Punk Portál - 2017. május 26.

 
Nem Pop Underground Zine

"Helló! Mi vagyunk a Nem Pop Underground, és ez itt a mi kis dédelgetett DIY magazinunk legfrissebb száma.
A tartalomból: A Beer Controlból Kiss Gergely elemezgette a Sledgeback legújabb lemezét, Feri Interjút készítettünk a thehandsomepriest-ből Kiss Marcival, Madár Andrást faggatta vinyles élményeiről és a Wave lemezboltról Martina, Francesco barátunk szemezgetett kicsit a Bandcampről, nemecsek bemutatta önmagát és VHS-punk friss rovat-bemutató is bele került ZT által. Ja, meg a hátulján punk keresztrejtvény. Mivel már elértük a 600 megtekintést online , neki is esünk a következő számnak, másfél hónapon belül jön a következő!!!
Ha nem tetszik, szard le, ha tetszik, akkor több opciót is ajánlhatok:
Dobj egy lájkot ide: http://www.facebook.com/nempopunderground
itt a névjegynél megtalálod az eddigi összes kiadványunkat, onine, ingyen.
Kövess minket itt. friss a cucc, lassan elkezdjük kipörgetni ezt is játékokkal.
https://http://www.instagram.com/nempopunderground/
És a legfontosabb: véleményedet, kritikádat (akár lemezkritikádat is) ide dobd:
nempopwebzine@gmail.com
Ha szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor kövesd facebookon a rendezvényeinket, vagy rendelj az email címen kézzel fogható példányt (így azért könnyebb a retyón megfejteni a keresztrejtvényt) amennyitjónakgondolsz + PKG áron.

Írta: Nem Pop, Feltöltötte: xzoleex2016. július 6. szerda - 10:07:16-kor

Summer Blast Fest 2016

szórólap2016. július 25-én minden bizonnyal a nyár egyik leghúzósabb bulijának nézhetünk elébe, hiszen a Dürer Kert kisterme egy nem akármilyen underground estnek fog táptalajt adni.
A Graf Orlock legendás arról, hogy különböző filmekből vág bele jeleneteket a zenéjébe, és különböző tematikájú lemezeket építenek fel eme szemlélet szerint. Bizonyos helyeken emiatt "cinema grindnak" is nevezik a stílust, amit művelnek. Ez a koncepció és hozzáállásuk teszi őket különlegessé és kiemelkedővé a színtéren belül. Zenéjükben tökéletesen keveredik a fastcore, punk, crossover, a stoner és a grind. Új lemezük,a Crime Traveler is érdekes történeteket mesél el egy emberről aki különböző időutazásokat végez (miután beinjekciózta magát) a történelem különböző időpontjaira, helyeire.
A Ghostlimb egy dallamosabb, melodikusabb hardcore vonalat képvisel, de erre nem kell senkinek sem egy letisztult, mainstream dologra gondolni. Ugyanúgy ott van a mocsok a Ghostlimb zenéjében is, amennyire kell. Bárcsak minden melodikus banda ennyire paraszt lenne. Bővebben...

Írta: Tukker Booking, Feltöltötte: xzoleex2016. július 5. kedd - 10:23:02-kor

Video: Every Time I Die - The Coin Has a Say

Írta: xzoleex, Feltöltötte: xzoleex2016. június 29. szerda - 13:11:10-kor

Rockmaraton 2016 - Már csak 10 nap!

Lassan minden készen áll, hogy kezdetét vegye a 2016-os Rockmaraton Fesztivál – 10 nap múlva veszik birtokba a rockerek a dunaújvárosi Szalki-szigetet. A helyszínbejáráson nem csak a stáb mérte fel a terepet, a fesztiválhoz kapcsolódó animációs videó sorozatokból ismert Rockfater személyesen is tiszteletét tette – láthatóan minden adott az idei mulatáshoz is. A fesztivál kezdetéig élnek a mostani elővételes árak.
Az elmúlt években a nem zenei programok tekintetében is sokat fejlődött a fesztivál, az OffRock Tanya több civil egyesülettel karöltve törekszik változatos lehetőségeket nyújtani a napközbeni csendes vagy épp zajos, aktív vagy kevésbé aktív, de mindenképp szórakoztató időtöltésre. Lesznek vetélkedők, egyéni, csapat és társasjátékok, sportolási lehetőség, strandprogramok, filmvetítés, Arcvadász játék, olvasósarok. Idén is kiélhetik kreativitásukat a fesztiválozók: origamizhatnak, legozhatnak, készíthetnek ördögbotot, harcolhatnak X. századi északi harcosként, szerepjátékozhatnak többféle rendszerben, vagy csak kényelmesen elhelyezkedve kipihenhetik az előző éjszaka fáradalmait. Bővebben...

Írta: Rockmaraton, Feltöltötte: xzoleex2016. június 28. kedd - 10:06:25-kor

Teljes a Sziget programja

szórólapA Sziget idei programjait már napi bontásban is megtalálod, bejelölheted a kedvenceidet és összeállíthatod saját programbontásodat is. Minden eddiginél nagyobb az érdeklődés a Sziget iránt, a 7 napos bérletek 95%-a már gazdára is talált.
“Ha ilyen tempóban találnak gazdára a jegyek, június végére elfogynak az egész időszakra érvényes belépők és nem tudunk majd több bérletet, csak napijegyet kiadni” – mondja Gerendai Károly, aki szerint nagy esély van idén a teltházra. Az ötnapos bérletek már régen elfogytak, jelenleg a kiadható egyhetes jegyeknek már csak az 5%-a van a piacon. Bár az összes kiadható napijegyeknek még "csak" a 40%-a fogyott el, ez is lényegesen több, mint a korábbi években a hasonló időszakban volt, hiszen ezeket a jegyeket sokan csak a helyszínen vásárolták meg eddig. "A napi fogyások ráadásul korántsem egyenletesen oszlanak meg, ezért már most látszik, hogy idén is számíthatunk teltházas napokra" - jegyezte meg a főszervező. Összehasonlításképpen, tavaly augusztus elejére fogytak el a bérletek és a Sziget végül három teltházas napot számlált. Gerendai korábban már elmondta: “Fontos megemlíteni, hogy már a fellépők bejelentése előtt nagyon jól fogytak a jegyek, tehát egyre inkább sikerül elérnünk, hogy - bár fontos a zenei felhozatal - elsősorban a feeling, és a különleges hangulat számít, vagyis a látogatók jelentős része már a Szigetre akar jönni, és nem bizonyos koncertekre.” Bővebben...

Írta: SZIGET, Feltöltötte: xzoleex2016. június 27. hétfõ - 10:31:32-kor

Hell Vill #11

szórólap2016. július 8-10., Bősárkány
A szokásos nyári Hell Vill fesztivál immáron a 11. fejezetnél jár.
A mostanira készül egy vélogatás is, amely összesen 200 db-os limitált példányszámban fog napvilágot látni, és az első 50 bérletvásárló ingyen kap egyet a jegye mellé, mert tök jó fej, hogy időben megérkezik.
A fellépők a teljesség igénye nélkül NEM sorrendben:
Téveszme, Libido Wins, Landless (Sk), Petőf, Dead City Radio(A), Faminehill, NKS, The Handsome Priest, Darko (UK), Inhale Me, Kozmosz, Barackca, FLB, Deszcz (PL), For Good, Stubborn, Freedom is a Lie, Take My Heart, Bicska, Broken Thread, Warren, A Few years Late, Belfegoi.
Event: http://www.facebook.com/events/590885034393508/

Írta: xzoleex, Feltöltötte: xzoleex2016. június 24. péntek - 10:40:04-kor

Torso (USA, dbeat), Litovsk (FRA, postpunk), Norms, Karak, Contra @ Budapest

szórólap2016. július 3., Budapest, Auróra
TORSO - a két évvel ezelőtti fasza koncertjük után megint jönnek oaklandből, hogy prezentálják a klassz d-beattel áztatott gyors hardcorepunkjukat és közben meggyőzzenek titeket dolgokról, de laglábbis hogy beadjatok egy jó ökölrázásos pogót. LITOVSK - nagyon baró francia post-punk.
Hazai részről ott lesz a Karak, a Norms és a Contra is.
Kezdés 19:00-kor, a támogatás pedig 1000 Ft.
http://www.facebook.com/events/1726148574287543/
https://torsoxvx.bandcamp.com/
https://symphonyofdestruction.bandcamp.com/album/litovsk-s-t-lp

Írta: xzoleex, Feltöltötte: xzoleex2016. június 21. kedd - 12:21:19-kor

Boysetsfire /US/ búcsúkoncert, SHIN (HR), Gyilkos @ A38

2016. június 28., Budapest, A38
A keleti parti hardcore egyik legnépszerűbb zenekara, a Boysetsfire tavaly ősszel jelentette meg legújabb, és sajnos minden jel szerint még hosszú ideig az utolsó lemezét. A kisebb-nagyobb megszakításokkal több mint két évtizede zúzó zenekar európai turnéja után ugyanis hosszabb szünetre vonul, így jó ideig ez lesz az utolsó alkalom mindenki számára, hogy élőben lássa a Boysetsfiret.
Az elmúlt években a New York-i (és New York környéki) hardcore lényegében öszes fontos zenekara megfordult már az A38 Hajón, többször is. A Madball vagy az Agnostic Fron mellett a Boysetsfire is többször koncertezett már itt, legutóbb három éve a Bane és a Gallows társaságában.
A kilencvenes évek közepén alakult Boysetsfire jellegzetes, punkon edződött játékmódja, a ‒ műfajhoz képest meglepően "képzett" ‒ énekes Gray expresszív előadásmódja és dühös, politikus szövegeik hamar tisztes rajongótábort hoztak a zenekarnak. Bővebben...

Írta: A38, Feltöltötte: xzoleex2016. június 20. hétfõ - 12:36:47-kor

Lassan betelik a Sziget!

A most bejelentett nevekkel lassan betelnek az üres helyek a Sziget idei felhozatalában. Frissen érkezett a listára a The Chemical Brothers, az Editors, Tinie Tempah, Laidback Luke, BØRNS, a Boy és sokan mások.
Új nevekkel egészül ki a Sziget fellépők névsora, elsőként a sorban - a „mínusz egyedik” nap nagyszínpados zárózenekaraként érkező - The Chemical Brothers, akik eddigi pályafutásuk során bezsebeltek 4 Grammy-díjat és felléptek a világ legnagyobb fesztiváljain. Tavaly nyáron megjelent legújabb lemezük most a Szigeten, élőben jön. Mint ahogy a poszt-punk- és new wave mozgalom egyik legkarakteresebb zenekara, az Editors is megmutatja legújabb, tavaly megjelent hanganyagát a Szigetnek. Bővebben...

Írta: Sziget, Feltöltötte: xzoleex2016. június 10. péntek - 11:01:27-kor

Video: Vitamin X - About To Crack

Írta: xzoleex, Feltöltötte: xzoleex2016. május 26. csütörtök - 14:56:50-kor

Sheer Mag (USA), Red Death (USA), Protester (USA) @ Budapest

szórólap2016. június 9., Budapest, GMK
A maximumrockadnrollt olvasó amerikai punkszcénából kinövő Sheer Mag izgalmasan idézi meg a 70-es és 80-as évek populáris rockzenéjét, természetesen maradva a punk-rock áztatta zajos, koszos hangzásnál. ez az egyveleg hasonlatos ahhoz, amikor 80-as évekbeli popszámokat játszunk le tönkrement hangszórókon. a formula tehát elég egyszerű és jó, fogós thin lizzy riffek, melankólikus dallamok, pánk szpirit, zajos hangzás, élőben kellő nyers erővel előadva.
Sokak szerint 2014-ben a Red Death demója volt a legkirályabb a hardcore szintéren, de azzal biztosan nem lehet mellé lőni, hogy napjaink egyik legkirályabb bandája a műfajon belül. Jól ötvözik a késő 80-as évekbeli NYHC-t a nyers, punkosabb, Discharge féle pusztítással. először jönnek át európába, hogy itt is bemutassák a Permanent Exile című lemezüket.
SXE hardcore egyszerűség és keménység, mindenféle nosztalgiázgatás nélkül, mégis ügyesen merítve a 82-es DC/Boston hardcore hangzásból. A Red Death-el közösen, a Protester is először turnézik Európában.
Kezdés 20:00-kor, a beugró 1500 Ft.
http://www.facebook.com/events/180929492273692/

Írta: xzoleex, Feltöltötte: xzoleex2016. május 26. csütörtök - 14:55:23-kor


Archívum - 10 korábbi nap hírei