Punk Portál - 2024. szeptember 29.





 

Hírarchívum > Midas Fall (UK, post rock női ének), Képzelt Város @ Budapest


Írta: Bálványvér Merid
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2011. nov. 8. kedd - 10:25

A BBC tehetségkutatói által tavaly felkapott négytagú zenekart jelen pillanatban a szigetországi underground színtér egyik legígéretesebb tagjának tartja a szaksajtó. Tavaly megjelent debütáló nagylemezük (amely a saját névre hallgató, szerzői kiadású EP-t követte), az „Eleven. Return&Revert” a világméretű elismerésen túl felkeltette a post-rock berkekben meglehetősen jó névként hangzó Monotreme Records érdeklődését is, úgyhogy a zenekar későbbi kiadványai már a kiadó gondozásában jelennek majd meg.

A koncert vendégzenekara a jelen pillanatban talán legnépszerűbb hazai post-rock zenekar, a budapesti Képzelt Város. A második nagylemezének felvételére készülő, csellóval, énekkel és billentyűssel kiálló, egyéni hangvételű zenekart valószínűleg már régen nem szükséges bemutatni a műfaj hazai kedvelőinek, az elmúlt pár évben a budapesti underground meghatározó és elismert tényezőivé váltak és hazai zenekarokhoz mérten szép számú rajongótábort sikerült maguk köré gyűjteniük.

A hétfői napra való tekintettel csak két fellépős koncert nagyságrendileg fél kilenc körül kezdődik és a tervek szerint tizenegyre véget is ér, hogy aki akar, még időben hazajuthasson. A zenekari támogatás összege 1000 forint, a helyszín a már jól ismert Szabad az Á (Budapest, vii. Nagy Diófa utca 8.).

https://www.facebook.com/event.php?eid=233199440076914
http://www.facebook.com/midasfall
http://www.facebook.com/kepzeltvaros