Punk Portál - 2024. április 19.





 

A Senses Fail története


Írta: Punkah&Gontar
Feltöltötte: Gontar
Ekkor: 2003. máj. 31. szombat - 17:42

A Senses Fail a következő évek meghatározó csapatának ígérkezik. A költői dalszövegekkel, az ütős dobokkal és a hibátlan gitárszólammal egyedien ötvözik a szélsőséges hardcore-t és a szenvedélyes punk rock-ot.

A 2002 februárjában alakult csapat Bergen County New Jersey-ből származik. Néhány sikeres helyi banda nyomdokaiba lépve, mint a Saves the Day vagy a Thursday, a zenekar megpróbálja felülmúlni a jelenlegi zene középszerűségét egy új, jobb színtér reményében.

Egy rövid szünet és néhány tagcsere után a Senses Fail alig egy év alatt sokkal mélyebbre került a zenei világban, mint azt valaha is elképzelték. A tagoknak: Buddy Neilson, Dave Miller, Garrett Zablocki, Mike Glita és Dan Trapp, akiknek már mind volt korábbi együttesük, nem volt nehéz összeszokniuk.

Nem sokkal alakulásuk után elkezdtek terjeszkedni a New Jersey-i VFW termekben és kis klubokban. Senses Fail2002 márciusában a banda a New York állambeli New Windsorban lévő Nada Studiosba vonult John Naclerio producerrel, hogy felvegyenek 3 demó számot, amit másik 3 szám követett pár hónap múlva, amit később augusztus 16-án adott ki a „From the Depths of Dreams” EP-n a Bostoni ECA Records. Pár hónap alatt a banda eladta mind az 1000 Ep-t, amit készítettek, és hatalmas rajongótáborra tett szert az online hirdetésekkel és azáltal, hogy mindenhol felléptek hétvégéken, ahol csak tudtak.

Már pár héttel az EP kiadása után felkeltette néhány lemezkiadó érdeklődését a zenekar. Egyszer aztán kaptak egy e-mail-t és egy telefonhívást egy olyan kiadótól, amelyikről még csak nem is álmodtak volna, a Drive-Thru Records-tól. Egy-két héttel ezután Richard és Stephanie Reines (a kiadó tulajdonosai) ellátogattak egy fellépésükre, és szerződést ajánlottak. A kiadó és a kiadott lemezeik rajongójaként, a Senses Fail örömmel elfogadta az ajánlatot és 2002 őszén aláírta a szerződést.

A bandának jelenleg is rengeteg fellépése van, és terjeszti a zenéjét az USA-ban, és ezen felül több más országban is érdeklődést kelt. Senses FailA „From the Depths of Dreams” EP-t újra kiadja a Drive-Thru records új borítóval és 2 bónusz számmal. Hamarosan stúdióba vonulnak Steve Evetts producerrel (Saves the Day, Homegrown), hogy felvegyék a debütáló teljes hosszúságú lemezüket, amit tavasszal vagy kora nyáron adnak majd ki. Ezt megállás nélküli turné követi. Mindegy, hogy hova mész, vagy milyen zenét hallgatsz, a Senses Fail 2003 bandája lesz, amiről sokat fogsz hallani!


Ajánlott linkek:
http://www.sensesfail.com
http://www.drivethrurecords.com
http://www.mp3.com/sensesfail