Punk Portál - 2017. július 25.

 
A Subscribe lép fel a Linkin Park előtt

Rekordszámú vendéget várnak a 25. Telekom VOLT Fesztivál nyitónapjára Sopronba, ahol először lép fel hazai színpadon az amerikai szupercsapat, a Linkin Park. Az ünnepi koncert apropóján idén egyetlen alkalommal újra színpadra áll a Subscribe, az éjszakai headliner szerepét pedig a Brains tölti majd be.
Ünnepi programok egész sorával készülnek a 25. Telekom VOLT Fesztivál szervezői. Magyarországon először lép fel a világ legnagyobb stadionjait és fesztiváljait sok év óta rendszeresen megtöltő Linkin Park. Az amerikai szupercsapat és a jubileumi VOLT Fesztivál iránt rekordszintű az érdeklődés.
A Linkin Park előzenekaraként a hazai rajongók nagy örömére újra színpadra lép a 2015-ös nyarat búcsúzással záró rockbanda, a Subscribe. „Azt a megtisztelő felkérést kaptuk a VOLT szervezőitől, hogy játsszunk a műfaj-ikon Linkin Park előtt, amire természetesen nem tudtunk nemet mondani” – mesélik a fiúk, akiknek bár vannak további terveik, idén csak erre az egy koncertre, kizárólag a Telekom VOLT Fesztiválra koncentrálnak. Bővebben...

Írta: VOLT, Feltöltötte: xzoleex2017. március 16. csütörtök - 16:24:00-kor

Újabb világsztárokat igazolt a VOLT

Valentin nap alkalmából a Telekom VOLT Fesztivál rajongóit egy igazán színes világsztár-csokorral lepték meg a szervezők. Június végén Sopronba érkezik - többek között - az újjáalakult Pendulum live, a Years & Years, a Knife Party, a The Cult, az Of Mice & Men és az Enter Shikari. A korábban bejelentett fellépők közül a legnagyobb érdeklődés a Magyarországon először színpadra lépő Linkin Parkot kíséri az idén hatnapos, jubileumi fesztiválon. Kedvezményes jegyek - korlátozott számban - április 9-ig kaphatók, országszerte. Bővebben...

Írta: VOLT, Feltöltötte: xzoleex2017. február 17. péntek - 14:44:00-kor

Video: Elder Abuse - Lemonade

Írta: xzoleex, Feltöltötte: xzoleex2017. február 13. hétfõ - 11:40:54-kor

Touché Amoré /USA/, Angel Du$t /USA/, Swain (DE/NL) @ A38

szórólap2017. február 5., Budapest, A38
Az utóbbi évek egyik legütősebb poszt-HC, punkrock együttese, a Touché Amoré igazán nem ismeretlen Magyarországon. Jó párszor fellépett már Budapesten, ezúttal az A38 Hajón mutatja be egészen friss, alig két hete megjelent új nagylemezét. Az előzenekar pedig a Trapped Under Ice énekesének aránylag új zenekara, az Angel Du$t, szintén friss nagylemezzel.
A Touché Amoré napjaink dallamosabb punk-HC vonulatának talán legegyedibb hangú együttese. Bár az első, a Deathwishnél megjelent lemezek még jóval agresszívebbek voltak, a Touché Amoré nagyon sokat változott az idők során. Az új, alig pár hete - immár a műfaj alapvető kiadójánál, az Epitaph-nál - megjelent negyedik nagylemez, a Stage Four már egész elképesztően érett anyag. A Touché Amoré úgy képes gyönyörű, okos, már-már klasszikusan rockos zenét írni, hogy mindeközben mist sem veszít legendás energikusságából. A lemez címe már önmagában koncept: utal arra, hogy ez a zenekar negyedik sorlemeze, de emléket állít a dalszerző-frontember, Jeremy Bolm rákban elhunyt édesanyjának is. Bővebben...

Írta: xzoleex, Feltöltötte: xzoleex2017. január 23. hétfõ - 11:33:03-kor

Slavic Attack! - Rude Riot (UKR) @ Budapest

szórólap2017. január 20., Budapest, DRRPNC
Budapestre látogat az ukrán street-punk színtér zászlóshajója, a Rude Riot. A banda 2007-ben alakult Kijevben, olyan barátok által, akik színt akartak vinni a színtérbe. Igaz a szövegeik nagy részét anyanyelvükön írják, de el-el hangzik náluk angolul is pár nóta. A zenéjük antiszociális és társadalom kritikus, de nem igazán akarnak politizálni velük. Hazai részről fellép BelfegOI és a KMK.
Kezdés 20:00-kor, a beugró 1000 Ft.
http://www.facebook.com/events/1197039787030695/

Írta: RudaPest Crew, Feltöltötte: xzoleex2017. január 18. szerda - 12:52:01-kor

Tisztán A PMA Youth Felé @ Budapest

szórólap2017. január 27., Budapest, Dürer Kert
A PMA (Penalty Kick, The Idoru tagokkal) első nagylemeze és a Liberal Youth új EP-je debütál ezen a koncerten.
Új felállással először játszik A Tisztán A Cél Felé, akik vegan vacsival is ellátják a helyszínt. Az estét a Bekes Projekt nyitja meg.
Kezdés 20:00-kor, a beugró 1000 Ft.
http://www.facebook.com/events/1229148577150667/

Írta: xzoleex, Feltöltötte: xzoleex2017. január 18. szerda - 12:23:39-kor

Dropkick Murphys - Paying My Way

Írta: xzoleex, Feltöltötte: xzoleex2017. január 11. szerda - 09:46:14-kor

Monsters of SURF II: Daikaiju (USA), Wormkids, Surf Truckerz

szórólap2016. december 20., Budapest, Trafik
Az alabamai maszkos akcióhősök visszatérnek, hogy surf/garage szeánszukkal ismét hengereljenek. A kiváló zenék mellett napirenden a dobszerkó felgyújtása, a zenekar közönség általi levegőbe emelése és a közönség spontán muzsikáltatása. Aki ott volt a múltkori bulin, hozzon poroltót és/vagy Fa-dezodort, hogy alkalmasint felfrissítse az izzadt vendégzenészeket.
Előttük a talán legjobb magyar surf/garage banda, a Wormkids melegít és keveri a balatoni hullámokba a Man or Astroman?, az Agent Orange és a Pink Floyd hatásokat, és ezt igen jól teszik. Ez az a zene, amire nemcsak Huntington Beach-en rázzák, de még az Omegás Benkő Laci bá' is feláll a karosszékéből ropni. Ha kiadó lennék, gondolkodás nélkül kiadnám legújabb kislemezüket vinylen. Vigyázat: ez nem hipster-surf. Bővebben...

Írta: xzoleex, Feltöltötte: xzoleex2016. december 19. hétfõ - 12:40:07-kor

Video: Coheed And Cambria - Colors

Írta: xzoleex, Feltöltötte: xzoleex2016. december 19. hétfõ - 12:35:02-kor

Tiszta GYÁSZ, 7. Felvonás!

szórólap2016. december 23., Budapest, DRRPNC
Kezd a youth crew hardcore-t modernebb megközelítésben játszó budapesti Tragic, aztán az egyetlen koncert erejéig jó pár év után összeálló Icaros szakítja le az eget, akik után a frissen koncertezésbe kezdett, kiábrándult hardcore/punkot toló Warren jön, aztán érkezik a fizikailag ugyan kissé szétszéledt, de továbbra is egységes Rivers Run Dry, akik után tényleg eljön kutyák ideje, és a Dog Attack újraírja a Fehér Isten soundtrack-jét, hogy aztán a koncertek lezárásaként színpadra lépjen az éppen első hanganyagát rögzítő 2-tone ska Bad Habit.
A fellépő zenekarok és dzsukhell kollektíva idén is a szentendrei és a törökszentmiklósi menhelyek lakóinak ajánlja az est teljes bevételét. tartsatok velünk december 23-án!
Kezdés 20:00-kor, a behopp minimum 1000 Ft.
http://www.facebook.com/events/1782021858686742

Írta: EVERTS, Feltöltötte: xzoleex2016. december 13. kedd - 12:58:07-kor

Boak (SCO), Lugubrious (UK), Step On It, SxOxTxEx @ DRRPNC

szórólap2016. október 28., Budapest, DRRPNC
A két anyaggal rendelkező skót Boak kőkemény powerviolence / grind kombóval operál nem kevés Cursed hatással megpsékelve. A cursed hatás inkább a 1-1 riffben és az énekben jön ki leginkább, de az is biztos, hogy szeretnek hasonlóan megszólalni, mint Chris Colohanék anno.
Turnépartnerük Leedsből a Lugubrious Children lesz, akiket nyáron elcsíphettetek már a Fluff festen, ahol szintén egy gyilkos szettet nyomtak le az arcok. A zenekar ugyanabból a közegből való, ahonnan a The afternoon gentleman, Endless swarm, a Gets worse és a Groak (vagy akár a szintén nálunk már megfordult Famine).
Hazai részről két király banda nyomja majd a talpalávalót az old school grindcore SOTE és az allschool monster Step On It személyében.
A kezdés: pontban 20.00, a zenekarok támogatása 1000 forint.
http://www.facebook.com/events/1012139158864596/

Írta: Tukker Booking, Feltöltötte: xzoleex2016. október 13. csütörtök - 15:20:27-kor

Milemarker (USA, Jade Tree, post hardcore) @ Budapest

szórólap2016. október 12., Budapest, Dürer Kert
A 97-es születésű, chapel hill-i Milemarker azt hiszem méltán nevezhető legendásnak, de minimum nagy hatásúnak. A végletekig kísérletezős, elektronikus elemekkel kevert, egyedi postpunk/posthardcore zenéjük rengeteg későbbi zenekarra volt és van hatással az ezredforduló óta. A pár éves hiátust most egy új nagylemezzel, a "Frigid Forms Sell" című alapvetés lemezük újrakiadásával, és turnézással törik meg.
Nem szeretem, ha egy zenekarról csak az mondható el pozitívumként, hogy kikkel turnézott anno együtt, de mivel náluk ez a gyanúper alaptalan, így megemlítenék párat, mivel a lista eléggé király: Wire, Mission of Burma, At The Drive-In, Hot Snakes, International Noise Conspiracy, Muff Potter, Cave In, The Locust ..stb.
Kezdés 20:00-kor, a beugró 1500 Ft.
http://www.facebook.com/events/956444904472564/
http://www.jadetree.com/milemarker/
https://milemarkerband.bandcamp.com/

Írta: Budai, Feltöltötte: xzoleex2016. szeptember 27. kedd - 11:14:11-kor


Archívum - 10 korábbi nap hírei