott próbáltunk aludni egy picit. Ez nem nagyon sikerült, mert kényelmetlen volt és a CPG marha sokáig nyomta. Utána a PICSA is, egyiket sem szeretem, sőt, így nem is erőlködtem, hogy lemenjek nézni őket, így is hallottam az egészet. Picsa alatt/után már nagyon zuhogott az eső, és színpadunk deszkái között átfolyt az esővíz. Ekkor kaptunk a mellettünk fekvő sráctól és a barátnőjétol életmentő adag kenyeret és májkrémet. Aludni nem bírtunk, csak próbáltuk védeni ruházatunkat az esőtől és eszegettük a maradék májkrémet. Később a V-8 rockabilly band játszott, utána egy oldpunk zenekar, akikrol nem tudom hogy kik (Homoskapiens helyett játszottak).

Visszafelé hajnalban kevesebbet kellett gyalogolni, mert BZmottal mentünk Pécsre és onnan 10 perc múlva ment a Délibe a vonat.

Összességében a buli fasza volt, de tavaly a helyszín is jobb volt (Magyaregregyen a buszról leszállva át kellett menni az úton és ott voltunk a strandon) és ha jól emlékszem, a zenekarok is változatosabbak voltak. Jó, az egy dolog, hogy én nem kedvelem a Picsa-CPG stb. stílust de akárhogy nézem, elég egyhangú volt a zene. De legalább a pia olcsó volt és a szekusok rendesek voltak (és ez nem vicc!). Röhögve vihettünk volna be egy nagyobb italszállítmányt is akár, de nem tettük mert a legközelebbi bolt kb 2 km-re volt onnan, gyalog.