Punk Portál - 2024. április 23.





 

2003. VI. 6. - Dunaújváros - dAMN, Compact Pleasure, The Buttholes, KOC


Írta: Keksz&Madafaka
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. jún. 14. szombat - 17:10

Keksz:

Csütörtökön lent voltam Dunaújvárosban, és este nagyon beittam, reggel 4-ig tivornyáztam, aztán lefeküdtem valahol, és délben keltem egy koleszban. Hazamentem, ettem, ittam ásványvizet, és tusoltam. Majd húztam inni a Sarki Tanszék nevű kocsmába, majd egy állófogadáson vettem részt, de csak mint sörivó. :)

Délután 18 órakor volt valami művészfesztivál, ahol a Kaláka játszott, elmentem, és megnéztem, de csak úgy kintről. :) A kedvenc dalszövegem a következő volt: "Dögölj meg!". Erre sok anyuka kihúzta a gyerekét, hogy ők ezt nem bírják, mit énekelnek már ezek. :)

Aztán csörgött a telóm, hogy megjött a pesti kis csapat, tali, aztán húzás egy kicsit az erdőbe, mert eltévedtünk, és utána két széplány vezetett minket a helyre, ami egy régi raktár, vagy mi lehet, és az egyik oldala egy BUSZ!!! Nagyon királyul néz ki :) Csináltunk róla fotót, remélem, majd jól visszaadja. :)

Jöttek az emberkék, de azért nem volt tolongás.

Kezdett nagy pakolás és beállás után a dAMN bp-i zenekar, akiket már volt alkalmam párszor elkísérni vidékre koncertre. :) Semmi mozgás nem volt az elején, így úgy döntöttünk, hogy majd mi szépen produkáljuk magunkat... aztán be is indult a tánc és mulatság, voltak ilyen frankó csovek, amiken lehetett csimpaszkodni es hasonlók.

Compact PleasureKövetkező együttes a szervező CP, ők fiatal gimis srácok, akik elhozták a fél osztályt, vagy inkább a rajongókat, akik koncert után el is mentek haza. :( Itt jegyezném meg, hogy ha máskor "otthon" játszanak, jobb ha ők az utolsók, mindegy, hogy milyen neves bandák jönnek még el a bulira!!!

Elég jól mentek a feldolgozások (HétköznaPI CSAlódások, és hasonló bandák), Ócsival nyomtunk circle pitet de annyira nem tudták, hogy miről van szó, hogy csak ütöttek minket a körből :( és így azért nem volt annyira nyerő.

A pogózási stílus az annyi volt, hogy mindenki egymást lökdöste, de kurva nagy távolságról nekifutva... :((

Jött a The Buttholes, a fiúkkal előtte beszéltem kint jó sokat, meg is hívott Laci a 7végi motoros fesztre, ahol lehet, hogy többen lesznek, mint tegnap este, de jobban is fogják őket utálni :) a sok motoros. :)

Az első beállásra szánt szám nekem jött, ez teljesen új szám, a barátokról szól, és iszonyat fura, és jó lesz, ha összeáll. A pozan iszonyat jó benne, és az énekhangban is van valami fura.

Aztán lenyomtak egy iszonyat bulit, volt E húr szakadás, és pl. lábdob olyan messze szétesve, hogy Sanyi már nem is tudta adagolni neki.

Laci es én végigtomboltuk a zenét, sokat énekeltem, volt amikor csak az én hangom hallatszott, hat nem volt szep. :))

Volt még pár ember, akik hátul nyomták, de csak úgy egymást verve, semmi "tanc". :)

Ja, meg volt 2-3 szép lány, aki olyan jól tudta riszálni. :)

Utolsó együttes a KOC, őket kb. a pesti különítmény, a szervező srác walrus és barátnője nézte meg. Iszonyat. :) Béláék rövidet nyomtak, de azert jó volt, az egészet a színpadon ülve sörrel a kezemben figyeltem, nem volt semmi szidalmazás és hasonló, mindenki fáradtan nézett...

Utána elmentünk egy éjjel-nappali helyre, ahol szépen megvacsiztunk, összekevertük a szép kiszolgáló csajt. :) Aztán buszmegálló, többiek maradtak, én meg átgyalogoltam a város másik végére. :(((

Hát itt is voltam már koncerten, de azt hiszem, lett volna még pár ember, aki lejöhetett volna, de az időponttal volt biztos a gond, ki az a hülye, aki pénteken megy bulizni? :))


Madafaka:

Míg Attila és Tamás kocsival, addig én távolsági busszal érkeztem Dunaújvárosba. Ennél fogva a megérkezésünk sem egy időpontra datálódik, hisz én 19.00-ra, míg ők 20.55-re érkeztek meg. A Compact Pleasure, mint helyi banda vállalta magára a szervezés nehézségeit, és a kiplakátolást, amiben helyt is állt. Az előzetes egyeztetések alapján a dAMN-nak 8-kor kellett volna kezdenie. Igen. Jól olvasod. Volna. Gondolom sejthető, hogy nem akkor kezdtek, de ennek okát majd később taglalom. A célállomáshoz való megérkezésünket megpróbálta elősegíteni egy három tagú fogadóbizottság (a dAMN-nal és a pesti gruppal érkeztem), de végül csak a fele társaságot sikerült magukkal vinniük. A másik fél inkább Kekszet követte, aki szintén idevalósi valamilyen formán, szóval nyugodtan mertük az életünket a kezébe helyezni. Tévedtünk. Eltévedtünk. Aztán nagy nehezen és két helyi lány segítségét igénybevéve csak odataláltunk a helyhez, ami a helyi vidámparkban volt. Na nem kell valami hipernagy dologra gondolni. Volt egy óriáskerék meg két forgó izé, amibe bele lehet ülni, de nem ringlispíl meg nem is olyan posztmodern alkotás, ami fővárosunkban található. Volt még egy kisvasút is és a városvezetés költségkímélés címen gyorsan idepakolta az állatkertet is néhány kecske elhelyezésével. A Movie Club egy raktárhelység lehetett egykoron, de valahogy belekerült egy busz. a WC-ben nem volt lámpa kezdetben. De később valahogy lett világítás. 8 óra magasságában jött az infó, hogy kezdés 9-kor. Én fölhívtam Erdőéket, hogy merre vannak, meg hogy trükkös lesz az idejövetel, de Toma azt mondta, képben vannak. Mint mondtam, 55-re meg is érkeztek. A technikus kollega egyszerűen elemében volt. Fölvetette, hogy mi lenne ha még későbbre halasztódna a kezdés időpontja, hisz az igazi tömeg csak 11 után jön, aki meg itt van az már úgysem megy el. Walrus (a Compact Pleasure basszusgitárosa) bele is ment volna a dologba, de én csak kötöttem az ebet a karóhoz, hogy már így is csúszunk másfél órát szóval lehet, hogy nem kéne. Hoztunk egy laptopot is, hogy fölvesszük a koncertet, de mivel csak a dob és az ének volt ráküldve a keverőpultra, így erről lemondtunk.

dAMN21.00-kor vagy talán már kicsivel előtte fölment a színpadra a dAMN, hogy kezdenek. Ez azonban nem következhetett be, hisz a technikus ekkor döntött úgy, hogy ideje beállítani a cuccot, amivel el is szöszmötölt 30-ig. Így másfél órás csúszás után a dAMN végre a húrok közé csaphatott. Volt egy metál szám ami nagyon tetszett. Énekeltek benne a halálról, én meg küldtem az ördögvillát, Tamásék emésztették, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy meg lett beszélve. Attila aggodalma érthető volt, hisz másnap reggel egy hosszú vezetésnek készült elébe nézni. (Ezt hívják Present Perfect Tense-nek az angolban? Csak mert ilyet még magyarul talán sohasem csináltam, de úgy érzem most muszáj volt.) Ami még megmaradt, az egy Alvin és a mókusok feldolgozás. Mindazonáltal jól szórakoztam. 22.15-re végeztek.

A Compact Pleasure-n kint beszélgettem a barátnőmmel, szóval ha lesz róla valami érdemi, hát azt bizony nem én fogom megírni.

The ButtholesŐket követte a The Buttholes Veszprémből. Koncerten most láttam őket másodszor, veszprémi két éves szolgálatom alatt egyszer sem hozott össze velük a sors. Lehet, hogy nem is veszprémiek? Mindazonáltal hihetetlen jó zenét játszanak, az énekes föl alá rohangált egész koncert alatt, hisz eddigre alaposan megcsappant az amúgysem túl nagy létszámú nézőközeg, ami leginkább a Compact Pleasure baráti köréből verbuválódott, és miután szeretett bandájuk kijátszotta magát, ők el is távoztak. Annyira élvezetes volt a játékuk, hogy még Attila is buzgón bólogatott a lépcsőn és kérdésemre, hogy "Milyen?", azt mondta, "Baszott jó." Saját cuccal játszottak, így várható volt, hogy kicsit el fog nyúlni az átszerelés. Volt egy Rádió 24-es (köszönjük, hogy reklámozott minket) molinó is amit lenyúltak koncert végeztével, vagy legalábbis eltűnt.

KOCMiután végeztek, és megkezdődött a pakolás, a technikus hirtelen gondolt egyet, és abban a hiszemben, hogy nincs több zenekar, eltűnt. Pedig volt. A KOC. Méghozzá mi. Szépen be is álltunk, énekhang nyista, aztán ez is lett. A kezdeti hosszú szetlistát jól megnyirbáltuk, mivel szűkös lett az időkeret. Mire mi kerültünk a színpadra, addigra már a pesti különítményen kívül csak 4 vagy 5 helyi arc maradt, ebből 2 Walrus és a nője (lehet, hogy ők is csak kényszerből). Ennek a ténynek tudatában bátran kinyithattuk a csipánk, és elmondhattuk a véleményünket a Dunaferről anélkül, hogy tartanunk kellett volna bármiféle attrocitástól. Kellemesen eldiskuráltunk az egyik helyi lakossal. Mint azt már megszoktuk, a számokra nem volt mozgás, de egy tömegoszlató zenekarnak nem is az a feladata, hogy szórakoztasson. Úgy 1 óra magasságában megjelent egy Exploited pólós punk, akinek gyorsan el is játszottuk a Sex and Violence-t, mert az jó könnyű és a szövege sem túl bonyolult. Láthatóan élvezte. A Ma is iszom-ot a Buttholes-nak küldtük az útra, mert mi ilyen rendesek vagyunk. Ez volt egyébként a búcsúszámunk. Aztán mentünk haza kocsival. Immáron négyesben.

További fotók: