A legdurvább lélekártó szer a tudatlanság, az, amikor azt hiszed, hogy senki másnak, csakis neked lehet igazad. A szexet azért nem ajánlhatod fel Krisnának, mert a te felfogásodban a szex egy élvezeti forrás, ahol te akarsz élvezni. A Krisna-tudatnak viszont pontosan az a leglényegesebb pontja, hogy nem te vagy az, aki jogosult vagy élvezni és uralkodni a világ felett, hanem egyesegyedül Krisna az, aki erre feljogosult, mivel ez az egész világ, az egész anyagi teremtés Tőle ered. Mi legfeljebb kölcsönkaptuk tőle, hogy az ilyen és ehhez hasonló vágyainkat kiélhessük (amíg csömört nem kapunk tőle és fel nem teszünk olyan kérdéseket, hogy kik vagyunk mi, honnan jöttünk és mi a fenét keresünk itt). A szexet egyetlen esetben ajánlhatod fel Krisnának, hogyha Krisna-tudatos gyerekeket szeretnél nemzeni. Kész, passz, több lehetőséged nincs rá.
A másik felvetéseddel kapcsolatban, hogy Krisnának netán nem ízlene az étel, amit én elkészítek Neki, ezzel kapcsolatban szeretném idézni magát Krisnát :
"Ha valaki szeretettel és odaadással áldoz Nekem egy levelet, egy virágot, egy gyümölcsöt vagy egy kevés vizet, Én elfogadom azt."
Láthatod, hogy Krisna konkrétan megmondja, hogy mi az, amit Neki fel lehet ajánlani. A kulcsszó itt egyébként a szeretet és az odaadás. Lehet, hogy valaki nem a legtökéletesebb szakács, de ha szeretettel készíti el az ételt, akkor Krisna elégedett lesz vele. Szerintem ha te is szeretsz valakit és szeretnél neki örömet okozni azzal, hogy készítesz neki valamilyen ételt (mindegy, hogy valami csont egyszerű ételt, akár egy sült krumplit vagy akármit), szerintem az illető biztos, hogy nagyon fog neki örülni, még akkor is, ha az a krumpli esetleg sületlen marad belül egy picit, pontosan azért, mert szeretettel csináltad és örömet akartál neki szerezni. Ez Krisna felé ugyanígy működik :-) |