Kedves Matthew és csabeeka!
Meg még azok, akik esetleg az infómat olvasva értetlenül előre néznek és lehülyéznek.
Olvassátok el, ami most jön. Lehet, hogy hosszú, de lehet, hogy komplikált az eszmerendszerem, vagy ahogy gondoljátok, és ez oknak minősül.
Én egy ateista, antiklerikális, pogány anarchista vagyok, aki részben punk, részben hungarista, részben neonáci, részben kommunista, vagy ha jobban tetszik a szíveteknek, akkor EGYETÉRTEK velük néhány vagy több dologban.
Bár nem hiszem, hogy én lennék a téma, de íme, miben hiszek:
Szerintem az egyház csaló, kihasználja az emberek hitét, álszent és alapjában egy undorító dolog. Sorolhatnám tovább, és felhozhatnék történelmi példákat, de nincs annyi hely. A lényeg, hogy ezért vagyok antiklerikális.
Szerintem nincs olyan isten, amiben a keresztények, krisnások, buddhisták, stb. hisznek. Lehet, hogy van egy lény, ami képes volt létrehozni a világegyetemet, de hogy a Biblia és az ilyen könyvek hitelesek lennének, ez hülyeség. A Biblia nem más, mint ősi legendák, példabeszédek gyűjteménye. Ezért vagyok ateista és pogány, bár tulajdonképpen a kettő majdnem ugyanazt jelenti.
Szerintem a demokrácia egy kalap szar, mert a demokráciának többről kellene szólnia, mint amikor két farkas és egy bárány szavaznak arról, hogy mi legyen a vacsora. Az anarchia viszont kifejezetten jó dolog (a káosszal ellentétben), és talán a legnagyobb álmom, hogy egyszer tényleg megvalósuljon az anarchia. Íme, ezért vagyok anarchista.
A felsorolt eszméim mellett több más dologban is hiszek, így például a punkokkal tökéletes összhangban vagyok többek között a rendőrök, a média és a politikusok kérdésében. Még mielőtt valaki belekötne - anarchista nem (feltétlenül) egyenlő punk. Viszont punk is csak részben lehetnék, mert velük ellentétben én például nem utálom a neonácikat, hiszen valamilyen szinten velük is egyetértek, vagy megértem őket.
Én büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok, és utálom a külföldi behozott szarokat. Kibaszott nagy szívásnak tartom Trianont, pontosabban a köcsög nagyhatalmak által rendezett társasjáték számunkra kurva szar végkifejletének. (Bár lehet, hogy a társasjáték még tart, csak azóta új kört kezdtek.) A régi nagy Magyarország legalább akkora álmom, mint az anarchia megvalósulása, ezért egyszerre vagyok hungarista is, és nem is. (Mondjuk, egyetértek velük néhány dologban.)
A cigányok nagy részét nem szeretem, de nem valamiféle hitleri eszmerendszer miatt, már csak azért sem, kedves neonácik, mivel ő a németeken kívül mindenkit - igen, mindenkit, vagyis minket is - alacsonyabb rendűnek tartott. Én azért nem szeretem a cigányokat, mert a legtöbb lusta dolgozni, de panaszkodik, hogy őt elnyomják, és azért szegény, pedig csak egyszerűbb számára havonta egyszer bemászni a hivatalba és felvenni a segélyt a hatszáz gyerek után. Továbbá, mint a legtöbb kisebbség, ők is túlérzékenyek. Volt rá példa, hogy egy szórakozóhelyen egy cigány kiverte a balhét, jókora verekedés lett belőle, majd mikor megkérdezték a kidobók, hogy minek kellett balhézni, azt válaszolta, hogy azért, mert cigánynak nevezték. Hát baszd meg, aki cigány, az az. Emellett a zsidókkal sem vagyok teljesen kibékülve, de az okokat nem írom le, mert elkopnak a billentyűk. A lényeg, hogy ebben a tekintetben egy kicsit neonáci is vagyok tehát, viszont csak egy kicsit, mert mondjuk szerintem Hitler egy hülye volt, aki lusta volt különbséget tenni a normális zsidók és cigányok, valamint a maradék között. Én teszek, én nem nyírnám ki az összeset egytől-egyig, de még azzal is inkább elvagyok békében, amelyik olyan, amilyen.
Részben pedig kommunista is vagyok, mert szerintem az is csak egy rendszer, ami - bárhogy is mondják - nem feltétlenül rosszabb, mint a demokrácia. Igaz, hogy ott egy rossz szóért kinyírtak, a demokráciában pedig elvileg szólásszabadság van, de ott például nem volt olyan, hogy valaki az utcán csövezik. Dolgozott és kész. Kevés pénzért, de dolgozott. De kommunista sem vagyok teljesen, mert engem ott hamar lelőttek volna. Inkább maradok az anarchiánál.
Szóval emberek, van ez így is. Én nem egy értelmező debilszótárat lapoztam föl, hogy megnézzem, mit jelent, amiben hinni akarok, hanem egyszerűen hiszek benne, és ha nem egyezik egyik eszmerendszerrel sem, hát ez van.
Úgyhogy tessék végigolvasni a fenti sorokat és aztán megérteni, hogy meg tud lenni egymás mellett az anarchizmus és a hungarizmus néhány eleme, sőt még több is annál. Mindössze annyi kell hozzá, hogy toleráljuk a másikat és ne érezzünk késztetést arra, hogy minden adandó alkalommal kifejezzük, hogy mennyire utáljuk a másikat. Igenis sok ember van a Földön, sok eszmével, és nem kivitelezhető, hogy csak az egyéni hitünk legyen a mérvadó. Az olyan szélsőségesek, mint a Jobbik Magyarországért Mozgalom kedves feketelistázó, rádióbezárató, de mégis "hű keresztény" csapata nem fogja fel, hogy Magyarország nem csak ők, hanem még sok ezer más hitű, vallású, eszméjű ember, akiknek ugyanúgy joga lenne abban hinni, amiban csak akar. Nekik miért ne lenne, ha a Jobbik Magyarországnak van? Vagy talán kiírtanak ill. kiutasítanak minden olyan embert az országból, aki másban hisz, mint ők? Az igazságos rendszer lenne? Számukra. De ha valakinek ilyesmi jutna eszébe, ne felejtse el, hogy mi történne vele, ha épp az ő "ellenlábasai" tennék ezt vele.
Jó, hogy témánál vagyunk, egyébként. |