Punk Portál - 2024. április 24.





 

2003. VII. 17. - Marco Polo - HC buli


Írta: Dan + xViktorx
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. júl. 20. vasárnap - 21:34

Dan:

Az AntiTouristGuide tegnapra leszervezte a belga The Deal zenekart a Marco Polo-ba, kísérőzenekarokról is gondoskodtak a szervezők, összesen 6 darabról. A Deal sajnos nem tudott eljönni, így a Fallen Into Ashes helyettesítette őket.

A hellyel voltak kisebb problémák. Az egyik az, hogy 11-ig be kell fejezni a bulit, ezért délután 6-kor kezdődött, és minden zenekarnak pontosan be kellett tartani az időkorlátokat, mindenki keveset játszhatott. A másik - sokkal nagyobb - baj a hely mérete. Szerintem nem számítottak a szervezők ennyi emberre. Ráadásul az utcán se nagyon lehetett lenni, mert a lakók háborogtak.

Hat után kicsivel érkeztem, de még pont elcsíptem a Velvet Stab kezdését. Most hallottam először, hardcore-t nyomtak meglepő módon. :) Üvöltős és dallamos részek váltogatták egymást, nem volt rossz, de semmi több.

A New Fightot és a Blood Is Fire-t már láttam talán többször is, most nem nagyon figyeltem a koncertjüket, úgy tűnik, még mindig nem az én stílusom ez. A Hold X True viszont kezd tetszeni. Sajnos annyira tele volt a terem, és annyira meleg volt bent, hogy nem volt kedvem bemenni. Őket úgyis gyakran lehet látni. Hasonló volt a helyzet a Fallen Into Ashes-zel is. Mp3-bal hallottam 1-2 számukat, megállapítottam, hogy ez az elég durva HC zene távol áll tőlem. Azért néhány számot a koncert végén megnéztem, nem volt annyira rossz. :) Majd ha lesz egy szellősebb helyen bulijuk, megnézem.

A FIA után viszont a teremben maradtam, és előre orientálódtam, hogy beférjek a Bridge To Solace-re, miattuk mentem el erre a bulira. Egy ideje nem játszottak Kuti (a dobos, ex-Szándék) kézproblémái miatt. Nem ismertem a Newborn-t, de ettől függetlenül a BTS nagyon tetszik. Kurva jó dallamos hardcore-punkot játszanak értelmes szövegekkel (már amit eddig olvastam, az alapján). A zenészek profik, nem most kezdték, Zoli is nagyon beleéli magát az éneklésbe. Kár, hogy nem sokat lehetett hallani a hangjából, pedig többször is kérte a közönség, hogy nyomjanak rá még hangerőt. A These Maps Are Written With Blood-dal kezdtek, majd a talán augusztusban végre megjelenő album további számaiból nyomtak el néhányat. A közönségben néhány ember úgy érezte, hogy ebben a mini teremben jó dolog durva mosh-t nyomni, szóval néha odakenték a közönség többi tagját a falhoz, de más mozgás nem volt. Szerencsére. Szerintem nem volt alkalmas erre ez a hely. Én nagyon élveztem a koncertet, remélhetőleg legközelebb valami hosszabbat is nyomnak majd.

Végül az Idoru lépett színpadra. Ismerős tag volt a dobos, Fellegi úr, aki a BTS-ben gitározott, ő is ex-Newborn, (Remélem, nem írok baromságot.) és az énekes, a Salad Days-ből. Leginkább miatta tetszett a produkció, nagyon szerettem a Salad Days-t. Szerintem a stílus is eléggé hasonló volt, punkos hardcore, dallamos ének. Kicsit unalmas volt egy idő után, de szerintem érdemes lesz őket is megnézni még párszor. Most vettek fel 3 számot, elvileg netről is letölthető lesz. A koncert hangulatát leginkább egy hülyegyerek "emelte", aki végig csinálta a fesztivált, a csajával bunyózott (úgy csinált mintha, haha, de vicces), meg percenként lebaszta a közönséget, hogy miért nem táncol. Ez arra volt jó, hogy mindenki az ő faszságait figyelte, nem a zenekart. Minek jár le ilyen ember, aki leszarja a zenét, és csak baromkodik? Ez megért neki 1000 Ft-ot? Vagyis nyugodtan, de ne zavarja a többieket, akiket esetleg a koncertre is figyelnének. Amúgy többen mondták, hogy sok volt a pózer, én nem nagyon figyeltem, meg nem is ismerem annyira ezt a közönséget. Nekem mindegy, pózoljon, aki akar. :)

Az utolsó két zenekarért szerintem érdemes volt ellátogatni erre a bulira, és a többi se volt rossz.

xViktorx:

Aki csütörtökön lement a Marco Poloba fasza kis ízelítőt kapott a magyar (inkább budapesti) hardcore zenekarokból. A hely elég kicsi, és nagyon drága. A koncertteremben egész végig szauna feeling volt, nem beszélve arról hogy ez is elég kicsi volt… A kezdés pontosan, pár perc késéssel tényleg 6-kor volt.

Az első banda, amelyik játszott a Velvet Stab volt. Ez egy fiatal budapesti zenekar, nekem a zenéjükről sokszor az 18 visions jutott eszembe. A közönségből senki sem mozgott, de ez jellemző volt a többi zenekarra is (kivéve Hold X True-t és a Bride To Solace-t) Azért az énekes nyomta rendesen. Elég keveset játszottak, talán negyed órát. Ja, és megjelent már a demójuk amit szerintem érdemes beszerezni.

Utánuk következett a New Fight. Két énekessel nyomultak, egyik hörög, a másik meg üvölt ezerrel. Nagyon bejött a zene, és az énekesek is kitettek magukért. Néha teljesen átcsapott death metalba. Az utolsó szám előtt volt egy húrszakadás de ez sem volt akadály ahhoz, hogy ledarálják a számot.

A Blood Is Fire fellépését már nagyon vártam. Ők szintén keveset játszottak, azt hiszem négy számot nyomtak csak, ebből három új és egy a régi cd-ről. Az új számok elég hosszúnak tűntek, de már így hallatlanul is elég fogósak. Persze a legjobb akkor is a régi volt :)

Utánuk a Hold X True következett. Na itt volt a legnagyobb mozgás, nekem nagyon bejött ez a konci. Csak a legutóbbi cd ről játszottak számokat, de nyomtak új dalokat is, meg persze feldolgozásokat is, fasza volt a Negative Approach. Szörfözés mosh zúzás ezerrel.

Utánuk a Fallen into Ashes jött. Kíváncsi voltam, mert már régen láttam a bandát. Nyomták az új számokat, meg régit, de most nem tudtak nagyon megfogni. Mozgás itt sajnos már semmi, azért egy lelkes srác végig a színpad előtt ugrált. Azért az nagyon jól esett mikor Zoli megköszönte azoknak akik vidékről is feljöttek a koncert miatt (jöttek Győrböl, Esztergomból, sőt még szlovák ismerősökkel is találkoztam).

A Fallen után jött a Bridge to Solace. Hát elég rég voltak már színpadon, ezt ők is mondták, de ez nem látszott meg. :) A már közkincsé tett számukkal kezdtek. Már az elején gondok voltak az énekkel, alig lehetett hallani. De azért nyomták ezerrel, a terem teljesen megtelt, meg persze a meleg is a tetőfokára hágott. Volt pár szörf, de amúgy nem sok mozgás…. majd ha meglesz a cd :), Zoli augusztus közepére ígérte.

A Bridge to Solace-t követte az ex-Newborn tagokat és a Salad Days énekesét magában tudó The Idoru. Bevallom én úgy indultam, hogy nem fog tetszeni, de kellemesen csalódtam. Az első szám nagyon jó volt, a többi se volt rossz, bár a végére egy kicsit unalmas lett. Talán ha az énekbe jönnének néha keményebb témák. Zenéjükről amúgy az AFI ugrott be néha, de lehet, hogy csak én vagyok így ezze. A koncert közben volt egy hosszú hajú srác aki elég bunkón viselkedett, még a hátsó fele megmutatásával is "megtisztelt” minket :), de nem lett balhé. Az Idoru be is fejezte a koncertet fél tizenegy körül.

Asszem a zsaruk is kijöttek a koncert végére :), mi meg téptünk haza, ezer köszönet Totyának amiért hazavitt.

További fotók: