nem vagyok ebben a nyugi, elfogadó izében biztos, jártam már pár országban, s nem feltétlenül ezt tapasztaltam, akár a saját bőrömön
szerinte nem a magyarokkal, mint nemzettel, vagy néppel van baj, egy fura kárpát medenecei genetikai keverék ez, félig balkán, félig német, tüzesebb idegrendszerrel, mint sok EU náció, de depressziósabbal, mint a mediterrán. Mondjuk ritkán is mészárol, s ha mészáról, az is egy idióta kisebbség (nyilasok, komcsik), túlnyomó részt normális, de agyonfrusztrált, morálisan törött generációk lakják az országot
kurva ideges mindenki, mert szorítják az embereket a megélhetés napi szintű problémái, s ilyenkor alacsonyabb a tolerancia
úgy tűnik nekem, hogy a tolerancia akkor kezdődik, amikor egy ember megelégedik az élete alakulásával, s nem kell állandóan taposnia a mókuskereket, ebben a relaxált állapotban jobban nyílik mások felé.
amíg a hatalom csavargatja az állampolgár tökeit, addig az üvölt, s nem tolerál
---------------------------------------
a Tilost seggbe kellett rúgni, mint ahogy az összes többit is, ha megsérti a médiatörvényt
a rádió működik tovább és tanult, kicsit jobban figyel, s ez hasznára lett szerintem a rádiónak is, meg a hallgatóknak is
---------------------------------------
Barangó mellé nem lehetett szövegmagyarázatot fűzni - azt hiszem az egyházról, és a karácsonykereskedelemről akart mondani valamit, s ez a rosszul sikerült mondat jött ki. Én, mivel tisztelem őt, elszámoltam tízig. De aki nem ismeri, ezt a mondatot csak direkt tudta venni.
Persze a jobboldal ugrott, jól jött neki a propagandához. Nem tudom, hogy Barangó kereste-e a lehetőséget, hogy megkövesse az emereket egy rossz mondat miatt (szerintem igen), de vsz. a jobbos újságok nem adtak erre propaganda okok miatt lehetőséget.
Igazatok van, hogy a jobboldal fújt egyet ezen a lufin.
---------------------------------------------------------------- ----
Ebben nem értünk egyet, Pöti:
"És tényleg irtottak, de ha jól emlékszem nem keresztényeket..."
1919-ben akasztottak papokat
1941-ben zsidókat gázosítottak el
1947 után rengeteg keresztényt üldöztek el, lehetetlenítetek el, semmisítetek meg (Recsk, Hortobágy), sokszor csak azért mert gyakorolták a hitüket
A legnagyobb gondot tt látom, hogy ez egy pingpong volt, 1919-ben sok zsidó volt kommunista (pl. Szamulely leninfiu), s az antiszemitizmus erősödéséhez sajnos jelentősen hozzájárult az a kegyetlen pogrom, amit Szamuely elvtársék műveltek egy háborútól legyengült országban.
Aztán jött a nyilascsürhe, akiknek egy része az akasztófa helyett a MKP-ot választotta. Az ÁVH-ba ismét sok, táborokat, megaláztatást elszenvedett kommunista zsidó került, akik nem bántak kesztyűs kézzel, s a két dolog összemosódott, hogy az emberek kitől is félnek. Így aztán lett ez a kurva általános paranoia, hogy magyar fél a zsidótól és a zsidó fél a magyartól.
Az az őrület, hogy ez még mindig tart. Szerintem azért, mert legendákat tartanak fenn mindkét oldalon.
Egyetlen esélyünk, hogy leszarjuk, ki zsidó és ki nem, ki jobbos, vagy balos, meg ezeket a szar kis skatulyákat, amibe megpróbálnak a pártok belepréselni.
Uff.
|