Én már 10 éve alig találok olyan fanzint, amelyikben 2-3 zenekarnál többet ismernék, de ez mán a én beszűkültségem, a stílusuk miatt szeretem az ilyen lapokat - a van nekik karakteres. (Megvettem a Reactiont is annak ellenére, hogy a címlap teli volt írva angol zenekarnevekkel, végre alatta egy magyar bokszoló neve, megörülök, erre arról is kiderült, hogy valami szimpla HC-harcos:) A Total Addictionból egyetlen bandát sem ismertem, de mindig remekül derülök az olyan stílusmeghatározásokon, mint goregrind, d-beat, mad crusty, old school death/HC. Próbálom elképzelni, mik lehetnek ezek :))
Sofa King: beszarás az a Szomszédok!! igazi kultúrantropológusi kutatás.
nagyon köszönöm, hogy megkaptam PDF-ben (bár így sikerült bénáznom, hogy milyen sorrendben vannak az oldalak, mer tudok debil lenni), szerintem az lenne az evidens a számítógéppel készült lapoknál, hogy megjelenésük után 1-2(?) évvel, mikor már nem terjesztik, archiválnák valahol a weben, Punkftp-n, akárhol. Vagy aki nem akar kis pénz visszanyerni belőle, az akár a megjelenés után rögvest felrakhatná.
Sőt. Melyikőtök szokta beküldeni a lapját a nemzeti könyvtárba? (Nem azért, mert kötelező lenne, úgysem tudnak utánajárni, hanem, hogy nyilvánosan hozzáférhető helyen megőrizzék + büszkeség, halhaltatlanság stb.) Már az 5-6 évvel ezelőtti lapokat is csak úgy lehet megtalálni, ha van valaki gyűjtő ismerős. És ha ő meghal 40-50 év múlva? Röhögjetek nyugodtan, de komolyan gondolom, hogy kéne valamilyen (korlátozottan:) nyilvános archívumot létrehozni. |