Punk Portál - 2024. március 29.





 

A Zaklatás története


Írta: Vera
Feltöltötte: pornstar
Ekkor: 2003. aug. 11. hétfõ - 00:34

A Zaklatás zenekar 1995 április 1-én alakult Zalaegerszegen. Nevünket az éppen akkor futó Zaklatás című film ihlette A filmet nem láttuk...na, majd egyszer. :-)
A punkzene vizein evezünk, mivel ez áll legközelebb hozzánk. A gitársoundok kemények mint nyolc állatok, úgy hatolnak be a hallgató agyrendszerébe mint kolibri a virágba. A dob ritmusa pörgős, gyors. Az ének dallamos, de senki ne várjon áriákat. A szövegeink enyhén (az nem kifejezés - a webmstr.) gúnyosak, az életről szólnak, de nem lépik át a depresszió határait. Alapító tagok: Peresztegi "Perec" Zsolt - dob, majd manager/jelenleg is, Szabó "Majom" Józsika - basszusgitár, Kováts "Gege" Gellért - gitár, Tenki Zoltán - ének.
Első szárnypróbálgatásaink felkeltették a rendőrség, és a környékbeki lakók figyelmét, ők voltak az első rajongók... Korai dalaink mint a Nem kell, Expressz üzenet, Pink & Brown, Egyedül nem jelentek meg, csak próbatermi szinten rögzítettük. ZaklatásElső megjelent kiadványunk a "Zajlik az élet" demo ami 1996 szeptemberre datálódik. Ezen már két gitáros játszik, Gege mellett Farkas "Farky" Zoltán penget és Perec helyett már Hanish "Hana" András dobol. Több helyen felléptünk 96-97-ben, Körmend, Keszthely, Zalaszentgrót, Győr, Komárom, Mezőtúr, na és persze Zalaegerszeg. A Crazy Horse Klubban rendszeresen csináltunk nagy bulikat. Többször léptünk fel az Aurórával, és a Prosecturával is nem egyszer nyomtunk show-t. '98 áprilisában különbözö okok miatt oszlásnak indult a csapat, pedig még nem is volt olyan meleg... szóval Osloban turnéztunk. '99 novemberében újra indult a banda a következő felállással:
Tenki Zotya - ének, Marton Gábor - dob, Soós "Csövi" Krisztián - basszusgitár, Szendrői "Szesze" Péter - gitár, Gallai "Gatya" Gábor - gitár, Peresztegi "Perec" Zsolt - manager.
Ekkor kezdtük el a Ki mondja meg című album számait írni na és közben koncerteztünk is mindenfelé. 2000 decemberében ismét átalakult a csapat. ZaklatásMarton Gábor helyére Kovács "Billy" Róbert ült a dobszékre és Szesze helyett Tóth "Hufi" Ferenc lett az egyik gitáros. Ezzel a felállásak vettük fel 2001 márciusban Vedres Joe-nál a Ki mondja meg? című albumot ami a Rockworld gondozásában meg is jelent. Nem sokkal később Csövi helyébe Simon Balázs állt be bőgőzni. Ebben az időszakban sokat koncerteztünk , többször léptünk fel a Beatricse vendégeként. Nagy Feró sokat segített csapatunknak. Világgá megyek című számra készült videoklippünkkel szerepeltünk az ATV-ben, a Budapest TV-ben, a Fix TV-ben, a Viva + Tv-ben, és a Satellit Tv Fémforrás műsorában. Számainkat sugározta a Rádió Egerszeg, a Göcsej Rádió, a Pannon és a Petőfi rádió, és az East FM is népszerűsített minket. Felléptünk a 2000-es pécsi efot-on, a Dunakanyarban a 2001-es efot-on, Budapesten a Wig-Wam-ban, a Voodoo , és a Rocktogon Zaklatásklubban, a gödöllői Trafóban, a hatvani Negrockban, a soproni Hangárban, Szexárdon a Zúg-ban, és a szombathelyi Punk Maratonon. Közben készült az új anyag amit 2002 márciusában fel is vettünk Vedres Joe-nál. A Ringben Címet kapta, és bár megoszlanak a vélemények, felülmúlta várakozásunkat. A rajongókat szintén kicsit megosztotta a lemez, van aki az első punkos hangvételű Zajlik az élet-re esküszik, van aki a Ki mondja meg? mellett voksol, és van akinek A Ringben jön be jobban... Mi is változunk. Ezt az albumok is tükrözik.
A Ringben album közel egy éves késéssel jelent meg 2003 februárban, mert szokás szerint a zenekar időközben ismét átalakult. Három tagunk egy másik formáció miatt 2002 nyarán cserben hagyott minket, így új tagok után kellett nézni. Szabó Józsi szívesen visszatért hozzánk bőgőzni, Herczeg Miklós -aki már korábban egy koncert erejéig kisegített minket- lépett Hufi helyébe gitárosnak, Hanish András pedig vállalta, hogy átmenetileg kisegít minket a doboknál amíg nem találunk fix embert. Szerencsére Gegéről korábbi gitárosunkról kiderült, hogy vannak ilyen irányú ambíciói.

2003 februártól a felállás:

Tenki Zoli - ének, szöveg, értelmi szerző, lélek tartó...
Kováts "Gege" Gellért - dob
Szabó "Majom" József - basszusgitár
Gallai "Gatya" Gábor - gitár
Herczeg Miklós - gitár

Találkozzunk a Zaklatás bulikon!