Végre egy értelmes ember, akivel lehet vitatkozni. A "modern, új irányzati" megfogalmazásom valószínű onnan ered, hogy manapság egyre több ilyen stílusban játszó zenekarok híresednek el a popvilágban, és merítik a közönségtábort a divatoló, ellenben fizetőképes emberekből.
Én úgy gondolom, hogy néhány ruhadarab is ki tudja fejezni a szellemiséged. Ránézésre meg tudod állapítani, hogy ki bonehead (jelképek), ki skinhead, ki rapper, ki diszkós, ki death metálos, és eredetileg tudtad, ki punk.. ránézésre látod, ki üzletember, ki kétkezimunkás, ki katona, ki értelmiségi.. Ruhatárral állítólag nem kéne tudod váltani a szellemiséged, esetleg a hangulatod, az éppen adott érzelmeidet kifejezhetik, illetve talán változtatni is tudják (engem lehúz egy szürke cucc, ha nem tudok pár jegyet belevinni, amiből látszik, hogy nem vagyok pl diszkós, viszont fel tud dobni egy szeretett nadrág, vagy ruha viselete, ami talán egy picit kifejez), de én úgy látom, hogy a divatáradat hullámonként váltja az emberek többségének kinézetét, és sajnos szellemiségét is.
Sex Drugs Rock'n Roll.. hmm valójában nem cáfoltam meg magam, mert a punk életvitel (és most válaszolok a zenekaros kérdésedre: Dead Kennedyst bármilyen meglepő, nem szeretem, a Ramone-ok jól néznek ki, semmi gond, de a GBH sokkal közelebb áll hozzám) soha nem egy egészséges, alkohol és kábult buli nélküli világot jelentett, de ahogy felnövünk, egyre jobban áttevődik személyiségi kérdéssé a téma. Nem létező szabályt nem akarok felállítani, egyszerűen szeretek belekötni azokba, akik leszólják azokat, akik meg tudják még tenni, vagy már tenni, hogy úgy nézzenek ki, ahogy akarnak amellett, hogy ha rájuk nézel, biztosan tudod, hogy mit gondol a világról, és tudja az ember, hogyan ne közeledjen felé.
Nem tartom képmutató dolognak amiket írok. Sajnos nekem nincs meg a lehetőségem, hogy teljesen megfelelhessek magamnak, ha megnyerném a lottót, vagy zenélésből meg tudnék élni, biztosan nem érdekelne, hogy hol a szolídság és az énem közötti határ. Gondolom nem vagy gyerek, szóval te is érted, mire gondolok. Ezzel ellentétben erőteljesen azok ellen fordulok, akik leszólják azokat, akik megtehetik, vagy megteszik. A zenekarunk képein olyan gyerekeket láthattál, akik tipikus átlagpunkok, igénytelen, alkoholista társaság, akik közül 3-4 ember keveredik ki felnőtt korára is punkként. De belőlük talán lesz néhány. Viszont a huszonéves tarajos, enyhén szolídnak nem nevezhető punkokat leszóló emberek ellen szórakozva lépek fel, őket védeni nem akarom, hisz direkt ők vállalták fel az életük, nekik a punk nemcsak egy zene, egy eszme, hanem az életük is. De jót szórakozok az olyanokon, akik mindössze közhelyből szólják le a szerintük közhelyeket, észre sem veszik magukat, mennyire könnyen pukkasztani lehet őket, amire aztán le is reagálnak. Ez az egyik dolog, amiért szeretem a fórumot. Nem rólad van szó, mert értelmes embernek gondollak, hanem a többiekről. A másik jó dolog, életképek, eszmék csatájából minden fél tanulhat valamit. Persze ehhez nem egy olyan válasz kell, mint hogy "te egy fasz vagy, meg buzi köcsög aztsem tod miről beszélsz", mert ez pont azt fejezi ki, hogy a másik nem tud szembeszállni értelmes érvekkel a leközölt gondolatod ellen. |