Punk Portál - 2024. április 24.





 

2003.05.01. Miskolc - Mystery Gang, Kabinet Rt.


Írta: [patkany]
Feltöltötte: pornstar
Ekkor: 2003. máj. 5. hétfõ - 23:56

Éljen május elseje! (?)

A május elsejét minden évben nagy izgalommal várjuk, hogy tisztelt városapáink milyen f*szságot találnak ki idén. Bár az előjelek elég jók voltak, nem tudtuk hogy mire számítsunk, tehát mindenre felkészülve vágtunk neki. Mystery GangAzt tudtuk, hogy egy budapesti zenekar is eljön a Mistery Gang, amelyhez idáig nem volt szerencsém, mindenesetre nem voltam elutasító az újjal szemben. Hiszen van sör, bor, pálinka a hangulat biztos jó lesz. Ahogy tovább böngészgettük a programot még feltűnt két Fiesta meg V-tech között egy Kabinet Rt nevű csodálat, amihez már volt szerencsém a Rockkarácsony alatt, és mély hatást gyakorolt rám az énekese, akivel koncert előtt jól berúgtunk és alig bírt megállni a színpadon. Nem is húzom az időt. Csapjunk bele!
Tehát mint mondottam 9-kor már elkezdtünk szeszelni Miskolc különböző kocsmáiban, mivel a Majális park, minden szabadtéri rendezvény központja a város másik végén van. A jó hangulatról a boros kólák (gy.k: "négyeggyes") és az Iván által szállított két decis Hubertus gondoskodott. Kabinet Rt.Fel is pattantunk a villamosra és felszedegettük a haverokat. Útközben még megálltunk a régi Marx téren egy csinos kis dzsánkíz poszter előtt amit, muszáj volt kicsit meggyalázni. Már a villamoson álldogálva is rájöttünk, hogy a sok paraszt mind megy ki a Majális parkba, szóval rájöttünk hogy nem leszünk egyedül. Később átszálltunk a buszra, amelyen olyan jó kedvünk kerekedett, hogy május elseje lévén elkezdtünk énekelni a közismert mozgalmi dalokat. Úgymint: Szovjet himnusz, Fel vörösök, Internacionálé. Összefutottunk valami alkoholista öregasszonnyal, aki magyarázta, hogy milyen helyes hogy a mai fiatalok is ismerik a múltat vagy mi, de emlékeim ezzel kapcsolatban nem valami tiszták.
Kis séta után felértünk a Majális parkba, ahol haverom szavajárásával élve :"jó sok nép volt". A politika természetesen nem maradhatott ki. Minden pártnak külön kis karámja volt. A mszpnek meg a hülye narancsosoknak természetesen a legnagyobb. Mi elballagtunk a Munkáspárthoz enni egy kis babgulyást, hogy legyen mit hányni, meg kinéztük mikor kezdődnek a mulatságok. Kicsit megdöbbentünk hogy a Mistery Gang is meg a Kabinet Rt is a fidesz sátornál volt. Ehh…
A hangulat kiváló a hőség nagy, a Mystery Gang érdekesnek tűnik, a közönség 50-70éves hamisítatlan panellakók. Nah ők se tudták még mire vállalkoznak!
A koncert határozottan jól kezdődött. A felállás nagyon jónak tűnt, de hiába is kerestem a basszusgitárt nem találtam, helyette egy hejre kis nagybőgő szerepelt. A hagyományos elektromos gitárt felváltotta egy hangulatos 50-es éveket idéző gitárka, ami illik a zenekar alapkoncepciójához. Hárman voltak nem valami komoly felszereléssel, mégis nagyon jó hangulatot teremtettek ezek a "zselés hajú huligánok" - ahogy az egyik öreg néni mondta. Mystery GangElőre bocsátották, hogy nosztalgia party lesz szóval nem ért nagy meglepetésként a pörgős kis rockabilly zene. Szó, ami szó elkezdtünk a szocialista realizmus stílusában épült beton színpad előtt tűző napon 40 fokban pogózni. Nem gyengén néztek minket hülyének. Izzadtunk, mint a lovak, és körülbelül 1000 emberre jutott egy kút... Később még csatlakoztak hozzánk egyéb érdekes emberek amolyan "metálosok" akik tök halálvárós zenéket hallgatnak és semmi közük a szépséghez meg az igényességhez :). Ezeket azonban hamar lerugdostuk és még a koncert közben behemperedtünk a beton színpad alá a jó hűvösbe és néztük, ahogy az örökifjú nyugdíjasok rokkendrolloznak a színpad előtt. Hamar feléledtünk és visszamentünk táncolni. Összegezve nagyon jó volt a Mystery Gang mindenkinek érdemes elmenni, ha jót akar mulatni. Nekem még az sem vette el a kedvem, hogy megjelent a színen egy jobboldali elem ilyen nagymagyarországos fekete pólóban.
Jól kifáradva elmentünk megnézni, ugyan mit adnak ingyen. A legmeglepőbb a miép sátorban gyülekező nagy számú roma közösség volt. Mi a franc?! Csurkáék arculatot váltottak?
A zenészek befejezték a hangolást, színpadon a Kabinet Rt! Sajnos itt már eléggé be voltam rúgva, ahhoz hogy ne sok mindenre emlékezzek, úgyhogy csak olyan dolgok maradtak meg, Kabinet Rt.hogy a színpadon egy 9 éves kölyök rázta csörgőt a deresedő hajú trombitások mögött. Különben nagyon jó kis mulatós-táncolós ska zenét játszottak sok fúvós elemmel. Csak az a baj hogy én ezalatt mozgás helyett a három méter átmérőjű fidesz gömb alatt relaxáltam :). Olyan igazán fesztiválos hangulatom volt, amikor 17 körül másnapos fejjel elindultunk.
A hazaútból leginkább egy helyi menő pánkgyerek ragadott meg. Volt vagy 14 éves, felnyírt hajú, egy fél kék bakancs, a másik lábon gipsz, persze jól ellátva jól látható anarchia jelekkel. Hülye az ilyen? Még el se tud futni, ha meg akarják verni. Mi békén hagytuk :)
Nah, ennyit erről, nagyon jó volt. Megyünk jövőre is!

[patkany]