Néztem az ATV-n a Friderikusz műsort. Joaquín Almunia-val volt egy beszélgetés. A Fridi feltette az RBKB-s nagy kérdést: Mit szól ahhoz, hogy Orbán Viktor azt mondta, hogy, könnyű Brüsszelből ezt-meg azt mondani, miközben itt meg.... A válasz: Az emberek érdekei különbözőek, meg lell próbálni így-úgy dolgozni (semmi köpködés). Fridi ezt nem igen viselte el, de kérem szépen Orbán Viktor ezt meg azt mondta, új válasz: Én a 35 éve vagyok politikus, a Franko-rezsim idején is éltem, aztán ilyen-olyan funkciókban dolgoztam Spanyolországban, mielőtt az EU-ban kezdtem munkámat. Megvan a magam feladata, azzal foglalkozom. stb...
Nagyon intelligens beszélgetés volt, mártmint az EU-politikus részéről. Valóban, ő dolgozik ez a dolga.
Tanulhatna tőle a magyarországi RBKB. Hiszen csak az fröcsög belőlük, hogy Orbán Viktor, hogy Fidesz. Ahelyett, hogy dolgoznának, ők semmi más, csak az ellenzék ellenzéke. OV csak ugathat rájuk ez a dolga. De nekik nem az, hogy OV-ra ugassanak, hanem, hogy kormányozzák ezt a szerencsétlen országot. De ez nem megy nekik, ezt GYF el is mondta, nem? Reformok? Sehol semmi, csak kapkodó pénzbezsebelés. Ugyan mért nem ülnek le soha az érdekelt rétegekkel, mielőtt kitörnének a "balhék". Nekem fogalmam sincs sem az oktatás, sem az egészszégúgy sem semmi reformjáról. És a szakmai szervezeteknek sem, csak az elkapkodott, hibás, pénzbesöprő döntésekkel szembesülnek. Legyenek pedagógusok, orvosok, fegyveres testületi tagok, egyetemi hallgató.
De az nagyon jól tudom, hogy akár személyekre is lebontva, hogy vélekedik az RBKB tagsága az ellenzékről.
|
|
|