Szerintem az ember pillanatnyi tudatállapota nagyban összefügg a test pillanatnyi fizikai állapotával. Ha fáradt vagy, nem kattog úgy az agyad, mint amikor kipihent vagy, nem?
De ha ezt továbbvisszük rá kell jönnünk, hogy minden egyes dolog, ami befolyásolja a tested állapotát, befolyásolja egyben a tudatot is. Pl: szomjas vagy már 3 órája, mert éppen Csepelről gyalogolsz befelé a Nyugatihoz. Sehol sem tudsz vizet venni, mert minden zárva. A Nyugatinál, abban a szar éjjelnappaliban kapsz végre ásványvizet és megiszod. Jobban érzed magad, mert már nem vagy szomjas.
Hideg van, mert tél van, szar. Tavasz van, napsütés, minden fasza. Íme a tudatmódosítás/módosulás.
Tudom, hogy ezek szélsőséges példák, csak szeretném ha megértenéd, hogy én mire akarok kilyukadni.
Nem azt mondom, hogy a kávé nem módosít tudatot, mert azt teszi, mint minden más. Én csak azt mondom, hogy a kávénak nincs helye egy olyan témában ahol élvezeti droghasználatról van szó.
Azt hogy értetted, hogy a szellemi függőség megkérdőjelezhető?
Mert szerintem, ha az elméd tisztasága a fő cél, akkor a szellemi függőség nagyobb gáz, mint a testi. |