Punk Portál - 2024. március 29.





 

2003. VII. 18. - Vörös Yuk - Skatepunk Friday


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. júl. 22. kedd - 09:27

Megint péntek, megint irány a Vörös Yuk. A tegnapi estén a deszkáspunké volt a főszerep. Túl nagy rajongótábor nem jelent meg, max 70-80-ra saccolom a közönséget.

A Honeyball zenekar kezdte a műsort, a Skaland bulit elmosta az eső, most bizonyíthattak. Szerintem sikerült is. Kár, hogy ennyire az elejére kerültek. Azért így is pogózott rá néhány ember, és elég sokan néztük végig a koncertet. Két részből állt a "show", az első felében fúvósok nélkül, négyen játszottak, majd most először lépett fel a három rézfúvós a zenekarral, plusz Móni, az énekeslány. Koncert előtt szövegkönyvet is osztottak, szóval most már tudhatjuk, milyen állatokat nem kefélnek meg a Fuck a Duck-ban. A túl sok hangszer néha már kissé kaotikussá tette az egészet (nem tudom, hány zenekar játszik fúvósokkal + DJ-vel), de összességében nekem tetszett a koncert. Főleg az utolsó két szám, egyiket végig Móni énekelte, a másik pedig az Eek a Mouse feldolgozás (Ganja Smuggling). Játszottak még Hi-Standard-et magyarul, és a régi demós slágerek mellett a közkedvelt "metélős" nótát, most már csak 8-ból 2-ten tudják, hogy a garbó nem divat. :)

A Szakadék produkcióját nem kísértem különösebben figyelemmel, annyira nem tetszik a dolog. Rokkosabb punk-ot játszanak, a szövegek, amiket értettem, nem igazán fogtak meg.

A Tatu18 fiatal tatai tagokból áll, a tréfásabb deszkás vonalat követik. Az a baj, hogy én ezt a stílust már nem kedvelem annyira, mint régen. Pár számot megnéztem, egész jól nyomták a stíluson belül. Sajnos a sláger Pogózzatok papucsban-ról lemaradtam.

A budapesti Nem Mind-1 zenekar most tartotta lemezbemutató koncertjét. Látszott, hogy nagyon sokat készültek erre a bulira, nagyon profin játszották el a régi és új számokból összeállított programot, plusz egy mxpx feldolgozást. Volt sok ismerős szám, és az újakat is hallottam már párszor. Sokan énekelték már az új szövegeket is, táncolt is néhány fiatal. Szóval profi volt az előadás, de ezt a stílt már nem szeretem.

Az est talán főzenekara az osztrák No More Encore volt. Ugyancsak nagyon fiatal kölykök. Egy nagy különbséget lehetett észrevenni: kb. 15x annyi pénz volt a zenekarban, mint a magyaroknál. Hoztak baszott nagy Marshall ládákat, profi fényképész készítette a koncertfotókat, ilyesmik. A zene amúgy a Blink - New Found Glory vonalon mozgott, ezek is elég távol állnak tőlem. A gyerekek tökéletesen beszéltek angolul, sokat dumáltak a számok között, poénkodtak. Mondjuk szerintem elég béna dolog a közönséggel üvölttetni, hogy "You suck!". Voltak egyéb vicces koncertelemek, mint pl. közönség ritmusra ugráltatása. Úgy tűnt, a zenekar élvezte a koncertet, elég sokan buliztak rá, megszörföltették az egyik gitárost, énekeltek a színpadon, stb. Állítólag volt egy Toy Dolls feldolgozás is, nem tűnt fel.

Végül a Woodoo Allen is játszott, de nemtom, minek. Nem igazán értem, mennyire illett az est programjába pl. Ákos. Merthogy ilyen feldolgozásokat játszottak. Legtöbbször az előadót nem ismertem, csak magát a számot. Nem átdolgozás volt, ugyanúgy eljátszottak mindenféle pop-szart.

Ennyi. Húzás haza, ma viszont király ska buli lesz! Végre! :)


Olvassátok el Zizzzzzz beszámolóját is a SkatePunk site-on!