Punk Portál - 2024. március 29.





 

Hírarchívum > II. Petőfi Zenei Díj


Írta: VOLT
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2017. jún. 7. szerda - 10:27

A Petőfi Zenei Díj grandiózus díjátadó showjának az idén 25. születésnapját ünneplő Telekom VOLT Fesztivál Nagyszínpada ad otthont, június 26-án. A 120 perces programban különleges műsorszámok váltják egymást, hazai- és világsztárok részvételével.
“Tavaly igazán magasra tettük a mércét azzal, hogy egy két és fél órás show keretében, húszezres közönség és élő közvetítés mellett a legnevesebb popsztárok léptek színpadra. Az idei névsort látva még nagyobb izgalommal várom a II. Petőfi Zenei Díj showt!” – mondta el Lobenwein Norbert, a Petőfi Zenei Díj főszervezője.
Egyedi show-val érkezik a Brains, a Vad Fruttik, az Animal Cannibals-t, a Hősöket, Denizt és Sub Bass Monstert tömörítő RAP ALLSTARS formáció, a VOLT Fesztivál idei himnuszát itt mutatja be élőben a Punnany Massif, Charlie és Pásztor Anna közreműködésével. Érkezik a Tankcsapda, a napokban induló 4. Nagy-Szín-Pad! verseny idei győztese, valamint Benji, A Dal akusztik verseny első helyezettje. A Petőfi Zenei Díj egyik csúcspontjának ígérkezik a Mindenki című Oscar-díjas filmből megismert Bakáts téri ének-zene általános iskola kórusa és a Halott Pénz közös produkciója, amely csak ezen az estén lesz látható. Ugyancsak egyszeri és megismételhetetlen show-nak ígérkezik a VOLT Allstars + Zavodi feldolgozásában megszólaló Jelszó: LOVE, amelyben 15 hazai popsztár áll színpadra. A show nemzetközi sztárvendégeként Alle Farben egy élő programmal jelentkezik, a gála végén pedig Fatboy Slim ad kétórás koncertet.
A Petőfi Zenei Díj főtámogatója ebben az évben az MVM Zrt. "Köztudomású rólunk, hogy elkötelezett pártolói vagyunk a zeneművészetnek. A komolyzene mellett egyre több színvonalas könnyűzenei programot támogatunk. Büszkék vagyunk rá, hogy a Petőfi Zenei Díj főtámogatói lehetünk, és ezzel már a könnyűzenei élet tehetségeinek elismerését is segíthetjük" - tette hozzá dr. Bentzik Réka, az MVM Zrt. kommunikációs és külügyi kapcsolatok igazgatója.
A Petőfi Zenei Díj gálát a Duna World, a Petőfi TV és a petőfilive.hu élőben közvetíti.
„Petőfi volt, van, lesz. A Petőfi Rádió a magyar zene nagyszínpadaként mindig is kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a hazai könnyűzene tehetségeinek lehetőséget nyújtson a bemutatkozásra, számos ma meghatározó zenészt a rádió fedezett fel. Mostanra az ikonikus Petőfi-szobor a Grammy-díj magyar megfelelőjévé vált. A VOLT Fesztivál nyitónapján a rádióból jól ismert előadók segítségével valódi fesztiválhangulatot nyújtunk majd a látogatóknak a rendkívül látványos díjátadó show keretében, amit a közmédia Petőfi TV adóján, valamint a Petőfi Rádión élőben is közvetítünk azoknak, akik nem lesznek ott a VOLT fesztiválon. A szórakoztatás mellett fontosnak tartjuk, hogy elismerjük azokat, akik sokat tettek a magyar könnyűzene fejlődéséért, legyen szó az előadókról, vagy éppen a zeneipar hátterében dolgozó szakemberekről. Az egyedülálló díjátadó gáláról természetesen a közmédia több felületén is beszámolunk majd” – mondta el Kardos-Horváth János, a Petőfi Rádió Talpra magyar című reggeli műsorának műsorvezetője.

Indul a szavazás!

A Petőfi Zenei Díj nominálásának alapját a Petőfi Rádió 2016. március 1. és 2017. március 1. között legtöbbet játszott 150 magyar dala képezte. A 200 fős, elismert zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló Akadémia ebből a 150 dalból, illetve a dalok előadói közül választotta ki a kategóriák 5-5 jelöltjét.

A jelöltekre május 20. és június 20. között a www.petofilive.hu oldalon szavazhat a közönség, és az Akadémia tagjai is újra voksolnak. A végeredményt e két kör szavazatainak összessége adja majd. Nyolc kategóriában vehetik át a Petőfi Zenei Díj szobrát az első helyezettek: az év dala, az év zenekara, az év férfi- és női előadója, az év videoklipje, az év koncertje, az év DJ-je és az év felfedezettje részesül a rangos elismerésben.

A szervezők fontosnak tartják, hogy az eredmény az utolsó pillanatig titokban maradjon, ezért a borítékok kibontásáig azt kizárólag a szavazást felügyelő közjegyző tudhatja majd.

A Petőfi Zenei Díj szobor Verebélyi Diána képzőművész alkotása.