Sziasztok! A Solutin zenekar basszusgitárosa az alábbi sorokat irta honlapuk forumán:
Szerintem a legtöbb embernek akinek azt mondod straight edge az jut eszébe,hogy ez egy olyan "ideológia", hogy az életet és a zenét, tisztán, drogok nélkül élvezed...(Alk, Cigi, Kábitószerek)...
És egyiknek sincs fogalma,hogy ez honnan jött, valójában mit takar...
Szerintem az a gáz ha valaki hírdeti,hogy straight edge gyerek és X-eket rajzol mindenhova!
Mert nem azzal van baj, hogy nem szed semmi szart, sőt ő csinálja jól,
de ha hirdeti az valamilyen szinten az ember saját maga fényezése és önsajnáltatása(lássátok mind, én nem iszom, nem drogozom mert erős vagyok)
és ezt a "szenvedést" meg könnyíti a híúság azaz az X-ek rajzolgatása, hogy én bezzeg...
Szoval ez a Straight Edge dolog egy teljesen más országból jön...
A szórakozó helyeken azokat a fiatalokat akik még nem töltötték be a megfelelő életkort ahoz,hogy alkkoholt ill. dohányárut vegyenek, megjelölték a kezüket egy jó nagy látható X-el ami még savval se jön le,hogy a pultos tudja,hogy az illetőt nem szolgálhatja ki szeszes itallal ill. dohányáruval...
Majd egy ember, kitalálta,hogy legyen ez egy életforma és rakjunk a kezünnkre X-eket így hirdetve az igét,hogy tisztán jó az élet...és így tovább...
Az X rajzolgatása Magyarországon = az a gáz! mert,hogy semmi közünk ehez az egészhez...
Nem leszel te még attól igazi Straight Edge gyerek mert nem iszol, meg nem cigizel és nem halsználsz kábitószert, meg mert HC-t hallgatsz...
A Straight Edge nem csak ebből áll...több...amit itthon nagyon kevesen tartanak be...Az "egyenes út" nem csak az élet formát akarja szimbolizálni, ha nem a lelked egyenességét és az erkölcsét...de ezt sajnos szinte senkisem tudja...
Na akkor az Anti Straight Edge...
Ez az irrónia...mert vannak akik rajzolgatják pl.: kitűző harcos straight edge bajnok arcok az X-eket, és ők nem azért mert ők igy gondolják hanem mert a HC divat megköveteli a straight edge dolgot...ami abból a szempontból jó,hogy kevesebb fiatal gyerek roncsolja magát, viszont egy vicc mert ahogy kimegy a divatból a HC és jön be valami új a srácok már is feladják a straight edge-t...
REMÉLEM OLVASOD A SORAIMAT...mert van nekem egy cimborám aki egy szinvonalas zenekarban gitározik és ő nem rég adta fel..eddig birta...ezért látszik,hogy nem egy elkötelezett ember volt...ezért én nagyon csalodtam benne, pedig tiszteltem...
Én azért rajzoltam ezt a kört a kezemre mert hallottam,hogy hollandiában van egy zenekar akik ezt csinálták, és egész jó mondani valója van ennek...az más kérdés,hogy a subscribe-on keresztül...Szoval nem azért mert én gizda vagyok mert minden szart szedek és igy jó az élet, mert ez nem igaz...
én számomra a mondani valója az volt,hogy az összes olyan hülye gyerek aki ezt a straight edge dolgot divatból csinálja egy kurva nagy vicc...és ezzel röhögöm ki, hogy azt hiszi,hogy ettől lesz ő a menő gyerek és közben lófaszt se tud az egészről...legutóbb a moszkva téren megkérdeztem egy ismerősömet aki nagy straight edge a 16 éves korára, ami szerintem természetes lenne,hogy nem csinál semmit...és ő csak ennyit mondott,hogy no cigi, pia, drog...ja...bocs...
Ezúton szeretnék bocsánatot kérni attól a ritka embertől aki komolyan gondolja ezt a straight edge életformát, mert azt tisztelem...és gondolom az nem is fog beírni a fórumba,hogy a kurva anyám, mert ő tudja mit akartam mondani...
Üdv.: mindenkinek és lelhet rólunk szállni...
Vélemény??
|
|
|