nem is azzal a részével van a gond....pénzt keresni ugyebár nem rossz dolog, főleg nem azzal amit igazán szeret csinálni az ember. a probléma ott kezdődik, hogy hogyan és milyen eszközökkel akarja valaki elérni ezt...
az idorunak sosem voltak súlyos anyagi problémái, mert egész évben szétkoncerteztük magunkat, turnéztunk külföldön és itthon is az elmúlt években. mindent ki tudtunk termelni, próbatermet kifizettük, polokat gyártottunk, stúdióztunk, úgy csináltuk és működtettük a dolgokat ahogy azt kell. mindezek után, persze, h nem lett volna rossz dolog elrakni egy kis pénzt koncertek után és inni pár sört a bevételből, de ezt SOHA nem tehettük meg, mert mindig ki kellett fizetni valamit a fent említett dolgok közül.
a belefektetett munka es energia egy underground zenekarban nem feltetlenul a penz formajaban nyilvanul meg szerintem. az hogy a vilag kulonbozo reszein tudtunk turnezni, olyan helyeken, amirol csak almodik az ember, h eljut valaha, olyan zenekarokkal is akar, amikre felnottunk, vagy mai kedvenceinkkel...mi ez, ha nem az evek ota befektetett energia es munka gyumolcse??? ezeken a helyeken, de akar orszagon belul is, koncertek elott vagy utan, en nem tudtam arra gondolni, h mennyi penz marad a "zsebben", hanem orultem, h a zenevel amit szeretek jatszani, tudunk koncertezni orszagon belul es kivul is, hivnak minket es szeretik masok is akar a vilag masik vegen, eneklik a szoveget es orulnek h ott vagyunk, mind1 h eppen 40-50-vagy tobb 100 embernek jatszva...
azt hiszem ha valaki ennyi "sikeres" ev, es lemez utan, azt akarja, h csinaljunk magyar szamokat (mert hatha akkor kicsit tobb ember fog jarni koncertekre itthon), az izzadsagszagu es eroltetett es meg fokozhatnam...de ez csak csepp volt a poharba...de nezzunk korul a vilagban. hany underground zenekar tudja teletomni a zsebeit??? azt hiszem ez a stilus nem erre hivatott.
valakit csak az erdekel, h hanyan jonnek el a koncertre (mint ahogy az az interjubol is kiderul), es mindent megtesz annak erdekeben hogy a szam novekedjen. te pl, ha eddig nem jartal, biztos majd fogsz, ha magyar szamokat is hallassz idoru nev alatt:))
mara elveszett az egesz szellemisege annak amit elkezdtunk, az ilyen gondolkodas miatt.. es lehet, h fiatalabb vagyok par evvel, es nem csinaltam newborn lemezt.. nem is az emberek zenei tehetsegerol van itt szo...hiszek abban, h az ember a zene szeretete miatt fogja meg a hangszeret, vagy a mikrofont, es nem pedig amiatt, h hanyan jonnek el a koncertre, es mennyi anyagi hasznot tud kifacsarni abbol amit csinal... |