Punk Portál - 2024. április 19.





 

Röjtökmuzsaly - 2001.04.15


Írta: Orbán Szilvi
Feltöltötte: Orbán Szilvi
Ekkor: 2001. ápr. 17. kedd - 12:35

Na most írok nektek egy koncertről, amiről gondolom nem is tudtatok, hogy volt tegnap: Macskanadrág, Semmi Komoly meg mégegy zenekar játszott Röjtökmuzsajon, ami valahol a Fertő-tó mellett van, magyarul az Isten háta mögött. Engem Kapuvári haverok hívtak, hogy onnan már visz minket ingyenbusz meg hát mér ne, jó buli lesz. Mondjuk azt tegnap sikeredett csak kibökniük, hogy ez elvileg valami fesztivál volt, és 1500 Ft-os beugróval kellett volna számolni.... Hát ja, tök jó, hogy az a külföldi együttes, akik miatt ilyen drága volt, végül el se jött... Na mindegy. Ezenkívül
gondolom a határ közelsége is emelt az áron... Ráadásul kiplakátolva se volt a dolog túlzottan, így nem csodálom, hogy kb. 20-an voltunk csak. Na jó, azért 70-en biztos voltunk, de a hely nagyságához képest kibaszott kevesen... Tudniillik valami iszonyatos nagy tér volt, de hogy minek, arról foggalmam sincs, merthogy kihasználatlan, az tuti. De lehet, hogy csak egyelőre, mert elég újnak tűnt az épület, gondolom a későbbiekben majd szerveznek még ide fesztiválokat, ha be nem zárják a helyet idő előtt..

A buli úgy kezdődött, hogy a kapuváriak fele mégse jön koncertre, mert inkább isznak a Shopiban. Jó. Mindegy. Ittunk egyet mi is, aztán elmentünk a busszal.

Hát, kicsit égő volt, hogy hatan utaztunk a 43 személyes buszban, de sebaj... ;) Énekelgetés közben egy idő után mindenkinek feltűnt, hogy kibaszottul füst van, így előbbrementünk, mert ott nem volt akkora a szén-monoxid mérgezés veszélye... Hegykőnél le is rohadt a busz, szal tartottunk egy kis kényszerpihenőt, míg a sofőr megpróbálta rendbehozni a buszt... miután megtoltuk, de az se használt neki, gondoltuk hasznosítjuk az időt és felkerestük a helyi kocsmát ;)

Aztán jött a felmentősereg, egy kis furgon, a hátuljában épp elfértünk (ekkor már örültünk, hogy csak 6-an vagyunk ;) ) No, sajnos tényleg 1500 volt a beugró, de az adakozó szellemű elit látogatók révén sikerült kiadásainkat csökkenteni ;) Az első zenekarnak sajnos senki nem tudta a nevét, ugyanis plakáttal sehol senki nem találkozott, kivéve a csaj, aki plakátolt állítólag... (Ja, annyi előnye volt a kevés embernek, hogy majdnem mindenkit sikerült többé-kevésbé megismerni.)
Viszont elég jól nyomták, főleg az átdolgozások voltak igen jók, de azért kicsit meglepődtem, hogy No Doubtot meg ilyeneket játszottak, de nagyon hasonlított az eredetire, bejött. A koncertjük vége felé már vagy 5-en lézengtünk a tánctéren...

Utána jött a Semmi Komoly, a srácokkal előzőleg már összehaverkodtunk, meg a dobos emlékezett rám okt. 22. gödöllőről, látott a színpadon csücsülni ;) (én rá nem emlékeztem, de most majd már fogok) A zene nagyon jó, elég zúzós volt, durva pogó, holott csak tizen voltunk kb, stb, csak kicsit elvette a jókedvemet, hogy az egyik hülye fasz fordulatból pofoncsapott, meg fejmagasságban rugdosott... de mivel volt elég hely, szépen hátravonultunk, csak a fél szememet rajta tartottam,
hogy ne jöjjön a közelembe...

A srácokat (semmi komoly tagjai) nem fárasztotta le a zenélés, az utánuk következő Macskanadrágot ők is végigpogózták. Macskanacira azért lettünk vagy 30-an a színpad előtt és kedélyes pogó alakult ki ;) addigra már a tánctéren mindenki ismert mindenkit, látásból biztos, és kisebb stagedivinget is rögtönöztünk meg mittudomén.
Szal összességében jó buli volt, de szerintem nem ért 1500 Ft-ot...