Punk Portál - 2018. július 19.

 
Még friss...
A.N.S. Narrows - Painted (Deathwish, 2012) 2015. Groezrock Festival
A.N.S.
Narrows - Painted
2015. Groezrock Festival


A Sziget 2018 egy nagy, közös ünnep

A naptárba mindenki írja be: augusztus 8-15-ig Sziget! A jegyek gyorsan fogynak, érdemes mihamarabb beszerezni őket, mert idén kiváló zenei felhozatallal ünnepel a Sziget, ami tavaly jelentkezett 25. alkalommal, idén viszont 25 éves.

„Minden idők legerősebb zenei programját sikerült idén összehoznunk, elég ha csak a Nagyszínpad headliner sorát említjük, amelyben olyan aktuális világsztárok sorakoznak, mint Kendrick Lamar, a Gorillaz, Lana Del Rey, a Mumford and Sons, Dua Lipa, Kygo vagy az Arctic Monkeys” – kezdte a szokásos éves Sziget sajtótájékoztatót Kádár Tamás, aki tavaly vette át Gerendai Károlytól a fesztivál főszervezői posztját. Kádár azt is hozzátette, hogy a Nagyszínpad főműsoridős sztárjai elé is olyan nevek kerültek, mint Liam Gallagher vagy Shawn Mendes, akik számos európai nagyfesztiválon headliner pozícióban szerepelnek. A főszervező elmondta, hogy idén – az év elején a cégbe befektető külföldi tulajdonosokkal egyeztetve – egy hároméves növekedési stratégiát dolgoztak ki, melynek első lépéseként a 2018-as Nagyszínpad sztárfellépőire majd’ 1 milliárd forinttal többet költöttek, mint tavaly. A Sziget teljes költségvetése idén várhatóan 8,6 milliárd forint lesz, ami 12%-kal magasabb, mint az előző évben. Bővebben...

Írta: SZIGET 2018, Feltöltötte: xzoleex2018. július 18. szerda - 12:13:42-kor

Sziget 2018 - Világsztárok, nagy kedvencek, kurrens csemegék!

A Sziget, idei zenei felhozataláról eddig nem érkezett hír, most azonban egyből majd’ 40 zenekar zuhant le a Nagyszínpadra, az A38 színpadra és az Arénába. Köztük napjaink egyik legmenőbb rappere, Kendrick Lamar, az egyik legsikeresebb deep house/tropical house producer, Kygo, a folkosabb irányból az alteresebb rock felé forduló sztárzenekar, a Mumford & Sons, a szókimondó rock-fenegyerek, Liam Gallagher és még sokan mások. “Sziget – Love Revolution” augusztus 8-15 között.

“Bár az előző évekhez képest később rukkoltunk elő az első nevekkel, azt reméljük, hogy mindenkit kárpótol ez a csomag, ami már most a Sziget történetének egyik legizgalmasabb zenei felhozatalú fesztiválját ígéri” – kezdte a bejelentést Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. A Sziget valóban kitett magáért, és már most három aktuális világsztár foglal helyet a Nagyszínpad headliner sorában. “Hamarosan - reményeink szerint már a jövő héten -, aztán pedig folyamatosan érkeznek további nagyszínpados headlinerek is és egyéb izgalmas nevek” – tette hozzá sejtelmesen. Kádár azt is elmondta, hogy miután az egyik előadó miatt csúszott a bejelentés, az early bird kedvezményes időszakot meghosszabbították, így január 31-ig vásárolhatjuk a legolcsóbb jegyet, immár a felhozatal egy fontos részének ismeretében. Bővebben...

Írta: SZIGET 2018, Feltöltötte: xzoleex2018. július 18. szerda - 12:11:23-kor

Ismét nyert a Sziget!

A hollandiai Groningenben, január 17-én késő este átadták a European Festival Awards, a fesztiválok legnagyobb megmérettetésének kategória-díjait. A Sziget ismét egy nagy elismerést kapott, a díjátadó gálán a szervezők a Line-up of the year, azaz a tavalyi év legjobb zenei felhozatalának díját vehették át.

Az European Festival Awards a legnevesebb ünneplése az öreg kontinens legjobb fesztiváljainak és mindazoknak, akik ezeket létrehozták. A Sziget az elmúlt években többször és több kategóriában is megkapta a legjobbak közt legjobbnak járó díjat. Így kétszer volt már a Európa Legjobb Nagyfesztiválja, nyert már a Legjobb Zenei Felhozatalért járó díjat és volt a Fellépők Kedvenc Fesztiválja, tavaly pedig az év életmű díját is átvehették, amit a Sziget korábban tragikus autóbalesetben elhunyt munkatársa, Dan Panaitescu posztumusz kapott meg. Bővebben...

Írta: SZIGET 2018, Feltöltötte: xzoleex2018. július 18. szerda - 12:10:29-kor

Breaking! Az Arctic Monkeys is jön a Sziget Nagyszínpadára!

Még fel sem ocsúdtunk a múlt heti bejelentéséből, itt van a következő nagy durranás. Az idei Sziget Nagyszínpadának negyedik headlinere az Arctic Monkeys lesz.

Bár nagyot szólt pár nappal ezelőtt a Sziget bejelentése, ahol Kendrick Lamar, Kygo valamint a Mumford and Sons európai exkluzív nagyszínpados fellépéséről adtak hírt, úgy látszik még akad muníció a szervezők tarsolyában. Negyedik headlinerként ugyanis az Alex Turner, Jamie Cook, Nick O’Malley and Matt Helde alkotta formációt, az Arctic Monkeys-t jelentették be a Sziget idei Nagyszínpadára, augusztus 14-én, keddre.

A zenekar évek óta éllovasa a Sziget kívánságlistájának, pár évvel ezelőtt azonban a frontember a The Last Shadow Puppets nevű formációjával járt itt, miután 2014-ben határozatlan időre szünetet jelentett be a banda. 2017-ben viszont újra összejöttek és a hírek szerint szeptemberben hozzáfogtak az új albumhoz is. Most nagy lehet az öröm az arctic-os táborban, különös tekintettel arra, hogy állítólag hamarosan jelentkeznek az új hanganyaggal, amiből talán adnak egy kis ízelítőt idén augusztusban nálunk is.

És egy szolgálati közlemény: early bird jegyek még január 31-ig kaphatók a Szigetre! Bővebben...

Írta: SZIGET 2018, Feltöltötte: xzoleex2018. július 18. szerda - 12:09:41-kor

Underoath (USA), Crossfaith (JAP) @ Dürer Kert

szórólap2018. június. 26., Budapest, Dürer Kert
A keresztény metál alapzenekara, az Underoath régóta várt új lemezével koncertezik nálunk június 26-án a Dürer Kertben. A floridai csapat némi leállást követően tavaly jelentette be, hogy stúdióba vonulnak, hogy elkészítsék nyolcadik lemezüket. Az Erasme Me végül nemcsak nyolcadikként, de nyolc év várakozás után április 6-án jelent meg. Előttük a japán Crossfaith lép fel.
Kezdés 20:00-kor, a beugró 5900 Ft / 6500 Ft.
http://www.facebook.com/events/332720177236720/
http://www.facebook.com/underoath/
http://www.facebook.com/crossfaithofficial/

Írta: xzoleex, Feltöltötte: xzoleex2018. június 5. kedd - 11:34:11-kor

Fuck It. I Quit. (USA), Ghostchant, Elektrik Wale @ Robot

szórólap2018. június 12., Budapest, Robot
A korábban az Ensign zenekar énekeseként hazánkat többször megjárt Tim Shaw barátunk új zenekara, a Fuck It. I Quit. érkezik Budapestre június 12-én, mi pedig egy ingyenes bulival ezt meg is ünnepeljük a Robotban. Vendégek: GHOSTCHANT, Elektrik Wale!
Kezdés: 20:00, a belépés becsületkasszás!
http://www.facebook.com/events/238441283579742
http://www.facebook.com/fvckitiquit/
http://www.facebook.com/ghostchantbp/
http://www.facebook.com/elektrikwale/

Írta: xzoleex, Feltöltötte: xzoleex2018. június 5. kedd - 11:22:58-kor

125 magyar fellépő a VOLTon!

A nemzeti ünnep előtt 1, a június 26-i kapunyitás előtt pedig majd‘ 100 nappal 5 színpad részletes programjával, 125 magyar fellépővel bővült a Telekom VOLT Fesztivál programja. És ez még nem minden: további 8 helyszín programja hamarosan érkezik.
A VOLT évek óta az a fesztivál, ahol a legtöbb magyar fellépővel találkozhat a közönség, s a jelenleg legsikeresebb hazai sztárok kivétel nélkül fellépnek a VOLTon. Itt lesz például - többek között - a Brains, a Punnany Mssif, a Wellhello, a Kiscsillag, a Road és a Quimby. Bővebben...

Írta: VOLT, Feltöltötte: xzoleex2018. március 26. hétfõ - 22:40:00-kor

Video: QSS - Molotov

Írta: xzoleex, Feltöltötte: xzoleex2018. március 11. vasárnap - 20:52:33-kor

Booze & Glory (UK), Böiler (EP bemutató), Derkovbois @ Dürer Kert

szórólap2018. március 5., Budapest, Dürer Kert
Először érkezik hazánkba a londoni illetőségű Booze&Glory, akik 2009-es indulásuk óta sikert sikerre halmozva járják a világot Európától Ázsián át Dél-Amerikáig. A multikulturális összetettségű street punk banda pedig most ismét útra kell, hogy bevegye a Kelet-európai országokat is, köztük Magyarországot.
Az est folyamán bemutatja a Böiler új kislemezének számait, valamint játszik még a Derkovbois is azért néhány nótát.
Kezdés 20:00-kor, a beugró pedig 3000 Ft.
http://www.facebook.com/events/179568529299532/
http://www.facebook.com/boozeandgloryofficial/
http://www.facebook.com/Boilerofficial/
http://www.facebook.com/derkovbois/

Írta: xzoleex, Feltöltötte: xzoleex2018. február 25. vasárnap - 16:56:23-kor

Alien Ant Farm (USA), Soil (USA), Local H (USA) @ Budapest

szórólap2018. február 26., Budapest, Dürer Kert
A 2000-es évek meghatározó nu-metal korszakának három amerikai zenekara érkezik februárban a Dürer Kert-be. Az MTV zenecsatorna ma is előszeretettel veszi elő Michael Jackson „Smooth Criminal” dalának átiratát - igen, azt, mely az Alien Ant Farm történetében nagyon fontos szerepet tölt be. Bár saját dalaik sem elhanyagolhatók, mégis sokan pont a feldolgozás miatt figyeltek fel, vagy onnan emlékeznek rájuk. A zenekar némi szünet után pár éve tért vissza és újra aktív, melynek köszönhetően ezúttal először Magyarországra is eljutnak!
Beugró: 5500 Ft / 6500 Ft / 7500 Ft
Kezdés: 19:00-kor

Írta: xzoleex, Feltöltötte: xzoleex2018. február 25. vasárnap - 16:49:32-kor

A Limp Bizkit és Ákos is fellép a VOLTon!

Egy nappal a 60 órás, kedvezményes jegyelővétel indulása előtt újabb nevekkel bővült a Telekom VOLT Fesztivál programja. A korábban bejelentett nevek, így például a Depeche Mode és Iron Maiden mellé érkezik a Limp Bizkit és a Skillet, a hazai mezőny legnagyobbjai közül pedig többen már biztosan jelen lesznek Sopronban. Itt mutatja be először új show-ját Ákos, a Tankcsapda pedig Lukács Laci félévszázados születésnapi koncertjével készül. November 23-tól - két és fél napon át - pedig kedvezményes bérletek és napijegyek kaphatók jövő évi fesztiválra. Bővebben...

Írta: VOLT, Feltöltötte: xzoleex2017. november 23. csütörtök - 20:52:00-kor

Depeche Mode és Iron Maiden a Telekom VOLT Fesztiválon!

Stadionsztárokkal indul a Telekom VOLT Fesztivál 2018 programja. A Depeche Mode és az Iron Maiden mellett a Hurts és a Hollywood Undead is fellép Sopronban az ötnapos VOLTon. A kedvezményes, 60 órás „early bird” jegyelővétel november 23-án, délben indul. Öt- és négynapos bérletek mellett, idén először háromnapos, hétvégi bérletek is válthatók. A szervezők minden eddiginél nagyobb érdeklődésre számítanak.
Bővebben...

Írta: VOLT, Feltöltötte: xzoleex2017. november 14. kedd - 21:17:00-kor


Archívum - 10 korábbi nap hírei