"Ja, csak az embernek van választási lehetősége, mondjuk a különféle viselkedési formák közül. És ezt a választást szerencsésebb a saját döntésére alapozni nem pedig mások elvárásaira." - Ezt aláírom, ez így van. Valahol itt húzódik a határ gép és ember közt.
"Amúgy Tarzan épített a fa tetejére ilyen kis házikót, amiben aztán Jane-el, meg Csitával laktak." - ezt lehet rosszul magyaráztam, vagy ön értette félre. De nem arra akartam célozni, hogy egy magára hagyatott ember eleve halálra van ítélve. Ahogy a hangyák meg az állatok többsége is épít magának lakóhelyet, úgy az ember is. De ne feledjük, hogy Tarzan agyát nem tompították televízióval, és a szorult életkörülmények ösztönszerű kreativitást szorgalmaztak benne. Megint egy példa: én sokkal jobban tudtam felelni az iskolában, amikor nem tanultam, mert úgy nem volt rajtam teher, vesztenivaló, ha viszont felkészültem, akkor azt a 3-4 emléket próbáltam visszagügyögni ami megmaradt az agyamban, és megszűntem gondolkodni.
Szóval a lényeg, amit a 977-es beírásommal el akartam mondani, hogy már nem lehet úgy kitalálni dolgokat a semmiből, csupán továbbgondolni, mert arra hívatottak a papyrus-tekercsek, hogy a vívmányokat, szabályszerűségeket megőrizzék a "továbbgondolás" céljára, amivel az állatvilág tetejére emelkedünk, és nem kell állandóan újrakezdeni. |