Punk Portál - 2024. március 29.





 

2003. VI. 6-7. - Vörös Yuk - Red Moon tábor


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. jún. 16. hétfõ - 12:19

Túl vagyunk a Red Moon "tábor" első napján. A "rossz idő" miatt a Vörös Yukban rendezték meg a bulit. Végülis a 35 fokos meleget is lehet rossz időnek nevezni.

Fél 8 körül érkeztem, így már lemaradtam a Ne fogazz!-ról, a Szargyerek produkcióját állítólag CD-ről nyomták le, volt még One Scene Unity is.

Épp elértem viszont a Blood Is Fire kezdését. Asszem már láttam őket, metalcore-t játszanak, 10 perces elég komplex számok, üvöltés, néha énekdallamok. Végülis nem volt rossz, bólogattam rá, de nem az én stílusom.

A Boogie Mamma koncert igazi élmény volt, mint mindig. Most a nagytakarítás volt a téma, Dávid felporszívózta a színpadot, majd kimosta a zenekar zászlóját egy kis vödörben, és kiteregetett a mikrofonállványokra kihúzott kötélre, szép facsipeszekkel. Aztán persze a csöbörnyi vizet ki kellett önteni, kapott néhány ember. A Tizenhét alatt meg mindenki tocsogott a vízben. Kaptam egy sajtóhibás Boogie Mamma kitűzőt, ez életemben az első, büszkén fogom hordani. :)

Mint említettem, a Tizenhét következett főleg régebbi számokat nyomtak, néhány slágerrel az újról (Rude Boy, Blue Beat Love).

Csizmáskandúrt alig páran nézték meg. Összességében igaz volt az egész bulira, hogy a közönség a klub előtti padokon töltötte a napot, lent végig tök kevesen voltak. A rohadt melegben kb. 7 sört fogyasztottam el, de ki is izzadtam az egészet, részegségre nem tellett belőle, csak egy kis fejfájásra ma keléskor.

Aztán a nap lényege, Atom & His Package. Egy piros baseballsatyis gyerek állt a színpadon, és előre felvett prüntyögésekre énekelt idióta baromságokat. Ennyi. Ő egy világhírű művész, aki ezzel turnézik. Egyszerűen profi, aki ezzel el tudja adni magát, sőt kiadják a lemezeit! Tényleg hihetetlen volt az egész. Pándi Balázs fordította a számok közti dumát, Atom mindig elmesélte, hogy kiről lesz szó. Teljesen hétköznapi témák, totális baromságok. Ilyet akárki tud csinálni! De mégis neki jutott eszébe. Főleg külföldiek tomboltak az első sorokban, a többiek elég értetlenül nézték a produkciót, meg persze mindenki mosolygott ezerrel. :) Komolyan, nagyon durva volt az egész, ilyet ritkán lát az ember. Főleg slágereket nyomott egyébként, de csak néhányat ismertem, nem volt erőm végighallgatni az összes albumát. Na, szóval furcsa volt az egész, de nagy élmény.

Végül Csók és könny, anyukátok kedvenc tánczenekara. Igazi punkrock, semmi szarakodás, értelmes szövegek, botrányos viselkedés. :) Semmi többet nem kell írni, király volt.

---------

Na, most mesélek egy kicsit a második napról is. Előre mondom, hogy nem leszek lelkes. A buli nagy részét fent töltöttem a padokon, mert olyan szar meleg párás volt lenn az idő, hogy nem nagyon lehetett elviselni. Szóval néhány mondatban összefoglalom a fellépőket, aztán kész.

Az előző napból okulva már hat előtt ott voltam, ekkor már fetrengett pár tarajos a környéken. A közönség a várható volt, sok tarajos, de igazán gusztustalan punkból kevés volt, balhé se nagyon, hányást se láttam. Néhányan azért elfáradtak kinn a kövön. :) Inkább a punkról semmit nem tudó buta hülyegyerekből volt sok anarchiás pólóban.

A Columbo kutyája kezdett, Barangó segg részeg volt, szinte semmit nem bírt eljátszani, minden túl gyors volt neki. Azért nem volt rossz, pár gyerek nézte végig, kértek Qss-t, a Kézigránátot ismerték csak persze, a többi Qss feldolgozásról fogalmuk nem volt. Arról se, hogy Barangónak lehet valami köze ehhez a már említett bandához. Nyomtak Clash feldolgozásokat is, mondjuk nemtom, minek. Ja, Barangó mondott egy verset is, magyar költőkről, nem ismertem, nagyon jó volt!

Az Elit osztagban az tetszett a legjobban, hogy a rengeteg szépen kiöltözött punk gyerek elé kiálltak totálisan "kispolgári" öltözetben. :) Kb. két rajgó végig üvöltötte a szövegeket, én nem ismertem egyet se (tudom, elég gáz). A szájharmonika tetszett benne.

CPg: nem sokat láttam belőlük se, de mindenki dicsérte, hogy végre összeszedték magukat, jó volt. Én elhiszem. Azért én is énekeltem a régi számok szövegét, amiken lenn voltam.

Tigris: az est fénypontja. Csak 9 szám volt, de azokat végigtáncoltuk, viszonylag sokan. Új album majd lesz. Érdemes volt elmenni a bulira, miattuk.

A Hátsó szándék helyett itt is a Semmi komoly ugrott be. Nagyon visszaesett a népszerűségük a kimaradt hónapok miatt, alig volt valami mozgás a régi számokra is. Az egyik új nagyon tetszett, először aszittem, valami feldolgozás. Már a múltkor is írtam, jó irányba változik a zenekar zenéje szerintem. Már csak egy állandó dobos kéne.

Picsa: vicces volt nézni, ahogy Bucó és Megyeri magyaráznak egymásnak az egyik padon. :) A vártnál sokkal kisebb volt a zúzás, meg a tömeg. Aszittem, nem lehet majd beférni a terembe. Pogóztak a fiatalok, ennyi. Néhány számot megnéztem, de nem tört fel belőlem a nosztalgia feeling.

Graveyard at maximum: szinte nulla ember előtt nyomták, én ismertem a számokat, mert megkaptam még régebben a CD-jüket. Rokkerpunkként definiáltam, vannak benne deszkás elemek, meg kis ska is. Szerintem a Buttholes-ra hasonlít. Csak már rohadt fáradt voltam.

Hú, má nemtom a sorrendet, volt Ex Costa is, amit megnéztem volna, ha nem lett volna ilyen szar lent az idő. Pár számot láttam, az előző koncerthez hasonlóan nyomták, semmi extra.

Kolléga és káder teljesen kimaradt, utánuk még hajnal 3 körül játszott a Tabula ráza, amiben a basszus profi volt, és a teljes érdektelenség (kb. 2-3 néző) sem nagyon zavarta őket. Azért szerintem érdemes lesz majd egyszer normálisabb időpontban megnézni ezt a zenekart.

Aztán meg húzás haza. Ez a fesztivál szabadtéren kibaszott jó lett volna, így viszont egy átlagon aluli VY buli lett belőle.