Punk Portál >> Fórum >> Összes téma >> Horror
Bejelentkezés - Regisztráció - Elfelejtett jelszó - Segítség
Tartsd kézben.... a beleid

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... > Következő >> Végére

© Pimpaválasz erre | adatok | e-mail - 2017-02-08 08:40:12 (4312)
I am a Hiro-t nézem épp, japán horror, ismeri valaki? :)

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-12-30 11:47:41 (4311)
Távozz tőlem Sátán! (Deliver Us from Evil, 2014)

Minden elvárástól mentesen ültem le megnézni Scott Derrickson új filmjét, annak ellenére, hogy korábbi alkotásai közül néhányat (Sinister, Ördögűzés Emily Rose üdvéért) a kedvenc horrorfilmjeim között említhetek. Könnyed szórakozásra vágytam, reméltem, hogy nem kell sokat használnom az agyamat és ez nagyjából be is jött. Azonban még így is kellemes meglepetésként ért ez a jól eltalált crossover egyveleg, ami tökéletesen mozog az akció és a horror határmezsgyéjén, bár személy szerint azért jobban örültem volna, ha kicsit jobban hajlik a kedvenc műfajom felé. A történet főszereplője Sarchie (Eric Bana), new york-i rendőrnyomozó, aki különleges megérzéseivel mindig képes az akció közepén találni magát, amit viszketőujjú társa igen csak kedvel benne. A rengeteg szörnyű bűncselekmény nem hozza vissza korábban elvesztett hitét Istenben, azonban amikor látszólag egymástól független, megmagyarázhatatlan és sokkoló esetek egy egész üggyé állnak össze, neki is elő kell vennie a hívő oldalát. Ebben Mendoza atya nyújt neki segítséget, aki sok mindennek nevezhető, de a klasszikus formákhoz ragaszkodó papnak nem. Van itt afganisztáni katonai bevetés, viszonylag sok ökölharc, néhány érdekes karakter, némi ijesztgetés és a végére egy nagyjából korrektnek nevezhető ördögűzés. Azért a forgatókönyv több helyen dadog, személy szerint több izgalomra számítottam horror szempontból, de ezúttal valahogy nem zavartak annyira ezek a dolgok. Összességében jól szórakoztam, és mivel a pénztáraknál sem teljesített rosszul a film (csak Észak-Amerikában összeszedte a 30 millió dolláros költségvetést, plusz 50 millió a világ más tájairól) Scott Derrickson elég elfoglalt lesz az elkövetkezendő években, aminek én személy szerint nagyon örülök. Lesz új kísértettörténete, amit meg is rendez, megírja a Sinister folytatását, illetve esélye van a nagy dobásra, mivel őt választották az egyik megfilmesítésre váró Marvel képregény (Doctor Strange) rendezőjének.

Jó móka. 10/7

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-12-27 20:10:02 (4310)
The Babadook (2014)

Már úton volt az ausztrál kiadású blu-ray digipakom, de úgy döntöttem, hogy az egyik londoni estémet mozizással töltöm. Ha már így alakult nem is találhattam volna magamnak jobb szórakozást, mint az idei év egyik legjobb horrorfilmjét. Persze a szórakozás talán nem éppen a legmegfelelőbb kifejezés Jennifer Kent filmjére, mindenesetre az biztos, hogy nem mostanában láttam ilyen okosan felépített, többrétegű, pszichológiailag nagyon erős horrorfilmet, ami egyben borzasztóan komoly dologról is szól. Nagyon ritkán érzem így, de azt gondolom, hogy ezt a filmet csak és kizárólag nő írhatta és rendezhette, másféleképpen sérült volna a történet hitelessége. Mivel mindig kerülöm a spoilereket, ezúttal sem szeretném elvenni a felfedezés örömét másoktól. Nem akarom tálalni a megfejtést, de annyit azért elárulhatok, hogy aki egy szimpla démonos sztorira vágyik, nem hiszem, hogy elégedett lesz a látottakkal. A film nézése közben többször eszembe jutott a Kubrick-féle Ragyogás, illetve az utóbbi évek egyik legfelkavaróbb filmje (We Need to Talk About Kevin). Polanskinál talán senki sem ábrázolta jobban az emberi őrület kialakulását, így az is egy viszonylag szoros párhuzam lehet ezzel a darabbal, de pont ilyen formában még senki sem vitte vászonra ezt a témát, az biztos. A történet kőegyszerű, Amelia egyedül neveli 7 éves kisfiát, mivel a szülés megindulása utáni autóút során baleset érte, amiben a férje szörnyethalt. Robbie komoly magatartásproblémákkal küzd, aminek egyrészt nyilvánvalóak az okai, másrészt viszont nem tudjuk pontosan, hogy mi vezetett idáig. Az biztos, hogy töréspont közeleg és a figyelem középpontja egyre inkább áttevődik Amelia-re, aki nem biztos, hogy túllépett férje halálán. Többet nem árulnék el előre, de annyi biztos, hogy minden anyának az egyik legfőbb félelme az, hogy mi történik, ha nem fogja szeretni a gyermekét. Gyakorlatilag egy kamaradarabbal van dolgunk, a két főszereplő zseniális alakítása mellett, mind az atmoszféra, mind a vizuális megoldások elsőosztályúak, nem is beszélve a zenéről. Jellemző, hogy még a Kickstarter-en is zajlott pénzgyűjtés a film költségvetéséhez, ilyen horrorfilmhez persze nem nyílik ki a pénzcsap sehol. Nem véletlen, hogy főszereplőnk pont egy klasszikus Mario Bava (Black Sabbath) horrorfilmet néz a tévében, a film minden aspektusán érezhető a tiszteletadás a klasszikusok irányába, ugyanakkor van benne egy olyan csavar, ami igazán egyedivé varázsolja a látottakat. Nem lehetek elég hálás a készítőknek, igazán ráfért egy ilyen darab a 2014-es évre, ami horror szempontból nem hozott igazán nagy megváltást. Abszolút többszörnézős mozi, ami szoros versenyben van az Oculus ellenében, mint az idei év legjobb horrorfilmje.

Instant klasszikus. 10/10

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-12-23 17:45:41 (4309)
The Possession of Michael King (2014)

Gondolom nem sokan rohantak a falnak az alaptörténettől. Lassan kézikamerás, démoni megszállásos moziból is készül évente néhány darab, de valamiért nekem bejött a trailer, ezért úgy döntöttem, hogy adok neki egy esélyt. Szerencsére a megérzésem ezúttal helyesnek bizonyult, mivel az utóbbi időben ez volt ez egyik legjobb ilyen témájú horrorfilm, amit láttam. David Jung írói és egyben rendezői debütálása ugyan nem fogja megrengetni a horrorfilmes világot, de az biztos, hogy kezdésnek megteszi. Michael King ateistaként nem hisz sem Isten, sem az ördög létezésében. Egy borzasztó családi tragédia elkeseredett kísérletet szül hitének bizonyítására. Oknyomozó riportot készít, amelyben megpróbálja bebizonyítani, hogy nem létezik a természetfeletti gonosz. Teóriájának másik fele pedig az, hogy amennyiben nincs ördög, akkor kizárhatjuk Isten létezését is. Kapcsolatba lép az összes elérhető démonimádóval, nekromancerrel, spiritisztával és ki tudja még, hogy kikkel, de úgy tűnik, hogy senki sem tudja hitelt érdemlően bizonyítani, hogy valami köze is lenne a sötét oldalhoz. A projekt operatőre már nem bírja tovább nézni megszállott főhősünket, ezért kiszáll a buliból, pedig tudhatná, hogy Istennel ellentétben az ördög soha sem alszik, mindig meghallgatja, ha valaki kitartóan szólítja. Mire főhősünk észbe kap, világa kezd megváltozni, úgy tűnik, hogy mégis csak beletenyerelt a tutiba. A gond csak az, hogy fogalma sincs kinél és hiába próbálja meg visszafordíttatni a dolgot az illetékesekkel, senki sem akar segíteni rajta. A szellemi és fizikai változás olyan nagymértékű lesz, hogy már lánya élete is veszélybe kerül, a sajátjáról nem is beszélve. A film okosan használja a found footage jelleget, ha bárkit ez tartana távol, nyugodtan tehet vele egy próbát, mert összességében egy jól sikerült, hangulatos horrorról van szó. Természetesen a világot nem fogja megváltani, de korrekt iparosmunkákra is szüksége van a zsánernek.

Érdemes. 10/7

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-12-19 20:54:57 (4308)
Csáposok (Grabbers, 2012)

A történet egy kis szigeten játszódik Írországban, ahol a helyiek nem kis megrökönyödésére vérszomjas földönkívüliek tűnnek fel, akik ellen az egyetlen védekezési módszer az, ha lerészegedsz. Gondolom nem nehéz kitalálni, hogy horror-vígjátékról van itt szó, még pedig brit és ír együttműködésben. A meglehetősen egyszerű alaptörténet alapján gondolom sokan csaptak a homlokukra, hogy miért nem nekik jutott eszükbe ez a remek ötlet, de rossz hírem van: meg lettek előzve. Számomra inkább az volt a kisebb fajta csoda, hogy a pénzt is össze tudták szedni a script alapján, bár azért azt el kell mondanom, hogy a CGI részeknél azért látszik, hogy nem szórták két kézzel a lét. Lisa Nolan rendőrnő Dublinból leugrik kicsit vendégeskedni vidékre, de újdonsült partnere, O’Shea rendőr az iváson kívül csak a meghódításával van elfoglalva, egészen az űrlények felbukkanásáig. A nyomozás egyre durvábbá válik, míg nem a falu összes lakója a kocsmában gyűlik össze, hogy megpróbálják túlélni az éjszakát. Összességében nem érheti szó a ház elejét, a mérsékelten szórakoztató végeredményt azért emeli a történet eredetisége és egészen hamar eltelik az a másfél óra. Maradandó élményekre az alapötleten kívül ne számítson senki, de ha valaki egy igazán komolytalan, néhol mókás darabot keres kikapcsolódásnak, akkor jó helyen jár.

Rendben van. 10/6

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-12-19 20:43:27 (4307)
Rigor Mortis (2013)

Idejét sem tudom, hogy mikor néztem utoljára távol-keleti horrorfilmet. Könnyen megeshet, hogy az I Saw The Devil volt az, bár szigorúan nézve az nem igazán a kedvenc zsánerem felé húz. Szóval úgy döntöttem, hogy itt az ideje levenni valamit a polcról, bár magam sem értem, hogy miért pont erre az alkotásra esett a választásom. Ahogy mondani szokták: akkor még jó ötletnek tűnt. Úgy 10 évvel ezelőtt viszonylag nagy barátságban voltam a távol-keleti horrorfilmekkel. Remek darabok láttak napvilágot arrafelé, megérte követni a filmes terméseiket országtól függetlenül. Persze az önismétlés és a tömegtermelés őket sem kerülte el, nem véletlen, hogy a nagy hollywood-i remake-láz sem érinti már őket hosszú évek óta. Nos, a Rigor Mortis biztosan nem fogja megváltoztatni ezt a trendet, bár szerintem simán átlag feletti, ha a hong-kong-i horrorfilmeket veszem alapul. Korábban szebb napokat látott színész érkezik a bérházba, ahol megpróbálja más mederbe terelni az életét. Értsd: egyből öngyilkossággal nyit, de kalandos úton újdonsült szomszédjai megmentik az életét. Ettől függetlenül hamar egyértelművé válik számára, hogy a személyes tragédiáján túl meglehetősen komoly dolgok történnek az épület falai között, többek között az ő lakásában. A történet több idősíkot érint és vannak itt szellemek, zombik és vámpírok is. A Takashi Shimizu (Ju-on) támogatásával készült darab véleményem szerint a sokat markol, de keveset fog tipikus példája. Ugyanakkor érdemes megemlíteni, hogy azokon a területeken, ahol a távol-keleti horrorfilmek hagyományosan erősek, ez az alkotás is jól teljesít. Az atmoszféra, a fényképezés és a zene mind eltaláltak, vizuálisan egészen erős a film. Sajnos a kicsit kesze-kusza sztorit ez nem menti meg, de mindenképpen értékelendő homage ez a ’80-as évek kínai vámpírfilmjeinek. Aki kedveli az ilyen mókákat, az mindenképpen tegyen vele egy próbát, ilyet sem látni túl sűrűn mostanában.

Érdekes. 10/6

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-12-15 00:29:42 (4306)
Halhatatlan szeretők (Only Lovers Left Alive, 2013)

Sosem voltam nagy barátságban Jim Jarmusch alkotásaival, de gondoltam, ha már a vámpírokról talált ki valami érdekeset, akkor azért próbát teszek vele. Nyilván nem vártam orbitális akciókat és vérengzést, de azért az meglepett, hogy mennyire nem történt semmi a filmben. Persze kár is lett volna magasabbra tenni a lécet, talán az a legjobb összefoglalása a filmnek, hogy a lecsengőben lévő vámpír-lázra adott csattanós művészfilmes válasz. Ahogy a cím is mutatja a sztori egy évszázadokon átívelő szerelmespár néhány napját mutatja be, akik nem mellesleg vámpírok. Adam & Eve a világ ellenkező szegleteiben élnek, de Adam újra fellobbanó szuicid hajlama miatt Eve újra meglátogatja kedvesét. Váratlan vendégként betoppan Eve robbanékony húga Ava, aki elég rendesen felkavarja az állóvizet. A filmben roppant fontos aspektus, hogy a vámpírok végtelenül intellektuális lények, több művészeti ághoz is óriási tehetségük van. Párbeszédeik tükrözik azt a hatalmas élettapasztalatot, amire évszázadok alatt tettek szert, ugyanakkor megjelenik az elmúlás iránti vágy, illetve az emberi fajban való csalódottság is. Ezek persze nem újszerű gondolatok, mégis úgy gondolom, hogy Jarmusch filmje egy elég egyedi szemléletet képvisel bizonyos szempontból. Nem váltja meg a világot, de semmiképpen sem egy tucatdarab. A színészek nagyon jó alakítást nyújtanak, különösen igaz ez a főszereplő párosra (Tilda Swinton, Tom Hiddleston). Ahogy említettem is a tempó nagyon lassú, viszont egészen hangulatos, néha kifejezetten tetszett. Sajnos azonban horror szemszögből nézve az összkép igen csak harmatos, így csak az tegyen vele próbát, akit nem vár vérfröcsögést.

OK. 10/6

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-11-09 13:46:58 (4305)
The Returned (2013)

Modern kanadai zombifilm, amiben a mostani trendnek megfelelően nem használják a z betűs kifejezést. A halálos járvány utáni világban járunk, ahol sikerült egy olyan szert (Return Protein) kifejleszteni, amivel a fertőzöttek teljesen normális életet élhetnek. A vírus továbbra is kering a szervezetükben, de napi egy adag a szerből és mintha mi sem történt volna. Természetesen a film okosan kihasználja az alaptörténet morális vetületét, tisztán érezhető a „visszatértekkel” szembeni ellenszenv, kis túlzással a társadalom számkivetettjeiként élnek tovább, amennyiben nem titkolják a dolgot. Főszereplőink idilli nyugalomban tengetik napjaikat, Kate a helyi kórházban foglalkozik a fertőzéses páciensekkel, míg Alex gitárleckéket ad diákoknak. A párnak azonban van egy titka, Alex 2 évvel korábban megfertőződött. Még a legjobb barátjaiknak is csak évek múltán mondják el, ezzel tovább árnyalva a film társadalomkritikai vonalát. Kate egy projekt keretében azon dolgozik, hogy a protein mesterséges úton is előállítható legyen, mivel jelenleg csak és kizárólag nem fertőzött holtak testéből lehet kinyerni a szérumot. Alex szépen gyűjtögeti a fejadagokat, de közben Kate segítségével feketén elraktároznak nehezebb napokra is némi ellenszert. Ahogy az lenni szokott hamarosan beüt a krach, a kormány ideiglenesen leállítja a szérum osztását és elkezdik összegyűjteni a „visszatérteket”. Főhőseink barátaiknál nyernek menedéket, de úgy látszik, hogy nem csak nekik voltak sötét titkaik. Hamarosan kényszerpályára kerülnek és elkerülhetetlennek látszik a tragédia. Így utólag fogalmam sincs mi fogott meg a bemutatóban, roppant steril darabbal van dolgunk, ami sokkal inkább dráma, mint horror. Félelmetes jelenet egyáltalán nincs, de sajnos izgalmas is csak igen kevés. A szereplők kimért alakítást nyújtanak, igazán nem tudunk szorítani a párért, ráadásul erősen vérszegény az összkép. Ha valaki kedveli a szubzsánert bepróbálkozhat, de én más 100 perces szórakozást keresnék a helyében.

Gyenge. 10/4

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-10-27 14:01:42 (4304)
Az elnémultak (The Quiet Ones, 2014)

Viszonylag nagy érdeklődéssel vártam ezt a filmet, bár előzetesen csak annyit tudtam róla a Hammer stúdió alkotása lesz. A megelőlegezett bizalom abszolút felesleges volt, mert nagyjából minden fronton elhasal a darab, ráadásul a végkifejlet kifejezetten idegesítő. A sztori a ’70-es évek közepén játszódik, középpontjában pedig az oxfordi egyetem egyik professzora és az általa elcsábított néhány diák által folytatott, nem éppen etikus kísérletsorozat áll. Jared Harris kellő unszimpátiával alakítja a mindenre racionális magyarázatot kereső professzort, akit ráadásul az idő is szorít, mivel az unortodox módszerek miatt csapatát kirakják a campus-ról és oda a támogatás. A kísérletbe Brian bevonásával csöppenünk bele, akinek az a dolga, hogy filmre dokumentálja a fejleményeket. Rajta kívül még két asszisztens (Krissi, Harry) vesz részt a buliban, de a legnagyobb feladat Jane Harper-re marad, aki a kísérleti nyúl szerepét hivatott betölteni. Jane sok árvaházban megfordult már, ahol nagyon különleges dolgok történtek, melyekért a benne lakó gonosz szellem, Evey volt a felelős. Természetesen a professzor nem fogadja el ezt a magyarázatot, sőt megpróbálja a manifesztálódott negatív energiát csapdába ejteni. Ehhez természetesen kellően fel kell dühíteni Jane-t, ami a fejlemények tükrében nem igazán tűnik túl jó ötletnek. Alapvetően nem lenne ez olyan rossz alapsztori, a megvalósítás kellően korhű és még némi kézikamerás akciót is kapunk, de valljuk be őszintén, hogy az eredeti ötlettől ez nagyon távol áll. A gond ott kezdődik, hogy a film egy ponton átcsap a legrosszabb brazil szappanoperákat megszégyenítő vonalra (pl.: a professzor minden nőnemű egyedre rámászik, ráadásul a többi fiú is ezt teszi, vagy tenné), és nem igazán sikerül elszabadulnia onnan. Van néhány jó jelenet, némelyik még félelmetes is a maga módján, de őszintén szólva engem annyira dühített benne néhány dolog, hogy alig vártam a végét. Érdekes, hogy ez a film eljutott a magyar mozikig, de remélem, hogy nem tartja távol a horrorszerető populációt az azóta szép számban mozikban landoló hasonszőrű alkotástól, amik azért többségében jobbak/sokkal jobbak, mint Az elnémultak.

Felejtős. 10/4

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-10-21 11:38:56 (4303)
Hannibal - 2. évad (2014)

Nagy kérdés volt, hogy sikerül-e megtartani a sorozat legfontosabb erényeit a második évadra, de örömmel jelenthetem, hogy az alkotók nem adták alább, sőt! A remek kezdőképsorok után visszaugrunk az időben és ott folytatjuk, ahol a sztori befejeződött. A történet középpontjában továbbra is Will Graham (Hugh Dancy) és Dr. Lecter (Mads Mikkelsen) se veled/se nélküled gyűlölet/barátság kapcsolata áll, de ebben az évadban rengeteg csavar ás váratlan haláleset tarkítja az amúgy sem unalmas sztorit. Will ezúttal tökéletesen tisztában van a doktor valódi énjével és az évad során megpróbál minél több embert meggyőzni igazáról. Will főnöke (Laurence Fishburne) kezdetben nem vevő a dologra, de neki is egyre gyanúsabb a doktor ténykedése. Ezúttal is akadnak tetemek és sorozatgyilkosok, akik nem a fősztorivonalhoz kötődnek, még hozzá nem is akármilyenek. Szinte végig az volt az érzésem, hogy az alkotók még egy lapáttal rá akartak tenni, így ez az évad még sötétebb, még durvább és még nyomasztóbb, mint az első. A fényképezés továbbra is briliáns, csodálatosan vizuálisak az epizódok és az erőszak még durvább, mint az előző évad során. Komolyan néha már azon gondolkodtam, hogy honnan a francból veszik ezeket az elmebeteg ötleteket. A párbeszédek továbbra is kellően intellektuálisak, a színészek pedig egyszerűen brilliroznak a szerepeikben, különösen igaz ez a három főszereplőre. Nem akarom lelőni a befejezést, de gyanítom, hogy nem sokan számítottak ilyen zárásra. A következő évad szerencsére be lett rendelve, pedig úgy hallottam, hogy eléggé rezgett a léc a nézettség miatt, de nem kell aggódni, Hannibal jövőre visszatér a képernyőkre.

Remek. 10/9

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-10-10 10:23:55 (4302)
Oculus (2013)

A film, amit a híre már bőven megelőzött valóban 2014 egyik legjobb horrorfilmje, ha nem a legjobb. Persze azért legyünk realisták: az idei év eddig nem olyan erős ebben a műfajban, de azért van még vissza egy negyedév, úgyhogy bármi megtörténhet. Azt viszont kötve hiszem, hogy az Oculus ne férne oda az idei top 5 horrorfilm listám valamelyik helyére. Mike Flanagan író/rendező 2011-es Absentia c. alkotása is figyelemreméltó volt, legalábbis én nagyon szerettem az igazán egyedi sztorit, amit félelmetes jelenetekkel teli filmre konvertált. Ezúttal egy testvérpár és egy elátkozott antik tükör harcát vitte vászonra, ami szintén a saját története. Tim éppen kiszabadul a fiatalkorúak nevelőintézetéből, szeretne tovább lépni a múltban történt tragédia árnyékából, de nővére más tervet szövöget számukra. A gyermekkori trauma fő forrásának tartott tükör elpusztítása azonban csak Kaylie régóta dédelgetett álma. A történet két párhuzamos idősíkban játszódik, tele van remek vágásokkal és okos forgatókönyvi megoldásokkal, amelyek folyamatos bizonytalanságban tartják a nézőt. Az elméletileg reménytelen harcot nagyon ügyesen néha megnyerhetőnek ábrázolják az alkotók, de lelkünk mélyén mindannyian tisztában vagyunk a végkimenetellel. Egy nagyon jó és eredeti sztori, amit remek forgatókönyv támogat, kellően félelmetes, bár néhol az én ízlésemnek kicsit lassú film. Színészi fronton abszolút rendben van, az atmoszférát pedig kifogástalanul eltaláltak. Szó, mi szó másfajta befejezést is el tudtam volna képzelni, de sok kritikát nem érdemel ez a film, kötelező látnivaló a horrorfilmek szerelmeseinek.

Nagyszerű. 10/9

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-10-01 11:34:35 (4301)
Contracted (2013)

A film házibulis jelenete tökéletes tananyag lehetne az általános iskolák vagy középiskolák tanrendjében, mert Samantha gyakorlatilag minden amatőr hibát elkövet, amit egy egyedülálló lány elkövethet egy ilyen partiban. Persze annyira azért nem egyedülálló, de a mérsékelten érdekes szerelmi négyszög csak másodlagos, hiszen Sam egészségügyi állapota rohamos romlásnak indul. Lassan térnek vissza az emlékei, de valamiért úgy dönt, hogy ez biztosan csak egy nagyon komoly másnaposság. Persze nem csak ő ilyen hülye a filmben, gyakorlatilag a környezetében mindenki. Hiba tudja meg a barátnőjétől, hogy a rendőrség érdeklődik a fószer után, aki elkábította és gyakorlatilag megerőszakolta, ő inkább megpróbálja folytatni pincérnői karrierjét. Persze ez elég nehéz, mivel közben gyakorlatilag megvakult és a körmei pedig a salátában landolnak. A folyamatos fizikai leépülés ábrázolása még Cronenberg szemében is könnyet fakasztana, de ezen kívül sok jót nem tudok elmondani a filmről. A történet rémesen gyenge és miért dicsérnénk egy olyan forgatókönyvet, ami pont a legjobb résznél ér véget. Nem mondom, hogy nem volt a sztoriban fantázia, de sajnos a költségvetés rányomta bélyegét a végeredményre. Azért nem mindennap láthat ilyet az ember, de talán jobban jártam volna, ha a kezdő nekrofil jelenetnél abba is hagyom a film megtekintését.

Passz. 10/5

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-09-22 17:23:06 (4300)
Patrick (2013)

Egyre ritkábban botlok bele remake-ekbe, de mivel mindig nyitott voltam az újrafilmekre gondoltam megadom az esélyt ennek a klasszikusnak. Everett De Roche neve valószínűleg nem sok embernek cseng ismerősen, de azt gondolom nem túlzás kijelenteni, hogy az idén elhunyt író az ausztrál horrorfilmezés egyik legfontosabb figurája volt. Olyan forgatókönyvek (Long Weekend, Patrick, Harlequin, Razorback) kötődnek a nevéhez, amelyek a mai napig alapvetései a helyi horrortörténelemnek, ráadásul a 2000-es évek végén is összehozott még két remek sztorit (Storm Warning, Long Weekend remake). A történetbe nem nagyon nyúltak bele, Kathy (Sharni Vinson – You’re Next, Bait) új nővérként egyre furcsább dolgokat tapasztal az elmegyógyintézetben. A professzor érdekes kísérleteket folytat a kómában lévő páciensekkel, és mivel sürgeti az idő valamilyen eredmény felmutatására egyre drasztikusabb dolgokat vet be alanyain. Személyes kedvence Patrick, aki többszörös gyilkosság és öngyilkossági kísérlet miatt került be, de senki sem számít a meglepő fejleményekre, mivel a kísérletnek nem várt mellékhatásai lesznek. Patrick telekinetikus képessége révén a kóma ellenére is igencsak aktív, és mivel szerelmes az új nővérbe nem nézi jó szemmel a megőrülni készülő professzor ténykedését. Sajnos ez a remake igencsak elszaladt mellettem, számomra abszolút feleslegesnek tűnik és az olcsó ijesztgetései pedig kifejezetten idegesítőek voltak. Néhol azért sikerül elcsípni a hangulatot, de a költségvetés méretei miatt a CGI sem olyan hatásos, bár nyilván jobb, mint az eredetiben. Azért amikor beindulnak a dolgok, akkor van néhány frankón kivitelezett jelenet, de semmi több, így nem ajánlom senkinek sem a megtekintését. Hacsak nem elvakult Patrick-rajongó az illető.

Felesleges. 10/4

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-09-21 11:02:44 (4299)
Nekem nem volt különösebb gondom vele, bár azért másképp is végig lehetett volna játszani a dolgot...
[előzmény (4298)]

© wsválasz erre | adatok | e-mail - 2014-09-20 18:20:28 (4298)
bebúgattál ezzel az ajánlóval. hát, kár h utolsó egynegyede a filmnek egy oltári nagy shitstormfest, mert odáig olyan jó.
[előzmény (4296)]

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-09-16 16:43:07 (4297)
Királyság, kíváncsi vagyok...
[előzmény (4295)]

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-09-16 09:42:44 (4296)
13 Sins (2014)

Elliot nagy álmokat dédelgető ügynök, aki előléptetést remélve megy be főnökéhez, azonban elbocsátás lesz a vége. Élete szerelme terhesen várja otthon a jó hírt, így érthető, hogy vonakodik hazamenni. Ekkor kap egy ismeretlen telefonhívást, amiben egy játékra invitálják. 13 feladatot kell teljesítenie, a végén pedig egy vagyon landolhat a bankszámláján. Természetesen főszereplőnk is vonakodik, de az első és a második feladat abszolválása után már egyre lelkesebb, mivel azonnal több ezer dollárral gazdagodik. Elkeseredésében bármire hajlandó, legyen az akármilyen kétségbeejtő dolog, de a lelke mélyén sejti előre, hogy nem csak légycsapkodásról és döglött légy evésről van itt szó. A feladatok egyre durvulnak és főhősünk egyre jobban felfedezi lelkének sötét oldalát. Ron Perlman alakította detektív vezeti a nyomozást, ami jóval magasabbra mutat, mint amire számítani lehetett. Daniel Stamm rendező nevére a pár évvel ezelőtt készült, The Last Exorcism kapcsán emlékezhetünk, ami azóta is a kedvenceim közé tartozik. Ezúttal is jól végezte dolgát, feszes tempójú, izgalmas darab a 13 Sins, ahogy mondani szokás az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Hamar lefut a másfél óra, szórakoztató fejlemények után azért nagy meglepetés nem ér minket a befejezéssel. Összességében egy jó kis filmről van szó, de azért azt kiemelném, hogy viszonylag vérszegény darabbal van dolgunk. Lehet, hogy csak nálam van magasabban az ingerküszöb, de azért ez inkább egy thriller, mintsem horror., ettől függetlenül megtekintésre érdemes alkotás.

Érdemes. 10/7

© #Murphyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-09-15 16:17:33 (4295)
pont a héten terveztem megnézni, fasza
[előzmény (4294)]

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-09-07 17:12:32 (4294)
Afflicted (2013)

Derek Lee és Clif Prowse összehozták az idei év egyik legjobb horrorfilmjét. Semmit sem bíztak a véletlenre, hiszen a saját történetüket vitték vászonra és szerényen a főszerepeket is bevállalták. Ez utóbbi kombináció ritkán szokott jól elsülni, de esetünkben ez igazi telitalálat. Két egyetemista barát elhatározza, hogy 1 évig utazgatnak a világban és mindezt interaktív formában, a blogjukon és közösségi oldalakon keresztül az egész világ nyomon követheti. Az elhatározás szomorú apropója, hogy Derek komoly egészségügyi problémával küzd, ami ugyan semmiben nem akadályozza, de bármikor az életébe kerülhet a nagy kaland. Ezáltal Clif vállát is nehezebb súly húzza, de az utazás remekül indul, Barcelona után Párizs következik, ahol a csajozós, görbe este nem várt véget ér. Derek egy rejtélyes harapás nyommal a testén ébred, de ez csak a lejtő kezdete. Párosunk ezután Észak-Olaszországban folytatja útját, azonban a blog követői hihetetlen eseményeknek lesznek szemtanúi. Az utazás több kézikamerával kerül rögzítésre, ezeken keresztül követhetjük nyomon a történéseket és bizony eddig soha nem látott képkockákat kapnak a nézők. Azt nem állítom, hogy a sztori egyedülállóan eredeti, hiszen az utóbbi években készült Chronicle például eléggé hasonszőrű darab, csak szuperhős stílusban. Ráadásul a Supernatural 8. szériájában is van egy igen hasonló stílusú rész (Bitten). Mindezek ellenére ez egy nagyon jól sikerült darab, izgalmas, véres és tele meghökkentően felvett jelenetekkel, amik mind nagyon jól állnak ennek a szubzsánernek. Bátran ajánlom mindenkinek, épp ideje volt már egy frankó kézikamerás horrornak.

Nagyon jó. 10/9

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-09-01 12:45:16 (4293)
100 Bloody Acres (2012)

Meglehetősen sok ausztrál horrorfilmet néztek mostanában, ezúttal egy viccesebb darab landolt a lejátszómban. Őszintén szólva a sztoritól nem volt elájulva, de sok helyen a Tucker & Dale-hez hasonlították, aminél nagyobb bókot a szubzsánerben nem kaphat egyetlen film sem. Szóval Reg & Lindsay a műtrágya-bizniszben nyomul és egy speciális összetevő miatt óriásira nőnek a növények, amelyeknél az ő műtrágyájukat használják. A siker azonban gondokkal jár, mivel a speciális összetevőt egy húsdaráló segítségével állítják elő és nem kell sok fantázia hozzá, hogy miből. Reg kicsit eltér az üzletmenettől, így előbb-utóbb élő hús is bekerülne a műtrágyába, azonban bátyja pechjére pont ekkor esik szerelembe. Szó szót követ és a testvérek egymás ellenségei lesznek, miközben az elrabolt tinik fel-alá rohangálnak a farmon. A filmben egy rövid szerep erejéig a Wolf Creek-ben főszerepet alakító John Jarratt (Mick Taylor) is feltűnik, mint motoros rendőr. Érdekesség folytán sok helyen nem tudok belekötni a filmbe, pedig összességében eléggé untam magam rajta és túlzás lenne azt állítani, hogy végigkacagtam. Vagy az én humorérzékemmel van gond, vagy csak túl fáradt voltam, de nekem elég vékony volt a sztori. Persze volt benne viccesnek szánt jelenet dögivel, csak valahogy nekem nem jött át a dolog. Azért a 90 percet nem bántam meg, de jó szívvel nem nagyon ajánlanám senkinek.

Közepes. 10/5

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-08-26 08:22:00 (4292)
Cassadaga (2011)

Cassadaga Florida területén található kis közösség, ahol a világ legtöbb médiuma és látnoka található. A sztori Lily útját követi, aki testvére elvesztése után ide menekül vigaszt keresni, de a dolgok csak egyre rosszabbra fordulnak számára. A hallássérült lány vízióiban egy halott lány jelenik meg, aki egy szadista sorozatgyilkos áldozata lett korábban. Nem elhanyagolható tény, hogy pont ugyanott lakott, ahol Lily, és a főbérlő fia elég furcsa alaknak tűnik. Természetesen a film kihasználja a médiumok/látnokok adta világot, amivel sikerül megkavarnia egy kicsit a szálakat. A magánéleti válság feldolgozásában sokat segít neki Mike, akinek a lányát festeni tanítja Lily, azonban a végső harcot egyedül kell felvennie Geppetto-val. A történet első blikkre viszonylag átlagosnak mondható, de a különös világ és az emlékezetes pszichopata, aki marionett bábukat csinál az áldozataiból, azért valamivel az átlag fölé emelik a filmet. Kellemes hangulata van a darabnak, a színészek is egész jól helytállnak, összességében egyszeri szórakozásra szerintem kiváló.

Jó. 10/7

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-08-19 13:57:22 (4291)
Wolf Creek II (2013)

Minden bizonnyal az egyik leghíresebb ausztrál horror folytatása nem adta alább, mint elődje, így nyugodtan kijelenthető, hogy Greg Mclean író-rendező készülhet a következő részre. A méltán sikeres első rész remekül elcsípte az emberek természettel szembeni kiszolgáltatottságát, ami egyébként is visszatérő téma az ausztrál horrorfilmekben. A kontinens, ahol több ezer kilométert is megtehetsz anélkül, hogy civilizált területre érnél igazán remek terep a Mick Taylor-féle pszichopaták számára. Bevált recepten ne változtass alapon a folytatás is hasonló dramaturgiát követ, mint az első rész, de pont annyit csavartak rajta, hogy kellően izgalmas maradjon. A rendőrökkel való találkozás, a Párbaj-t idéző kamionos üldözés, vagy a rendhagyó kvízjáték remekül működnek és valahogy ez a rész több teret enged John Jarratt számára, hogy még több élettel töltse meg őrült karakterét. Kicsit jobban beleláthatunk beteg elméjébe, ráadásul megismerhetjük a labirintusát is. Nekem jobban tetszik ez a rész, durvább és véresebb, ráadásul izgalmasabb, ami azért az első epizód kapcsán eléggé hiánycikk volt. Az író ezúttal is ragaszkodott a megtörtént eseten alapuló körítéshez, ami korábban még csak-csak megállta a helyét, de ezúttal már nem, úgyhogy ezt a vonalat kár erőltetni szerintem. Alapvetően ez egy nagyon jó folytatás, bátran ajánlom a horror szerelmeseinek. Ha eltekintünk a szereplők cselekedeteinek megkérdőjelezésétől, akkor akár még remekül is szórakozhatunk.

Erős. 10/8

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-08-12 12:11:27 (4290)
Haunter (2013)

A sorozatok után elővettem néhány aktuálisabb megjelenést, mert őszintén szólva idén még nem láttam igazán emlékezetes horrorfilmet. Először Vincenzo Natali legújabb rendezése került az utamba, ami gyakorlatilag az Idétlen időkig durvább verziója. A direktor korábbi munkái között akadnak igazán jó alkotások (pl. Kocka, Hibrid) is, úgyhogy reménykedtem, hogy nem kidobott idő ez a bő másfél óra. A történet főszereplője Lisa (Abigail Breslin), a visszahúzódó tinédzser, aki családja társaságában tengeti napjait. Az egyetlen gond csak az, hogy a nap mindig pontosan ugyanúgy alakul, ráadásul soha nem hagyhatják el a házukat. Ez utóbbi tény az élesebb szemű, sokat látott nézőknek akár ismerős is lehet (Más világ). Néhány újrajátszás után érdekes fejleményt vesz a történet, hiszen Lisa azt veszi észre, hogy napról napra változnak a dolgok. Ez pedig szoros kapcsolatban áll a lány által folytatott nyomozással, amivel egy ilyen komoly ellenfelet sikerül magára haragítania. A végére teljesen kikerekedik a sztori, amihez nem csak időben, de dimenzióban is ugrálnunk kell. Az ötlet eredeti, alapvetően a megvalósítással sincs gond, egyedül a házon kívüli CGI-felvételek bántóan gyengék. Néhány izgalmasabb jelenet is akad, de azért nem kell lerágnunk a körmeinket, inkább a misztikus szál miatt érdekes a film. A Kocka-nyomába nem érhet, de mindenképpen megtekintésre érdemes alkotás a Haunter. Nálam nagyobb rajongókat is talál majd magának az biztos, számomra sajnos feledésre ítélt darab.

Felejthető. 10/5

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-08-12 12:11:03 (4289)
Hannibal – 1. évad (2013)

Napjainkban egyre nagyobb teret kapnak a sorozatok. Magasabb büdzsé, nagyobb nevek és rengeteg korábban filmen látott karakter és sztori landol a tévékben. Persze a felhozatal elég vegyes, de szerencsére Dr. Hannibal Lecter karaktere megkapta a hozzá illő körítést. A történet középpontjában Will Graham (Hugh Dancy) áll, aki egy speciális tulajdonsággal megáldott/megvert FBI-profilozó. Olyan empatikus képességgel rendelkezik, ami lehetővé teszi számára, hogy a tetthelyre érve bármelyik gyilkosnak a helyébe képzelje magát. Persze ez emocionális értelemben roppantul megviseli az amúgy is labilis fiatalembert, így főnöke (Laurence Fishburne) megkéri Dr. Lecter-t (Mads Mikkelsen), hogy vegye kezelésbe Will lelkét. Természetesen nem olyan értelemben, ahogy Hannibal azt teszi. Mindegyik részben van egy-egy sorozatgyilkos, aki után nyomoznak, de az egész évadot átszövi egy főszál, ami folyamatosan bonyolódik a főszereplők akcióinak/beszélgetéseinek következményeképpen. Ha röviden kéne leírnom, akkor kicsit olyan, mintha a Dexter és Dr. Csont keveredne, mindez nyakon öntve Hannibal intelligens, intrikus és kíméletlen gyilkos karakterével. Mindegyik részben vannak nagy lakomák, ahol azt egyelőre csak a nézők sejtik, hogy nem csirke a menü. Remekül van fényképezve a sorozat, csodálatosan vizuálisak az epizódok, ugyanakkor explicit az erőszak, vagyis talán nem túlzó a horror besorolás. Remek beszélgetések, érzékletesen bemutatott őrlődés és lassú haladás az őrület fele, míg a sztori remekül van felfűzve a zseniális befejezésig. Nekem borzasztóan tetszett a széria, kicsit lassan indult be, de nagyon megérte, hogy kitartottam. Lassan kezdem a második évadot, remélem nem adták alább a minőséget.

Remek. 10/9

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-07-24 20:09:11 (4288)
The Walking Dead – 4. évad (2014)

Sokak számára továbbra is érthetetlen a The Walking Dead sorozat népszerűsége, de Feleségemmel a lelkes rajongók táborát gyarapítjuk. Rick sheriff és csapatának kalandjai az első két évad izgalmai után a harmadiknál kicsit megrekedtek, úgyhogy reménykedtünk benne, hogy ez a szezon több izgalmat szolgáltat majd. Sajnos azonban a kezdés meglehetősen harmatosra sikeredett, a börtön falai mögött továbbra is szinte érinthetetlenek voltak főhőseink, így az írók egy gyors lefolyású járvánnyal próbálták meg feldobni a nézők hangulatát. Az alkotók ezen próbálkozása elég mérsékeltre sikerült, de szerencsére a 6. részben feltűnt egy régi ismerős, aki újra felpörgette az eseményeket. Ettől a ponttól kezdve ez az évad tökéletesre sikeredett, minden további spoiler nélkül elárulhatom, hogy hihetetlen izgalmak vártak kedvenc karaktereinkre a folytatásban. A forgatókönyv remek irányt vett, az évadzáró pedig egyenesen zseniális lett, úgyhogy lelkesen várjuk a következő évadot és Greg Nicotero remek zombijait.

Szuper. 10/8

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-07-19 12:54:28 (4287)
Paranormal Activity – The Marked Ones (2014)

A Paranormal Activity trilógia a nagy kedvenceim közé tartozik és mivel financiális szempontból sem bizonyult éppen rossz befektetésnek (mozis összbevétel kb. 580 millió dollár, gyártási költségek kb. 10 millió), biztosra vehető volt a folytatás. Azóta elkészült a 4. rész is, két spin-off film és bejelentették az 5. epizódot, ami idén halloween magasságában kerül a mozikba. Összességében elmondható, hogy az újabb történetek által kijelölt útvonal számomra elég idegen, így a 4. rész nem nagyon nyerte el a tetszésemet. A The Marked Ones az egyik spin-off epizód, ami alapvetően ugyanazt az utat járja be, amit már korábban is láthattunk, ugyanakkor a végén csavar még egyet az eddigi sztorin és az egészet hozzáfűzi az első részhez. A történet Los Angeles spanyolok lakta negyedében játszódik, ahol két fiatal srác gyanús dolgokra lesz figyelmes a földszinten lakó hölggyel kapcsolatban. Jesse és Hector a nyári szünet alatt mindent rögzít az ajándékba kapott videókamerával, ami egész jó mókának tűnik egészen az első gyilkosságig. Természetesen kiderül, hogy sötét dolgok húzódnak meg a háttérben és Jesse kezd kifutni az időből. A befejezésig nem sok direkt kapcsolat van a korábbi filmekkel, de aztán az utolsó 15 percben mindent behoznak az alkotók. Önmagában a darab számomra fájóan önismétlő volt, semmiféle izgalmat nem szolgáltatott, de azért akadt benne néhány jól eltalált jelenet. Valamiért egy fokkal jobban tetszett, mint a 4. rész, de amíg ez a sztorivonal marad (főleg a befejezés), addig nem nagyon fog visszakerülni a kedvenceim közé.

Felejthető. 10/5

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-06-03 23:19:41 (4286)
The Last Days on Mars (2013)

A záróképsorok után csak egy gondolat futott át a fejemen: készülhetne már egy igazán jó horrorfilm, ami a Marson játszódik! Kíváncsian vártam ezt a filmet, de összességében a legbarátibb jelző, amit mondani tudok rá a közepes/átlagos. Pontosan két perc alatt el is felejted az egészet, csak azt nem érted hogyan fordulhat elő, hogy minden szereplő konstans módon ökörségeket csinál és a lehető legtöbb módon megszegik a protokollt. A címből adódik, hogy az első Mars-expedíció utolsó napjába tekinthetünk be, gyakorlatilag mindenki becsomagolt már és elfogadta, hogy a kutatás kudarcba fulladt. Semmilyen életjelet nem találtak a hosszú hónapok során, de az együtt töltött idő legalább arra jó volt, hogy baromira megutálják egymást. Az utolsó pillanatokban azonban az egyik vezető kutató rábukkan egy baktériumra és némi hazudozás után még kap egy utolsó utáni esélyt a begyűjtésre. Nem kell hozzá nagy jósnak lenni, hogy ez bizony igencsak elhibázott döntés volt a kapitány részéről. A baktérium igen különös hatást gyakorol az emberi szervezetre, ráadásul nagy meglepetésre még rohadt fertőző is. Elindul az űrfogócska, de az egyetlen aminek igazán szurkoltam azaz, hogy valaki nyírja már ki a baltaarcú Liev Schreiber-t. Ahogy érezhető nem igazán ájultam el a filmtől, de nem akarok igazságtalan lenni vele, hiszen a költségvetés dacára elég jó hangulatú Mars-jeleneteket kanyarítottak össze. Mérsékelt izgalmakkal is szolgál és végül is kategóriákkal jobb, mint az Asylum-förmedvények. Nagy fájdalmat senkinek sem okoz, de maradandó emlékekre se számítsunk.

Felejthető. 10/5

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-05-19 21:14:23 (4285)
Byzantium (2012)

Neil Jordan húsz évvel ezelőtt már alkotott maradandót a témában, ezúttal megrendezte az Interjú a vámpírral (1994) testvérfilmjét. A klasszikusnak számító előd hűen ábrázolta az öröklét kínjának elviselhetetlenségét, de alapvetően a férfiakra (Tom Cruise, Brad Pitt, Antonio Banderas) koncentrált. Ezúttal azonban a hölgyek kerültek középpontba, anya és lánya (Gemma Arterton, Saoirse Ronan) kétszáz éve menekülnek egy titkos rend elöl, miközben éhségüket vérrel tompítják. A klasszikus vámpírtörténetet ezúttal más interpretálásban láthatjuk, hiszen főhőseink például gond nélkül közlekedhetnek a napfényben és átváltozásuk is rejtélyesebb körülmények között zajlik. A sztori szerint Clara utcalány volt a XIX. században és lánya megmentése érdekében lecsapott egy kínálkozó lehetőségre, ami örök életet biztosíthat neki. A probléma csak annyi, hogy a titkos rend összes tagja férfi volt, így azóta lányával az oldalán folyamatosan menekülnie kell. Emiatt sosem élhetnek sokáig egy helyen, előbb-utóbb minden honnan sietve kell távozniuk. A teljes sztorit flashback-ek formájában ismerhetjük meg és ahogy haladunk előre a jelen időben, úgy válik egyre kerekebbé anya és lánya komplex kapcsolata. A lány mindig leírja életük történetét, így enyhítvén keserűségét, de egyből szét is szórja a lapokat, nehogy valaki rájöjjön a titkukra. Clara sejti, hogy valami rosszban sántikál a lánya, de arra nem számít, hogy egyszer csak az irodalomtanár kopogtat a Byzantium hotel helyén üzemeltet bordélyház ajtaján. Ahogy az Interjú a vámpírral esetében is megfigyelhető, főszereplőink ezúttal is az ellenkező nemből lakmároznak jellemzően és a szerelem ezúttal is központi szerepet kap. Végig kézzel tapintható, hogy itt bizony nem egy hollywood-i vámpírtörténetről van szó, igazán hangulatos és eredeti alkotással van dolgunk. Személy szerint a múltban játszódó vonal sokkal jobban tetszett, a jelen annyira nem kötött le, de összességében elmondható, hogy Neil Jordan közel járt a korábbi siker megismétléséhez. Szépen fényképezett, remek filmzenével és jó színészi alakításokkal megtámogatott klasszikus horrortörténet, ami időnként túlzottan lassú volt az én ízlésemnek, de erősen ajánlott a vérszívók szerelmeseinek. Nem, nem az Alkonyat rajongókra gondoltam...

Ajánlott. 10/7

© #Murphyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-05-12 16:07:53 (4284)
hátha ti tudtok segíteni ;)

kaptunk egy kis fejtörőt: "Gyerekeket zárnak egy szobába (házba/ lakásba), ahonnan csak úgy menekülhetnek meg, hogy a falakon logó képekbe/ festményekbe ki és belépni képesek. A kedvenc jelenete az a rész, amikor egy havas tájat ábrázoló képen felfedezik egy gyerek lábnyomait, hogy ő arra próbálkozott, vagy valami ehhez hasonló." - melyik film lehet ez, ki tud segíteni?! köszi

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2014-04-11 18:47:07 (4283)
Tökéletes bizonyíték (Evidence, 2013)

Végre egy eredetinek ígérkező történet, gondoltam magamban, amikor elolvastam a Tökéletes bizonyíték c. film rövid ismertetőjét. A sztori egy rendhagyó nyomozást mutat be, amit a rendőrség egyik különleges egysége végez. Egy elhagyatott benzinkúton történt mészárlást próbálnak felderíteni a helyszínen talált videófelvételek alapján. A felvételek kézikamerával és mobiltelefonnal készültek, így végig olyan érzésünk van, mintha egy áldokumentarista slashert néznénk, azzal a különbséggel, hogy közben nyomon követhetjük a rendőrök okfejtését is. Az áldozatok egy filmforgatásra tartanak, de a kisbusz balesetet szenved mielőtt az utolsó utast felvennék. Egy kis túra után elérnek haláluk helyszínére, ahol egy hegesztőpisztolyos őrült módszeresen lemészárolja mindannyiukat. A rendőrök természetesen végig rossz nyomon járnak, de a viszonylag kevés ismeretlenes egyenlet megfejtését kevesen fogják eltalálni, azt garantálom. Annak ellenére, hogy tisztán látom a film nagy hiányosságait nekem eléggé tetszett, mert ötletesen van megvalósítva, kellően véres és eredeti, ugyanakkor a forgatókönyv komoly hiányosságokkal küzd. A nagy csavar és a befejezés nekem speciel nem jött be, de gyakorlatilag végig érezhető volt, hogy egy jobban összerakott, kerekebb történettel ez egy igazán maradandó darab is lehetett volna. Ugyanakkor képtelen voltam utálni a filmet, sőt épp ellenkezőleg, egészen jól szórakoztam rajta, így bátran ajánlom másoknak is.

Érdemes. 10/7



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... > Következő >> Végére