Tegnap voltam Pozsonyban az új lemez keresztelő buliján, koncertek topikban egy kis hétvégi beszámolót találtak, itt pedig az új album kritikámat:
Na akkor tessék így 1-2 meghallgatás után a 14 + 1 számos "cédécsko":
- To sme my - a legerősebb, legslágergyanúsabb szám a lemezen, ami mindjárt az első helyet foglalja el, kb. mint a Takí sme, arról szól, hogy "Ezek vagyunk mi".
- A következő szám a Na zdravie! (Egészségedre!) egy már előre beharangozott szám, így féltem az albumtól nagyon, mert ismertem egy ideje, és nagyon nem tetszett. Rájöttem nem rossz ez, de hasonlóképpen vagyok, mint a Rebellel, amit mindenki annyira istenít, meg mindenki énekli, hogy valszeg rajtam kívül mindenki másnak ez a kedvence tőlük. Hát valami ilyesminek képzelem el ezt a számot, egy Rebel 2.-nek, persze a szöveg témája csupán a piáról szól...
- Aztán most egy ideig nem emelnék ki a CD-ről semmit, mert nekem olyan semmilyenek. Minőséggel ugyan hajszálnyi gond sincs, zenei tudás már jobb sose lesz, hisz a csúcson vannak minden értelemben, de valahogy egyik se fogott meg még :(
- Punk girl - na ezt szintén már megszabadott hallgatni, nekem a refrénen kívül (4 nyelven elmondják: " Punk csaj! Áruld el merre laksz?" tetszik.
- Lojzova fazul'a - ez most nekem egy nagyon nagy ismétlésnek tűnik, egy helyi banda magyarul teljesen hasonló témáról írt, csak nem pont éppen csilisbabról, de ilyen faházas kirándulás, főzőcske, sőt még a zenei is stimmel. Koppintásról szó sincs, de nekem nem jött be azok után, hogy már hallottam egy tök ugyanilyen számot.
- Posledné pogo - tök máshogy képzeltem egy Utolsó pogó nevű számot, de valószínűleg ahogy az egész albumot máshogy képzeltem a régi zúzáshoz képest. Persze 5 év alatt változtak a saját számokat illetően, hiszen a koncerten mindig a régi terméseket hallhattuk. Tegnap 5 vagy 6 új számot is eltoltak, hát teljesen más még a hangulat is, a régiek viszont ugyanúgy ütnek. Jury többször is említette, hogy valszeg megint majd 5 év kell egy új lemezhez. Ezt érzem is, hogy néhány mintha kényszerűen lett volna megírva, bár 5 év... lehet mégiscsak megérett, de akkor pedig halványul a zenekar.
- A CD-t egy lassú bónusz szám zárja "Emlékül" címmel (In Memoriam), nekem semmi extra, mert nem tudom kiről írták.
- 10 EUR-ba kerül a CD, én úgy voltam vele, hogy elsőnek akarom megvenni, így is tettem, pedig már mostanság nem adok ki eredeti lemezre pénzt, de azért megérdemlik a támogatást. Talán ezt megvárhattam volna, míg valaki berippeli és felteszi netre, mert nem fogom agyonhallgatni. Azért MP3-ra rákerül, aztán meglátjuk mi lesz a sorsa :)
Értékelésem: 10/erős 6* |
|
|