Megkért egy barátom, hogy másoljam be neki ide a levelét, főleg az egri Torrente úrnak, de az egész publikumnak, aki ezt a topicot olvassa. Az írásbeli hibákért bocs, de aki ebbe köt bele, az csak szőrszálat hasogat....a levél lényege szerintem érthető...
Eger 700
35 éves vagyok megjártam egy-két korszakot ezekben a dolgokban,és rájöttem semmi más nincs itt Magyarországon csak butaság tudatlanság és ferdités/különböző egzisztenciális okok miatt!!!???/.Valószinü ő a cikket nem csak azért irta meg mert nektek elszált koncert után az agyad amiatt hogy boroskannás sátánistapankrokkerek nagyszámban jelentek meg a koncerten,
hanem mert ehhez hasonló ostoba baromságokat irkálnak fórumokra,koncertekről,és koncertbeszámolókról,lemezpromociókról.
Nem te vagy az egyetlen akire ez vonatkozik, pont nincs a szerencsétek, hogy Egren csattant az ostor.nem volt szerencséd.inkább össze kellene huzni magad,és levonni a konzekvenciát dolgokból.
Te vagy a tudatlan mert a Leukémia, Amd témánál Szentes is nagyon ott volt 90 -es években. És Egeren kivül mi voltunk a másik vidéki hely ahova imádott járni e két zenekar.Ezekszerint te akkor sehol sem voltál,mert ezt a témát nem irtad volna be.HIBA!
Egy normális koncertszervező nem kér saccolást "securitátér"-sektől.
A korai punk dolgoknak Magyarországon semmi köze a hardcore/punk kulturához.mert azt nem a aurora,kretens, cpg , Gázálarctáskások (szimatszatyrosok)stb. zenekarok hozták köztudatba, hanem a Sedative Bang és A Positive Front zine.többek között ez is olvasható abban a fanzinban /MMM/ ugyhogy jó kis iskola lehet ezügyben is..Vagy csak bemásolta valaki a cikket neked emailba???????Vajon ki lehetett???tök mindegy!!!
Szentesen kevés hardcore banda volt és emlitésre méltó punk zenekar se ,de mindig ki tudtuk az inspiráló zenekarokat magozni azok közül akik hardcore néven emlegették magukat.Igen Szentes mindig is ilyen kreativ,szókimondó underground bázis város volt ezen a vonalon.Nagyon jó tulajdonságai közé tartozott hogy különbséget tudott tenni "dolog és dolog" között,és ez ráragadt a fiatalabb generációkra.zenéket ,fanzinokat cserélgettünk forditgattunk ,és nem mondtuk mindenre azt hogy jó vagy zsenális,hanem el is vitatkoztunk dolgokon és néha egymásnak igazat adunk ha az úgy is van./Talán ezért alkult ki egyfajta attitude ami gondozgatja a hardcorepunk dolgokat.nem pedig csak koncertszervezésekről hallani,mondjuk az is tény ,hogy egy polcra se lehetne tenni/hozzátok képest/ azokat a zenekakot akik itt megfordultak nálunk megtisztelve jelenlétükkel pedig egy része tudta hogy egy 35000-es kisvárosba jön.
Sotáros AMD/ne vonulj be demo korszak/ ahol állandoan lógtak a mikrofonon vagy Sedative Bang ahol hardcore skinek és punkok,nem kevés straight edge kölyök./nem kannásrockerek!/, és nem 700 nézővel, hanem 80-120-as /Leukémia 200/ FIZETŐ tag... Vagy egy olyan AMD/sotár utáni korszak/ ahol nem volt énekes és a publikum végigénekelte a koncertet a kirakott mikrofonnal.vagy volt ott egy Boston Klinika koncert is./CSONGRÁDON ami egyenlő SZENTES-SEL/
Valószinüleg sehol sem voltál még akkor mert a 90 -es évek elején fajsúlyos koncertek voltak néha külföldi bandákkal is/ azt merészeled irni hogy internetből ismerjük ezt a müfajt.Az előbbi megcáfolhatatlan cáfolatokban cáfoltam a hülyeségeidet.Tehát ez az állításod egyből megdőlt.És most megint sajnos hibáztál mert tul messzire mentél el, és nem gondoltad át hogy azért az "öregek nem vének"! Nem beszélve arról, hogy itt több öregebb arvnak még csak komputere sincs, nemhogy a netről ismerjék a hardcore-t! Viszont vannak nekik dedikált Warzone és CFA bakelit lemezeik, melyeket nem az netről vásároltak.
Úgy érzem jópár helyen megcáfoltam azt a tudatlanságot,butaságot amit összeirkáltál.Választ nem várok el tőled!
Tényeket felvázoltam, te és a fórumozó publikum elé.Positive Front fanzinokat György-től rendelhetsz 300 ft -ért.
ENNYI!
ui:a hardcore nekünk egy fontos szó az életünk nagy részét adja sosem röviditjük.
GÁBOR / SZENTES |
|
|