Punk Portál - 2024. április 19.





 

2003. V. 9. - Vörös Yuk


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. máj. 10. szombat - 17:02

Hát, nem volt túl nagy buli tegnap. Én mégis jól éreztem magam, pedig nem is ittam olyan nagyon sokat. Azzal fogadtak, hogy nem lesz Falcongate, helyette a Must lép fel. Hát, nem ugyanaz a színvonal sajnos. :) A ruhatár kedvezményes volt, lehet, hogy azért, mert kabátom nem volt, csak táskám? Mindenesetre örültem neki.

Vettem sört, aztán pontban kilenckor kezdett is az Insistence. Még nem láttam őket, fiatal zenekar fiatal tagokkal. Hoztak maguknak rajongótábort, szóval táncolt néhány ember, meg bodysurföltek. A Fekete hetesre azt szoktuk mondani, hogy Hellcat válogatás zenekar, szerintem az Insintence-re az Epitaph a legjellemzőbb. Volt jó pár feldolgozás, H2O, Rancid, a koncert végén Bro Hymn egy osztálytárs emlékére. A köztes saját számok is hasonló stílusban szóltak, szerintem egész jó volt, csak még sokat kell gyakorolni, mert eléggé összevissza szóltak a hangszerek. Sörösdobozokból akartuk újraállítani a terem közepére az oszlopot, de elég gyorsan felrúgták, szóval erről lemondtam.

HoneyballA Honeyballt már nagyon régóta ismerem, koncert előtt kaptam egy kis piát tőlük, gondolom ez ilyen vesztegetés szerű dolog lehetett. :) Kiegészültek a Childhood DJ-jével, szóval most kivételesen 4 tagú volt a zenekar. Nem volt népes a közönség, sőt lassan fogytak is, de mi páran nagyon élveztük a bulit. Végig piszkáltuk a zenekartagokat, bekiabálásokkal zavartuk meg a fellépést, Kalóz az Ex Costából igazán elemében volt. :) Két számban női éneket is hallhattunk egy vendégénekes hölgytől. Nagyjából a régi számokat játszották néhány feldolgozással (pl. az Eek-A-Mouse - Ganja Smokin'-t egyenesen a polgári körösöknek küldve), meg volt a már ismert szám a körülmetélésről, meg valami új is talán, de ez nem biztos. Szerintem tök jó volt a számok alá kevert izé, amit a DJ nyomott, általában jól illett hozzá.

MustNem tudom, miért került a Must a Honeyball mögé, de végülis mindegy volt a sorrend. Néhány éve láttam őket, azóta nagyon sokat fejlődött a zenekar, egész jól nyomták a deszkáspunkot. Sajnos nem nagyon érdekelt a fellépés, csak pár számot hallgattam meg. Azért a Gáborka című slágeren épp bent voltam, örültem neki. :)

SurfAz est fénypontja egyértelműen a Buttholes volt Veszprémből. Az a legjobb bennük, hogy mindig nagyon jó hangulatot csinálnak. Hozták a rajongótáborukat, ezzel garantálták, hogy az első szám után már mindenkiről dőlt a víz. Fúvósok sajnos nem voltak, de azért így is jól szólt az egész. A Tükörrel kezdtek, egyből beálltam tombolni. Ez után nem nagyon volt megállás, végig emberek a levegőben, éneklés a mikrofonba, pogó. Podravkával többször próbálkoztunk kicsi a rakást kiprovokálni, de azonnal felszedtek a földről, bármennyire tiltakoztunk. Engem is feldobtak a tömegre, pedig én nagyon ritkán szoktam szörfölni. Jó volt. Van egy új szám, a Kirekesztve, ennek a szövegét a koncert előtt Keksz osztotta szét a közönségnek.Buttholes Ez elég jó ötlet volt, soha nem árt, ha szólnak is valamiről a számok. Vannak benne nagyon költői sorok is: "Egyszínű vászon és én tépném, szaggatnám/A közöny falát téglánként elhordanám". Szóval végigtomboltuk az egészet, főleg a második EP számaira, de azért néhány régi sláger, pl. Plasztik cica, Hangyafarm, Kalifornia is elhangzott. Gonoska fúvós nélkül elég nehéz lett volna, nagy kár, hiányoltam. A koncert után volt kicsi a rakás a nagy semmire, nem igazán tudom, mi értelme volt. Azért jól szórakoztunk, teljesen átizzadva felmostuk a táncteret. Majdnem elfelejtettem, egy Bad Religion feldolgozásban két Nesze tag (Zsopa, Zoli) is vendégszerepelt.

Kb. itt kellett volna hazamenni. De én maradtam még pár órát, megtekintettem a Kispolgári Giccses Dolgok nevű formáció néhány eléggé kezdetleges sablonpunk slágerét, meg mászkáltam fel-alá.

A közönség egyébként nagyjából fiatal punk gyerekekből állt, néhányukat nekem kellett tájékoztatnom arról, hogy Macskanadrág nem lesz. :) Szegények. Mindig öröm 14 éves részeg kölyköket látni... Nem baj, ma lehet menni újra Vörös Yukba HT-re!

További fotók: